Installer apper og innholdselementer på andre enheter med telefon eller datamaskin

Apper og digitalt innhold, som bøker, spill og filmer, er knyttet til både Google-kontoen din og enheten. Hvis du skaffer deg en ny enhet, trenger du ikke å kjøpe dem på nytt. Du kan benytte appene og innholdet på flere enheter.

Viktig:
  • Hvis du har flere kontoer på enheten din, må du sørge for at du er logget på kontoen du vil bruke, før du fullfører kjøpet. Du kan ikke overføre innhold mellom kontoer på Google Play.
  • Hvis du har kjøpt en app med feil konto, kan du kontakte apputvikleren. Hen kan muligens gi deg refusjon for kjøpet.

Bruk telefonen eller nettbrettet til å installere en app på en annen enhet

Sånn installerer du apper på en annen Android-enhet, for eksempel en klokke, TV eller bil:

1. Åpne Google Play-butikken Google Play.
  2. Søk eller bla for å finne apper eller innhold du vil installere.
  3. Velg elementet.
  4. Velg nedoverpilen ved siden av «Installer».
  5. Merk av i avmerkingsboksen for hver enhet du vil installere appen på.
  6. Trykk på Installer.

Tips: For å finne apper som er kompatible med bestemte enheter, bruk filtrene for enhetssøk i Google Play-butikken.

Bruk datamaskinen til å installere en app på en annen enhet

Sånn installerer du apper på andre Android-enheter, for eksempel nettbrett, klokke, TV eller bil, på datamaskinen:

1. Gå til play.google.com.
  2. Søk eller bla for å finne appen eller innholdselementet du vil installere.
  3. Velg elementet.
  4. Klikk på Installer.
    1. Tips: Under «Installer» forteller Google Play deg om elementet er tilgjengelig for noen, ingen eller alle enhetene dine.
  5. Velg enheten du vil installere appen på, i rullegardinmenyen.
  6. Klikk på Installer.

Tips: For å finne apper som er kompatible med bestemte enheter, bruk filtrene for enhetssøk i Google Play-butikken.

Synkroniser apper mellom enheter

Når du slår på appsynkronisering, kan apper du installerer på telefonen eller nettbrettet, automatisk installeres på andre enheter hvor du er logget på den samme Google-kontoen. Du kan synkronisere apper med andre enheter, for eksempel nettbrett, klokker, Chromebook-enheter og TV-er. Hvis du bruker Android Automotive, kan du også synkronisere apper med bilen.

Sånn slår du på appsynkronisering på telefon eller nettbrett:

1. Åpne Google Play-butikken Google Play.
  2. Trykk på profilikonet ditt.
  3. Trykk på Administrer apper og enheter og så Synkroniser apper til enheter.
  4. Velg enhetene du vil synkronisere appene med.

Tips:

Installer apper på nytt på en ny eller på en annen Android-enhet

Hvis du skaffer deg en ny enhet, eller hvis du har problemer med appsynkroniseringen, kan du installere eventuelle apper du har kjøpt, på nytt. For å installere apper på nytt må du bruke den samme kontoen på alle enheter. Finn ut hvordan du installerer apper på Android på nytt.

Tips: Det kan hende at ikke alt innhold er tilgjengelig på alle enheter.

Innhold kan ikke overføres mellom kontoer

Hvis du eier flere kontoer, kan du ikke overføre innhold mellom kontoer på Google Play. Hvis du har flere kontoer på enheten din, må du sørge for at du er logget på kontoen du vil bruke, før du fullfører kjøpet.

Hvis du har kjøpt en app med feil konto, kan du kontakte apputvikleren. Hen kan muligens gi deg refusjon for kjøpet.