Hantera oanvända appar på Android-enheten

Om du har en app du inte använt på länge optimerar Android appen på följande sätt:

• Tillfälliga filer raderas för att frigöra utrymme.
  • Appbehörigheter återkallas.
  • Appar som inte används stoppas får inte köras i bakgrunden.
  • Appar som inte används får inte längre skicka aviseringar.

Du kan se vilka appar som inte används och har optimerats under Appar följt av Appar som inte används.

Du kan utesluta specifika appar från funktionen under Appinformation följt av Appar som inte används. Sedan inaktiverar du Pausa appaktivitet om appen inte används.