Använd telefonen eller datorn för att installera appar och innehåll på andra enheter.

Appar och digitalt innehåll som böcker, spel och filmer är kopplade till ditt Google-konto, inte bara din enhet. Om du köper en ny enhet behöver du inte köpa innehållet igen. Du kan använda apparna och innehållet på flera enheter.

Obs!

Installera en app på en annan enhet med hjälp av telefonen eller surfplattan

Om du vill installera en app på en annan Android-enhet, som en klocka, tv eller bil, gör du så här:

1. Öppna Google Play Butik Google Play.
  2. Sök eller bläddra för att hitta appar eller innehåll som du vill installera.
  3. Välj objektet.
  4. Välj nedåtpilen bredvid Installera.
  5. Markera kryssrutan för samtliga enheter där du vill installera appen.
  6. Tryck på Installera.

Tips! Om du vill hitta en app som är kompatibel med en specifik enhet använder du enhetssökfiltren i Google Play Butik.

Använd datorn för att installera en app på en annan enhet.

Om du vill installera en app på en annan Android-enhet, som en surfplatta, klocka, tv eller bil, gör du så här på datorn:

1. Besök play.google.com.
  2. Sök eller bläddra för att hitta apparna eller innehållet som du vill installera.
  3. Välj objektet.
  4. Klicka på Installera.
    1. Tips! Under Installera i Google Play står det om objektet är tillgängligt för vissa, inga eller alla dina enheter.
  5. Använd rullgardinsmenyn för att välja vilken enhet som du vill installera appen på.
  6. Klicka på Installera.

Tips! Om du vill hitta en app som är kompatibel med en specifik enhet använder du enhetssökfiltren i Google Play Butik.

Synkronisera dina appar mellan enheter

När appsynkronisering har aktiverats och du installerar appar på telefonen eller surfplattan kan de installeras automatiskt på andra enheter där du är inloggad på samma Google-konto. Du kan synkronisera appar med andra enheter som din surfplatta, klocka, Chromebook eller tv. Om du använder Android Automotive kan du även synkronisera appar med bilen.

Aktivera appsynkronisering på telefonen eller surfplattan:

1. Öppna Google Play Butik Google Play.
  2. Tryck på ikonen Profil.
  3. Tryck på Hantera appar och enheter följt av Synkronisera appar med enheter.
  4. Välj enheterna som du vill att apparna ska synkroniseras med.

Tips!

Installera om appar på en ny enhet

Om du skaffar en ny enhet eller om du har problem med appsynkronisering kan du installera om alla appar du har köpt. Om du vill installera om innehållet måste du använda samma konto på alla enheter. Läs mer om att installera om appar på Android.

Tips! Allt innehåll kanske inte är tillgängligt på alla enheter.

Det går inte att flytta innehåll mellan konton

Om du har flera konton kan du inte föra över innehåll mellan konton på Google Play. Om du använder flera konton på enheten ser du till att du är inloggad på det konto som du vill använda innan du slutför köpet.

Om du har köpt en app med fel konto kontaktar du apputvecklaren. Du kanske kan få en återbetalning för köpet.