Het verschil tussen geoptimaliseerde en compatibele games

Voor Google Play Games bèta betekent 'geoptimaliseerd' dat de ontwikkelaar bepaalde aspecten van een mobiele game heeft aangepast voor Google Play Games bèta op de pc. Google test geoptimaliseerde games om een zo goed mogelijke gameplay te garanderen.

Compatibele games zijn ook getest wat gameplay betreft, maar zijn misschien niet volledig geoptimaliseerd voor Google Play Games bèta op de pc. Een compatibele game kan bijvoorbeeld graphics bevatten die zijn ontworpen voor mobiel, handmatig inloggen vereisten of ontbrekende functies hebben zoals toetsenbordondersteuning.