Boeken van Play Boeken delen met leerlingen via Google Classroom

Docenten kunnen boeken van Google Play Boeken met leerlingen delen via Google Classroom.

Als docenten een boek delen, kunnen leerlingen het volgende doen:

• Het boek op een computer, tablet of telefoon lezen
  • Tekst markeren en notities maken in het boek
  • Notities onderbrengen in collecties
  • Opdrachten voltooien.

Wat je nodig hebt om aan de slag te gaan

Zo gebruik je de add-on:

Deze optie is alleen beschikbaar in Australië, Brazilië, Canada, Duitsland, Frankrijk, India, Italië, Mexico, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Zwitserland. Docenten en leerlingen moeten zich in hetzelfde land bevinden. In de toekomst kunnen er meer landen bij komen.

Boeken delen met leerlingen

Boeken voor groepen kopen

Belangrijk: De docent of beheerder die de boeken koopt, moet zich in hetzelfde land bevinden als de leerlingen die de boeken lezen.

1. Ga op je computer naar play.google.com/store/books.
  2. Log in met het account dat je voor school gebruikt.
  3. Zoek het boek dat je wilt kopen.
  4. Selecteer Kopen voor groepen op de detailpagina van het boek.
  5. Kies hoeveel boeken je wilt kopen:
    • Als het boek kosteloos is, geldt er geen limiet voor het aantal exemplaren dat je kunt kopen als je account behoort tot een Workspace for Education-school in het basis- en middelbaar onderwijs.
    • Als het boek een prijs heeft, kun je 10 exemplaren tegelijk kopen. Als je er meer dan 10 wilt kopen, doe je nog een aankoop.
    • Als je meer dan 100 exemplaren wilt kopen, vul je dit formulier in. Voeg de titel van het boek, een link naar het boek op Google Play, het aantal exemplaren dat je nodig hebt en je Classroom-account toe.
  6. Rond je aankoop af.
Zo machtig je andere medewerkers om boeken te distribueren
  1. Ga op je computer naar je Play Boeken-bibliotheek.
  2. Selecteer onder Je voorraad het boek dat je wilt delen.
  3. Klik op Meer Meer en dan Beheren.
  4. Geef een e-mailadres op. Je kunt het boek delen met individuele personen of met een groep.
  5. Klik op Klaar.

Zo kun je beheerders aan meerdere boeken tegelijk toevoegen:

1. Selecteer alle boeken.
  2. Klik rechtsboven op Beheerders toevoegen.

Tip: Nadat je een boek hebt goedgekeurd voor delen, kunnen docenten het boek toevoegen aan Google Classroom-opdrachten.

Zo voeg je een boek toe aan een opdracht

Belangrijk: Alleen werknemers die gemachtigd zijn om een boek te delen, kunnen het toevoegen aan een opdracht.

1. Ga naar classroom.google.com.
  2. Klik op de lesgroep en danSchoolwerk.
  3. Klik bovenaan op Maken en danOpdracht.
  4. Selecteer rechtsonder (onder Add-ons) de optie Google Play Boeken.
  5. Selecteer het boek dat je aan de opdracht wilt toevoegen.
  6. Klik rechts bovenaan op Toevoegen.

Tip: Leerlingen kunnen het boek voor de opdracht vinden in Google Classroom. Ze moeten op het boek klikken om het op te halen. Daarna verschijnt het boek in de Play Boeken-bibliotheek van de leerling.

Een link maken om boeken te delen

Belangrijk: Kosteloze boeken hebben geen licentielimiet. Aangewezen ontvangers van de inwissellink moeten Google-accounts of Google-groepen zijn.

1. Ga op je computer naar play.google.com/books.
  2. Selecteer onder Je voorraad het boek dat je wilt delen.
  3. Klik op Meer Meer en dan Link maken om kopieën te maken.
  4. Voeg mensen of groepen toe waarmee je het boek wilt delen.
  5. Klik op Link maken en dan Link kopiëren.
  6. Stuur de link naar de mensen of groepen.

Als je op de link klikt, wordt een licentie voor het boek gebruikt en wordt het aantal beschikbare licenties in Je voorraad automatisch minder. Het gebruik van een link kan niet ongedaan worden gemaakt. We raden je aan voorzichtig te zijn als je boeken naar anderen stuurt. Check onder andere de contactgegevens van de ontvanger voordat je een link deelt.

Licentiegeschiedenis bekijken (aankopen, toevoegingen van beheerders en inwisselingen)
  1. Ga op je computer naar play.google.com/books.
  2. Selecteer in Je voorraad het boek waarvan je de geschiedenis wilt bekijken.
  3. Klik op Meer Meer en dan Geschiedenis bekijken.

Tip: Als alle licenties zijn ingewisseld, is het boek uitgegrijsd en inactief in het venster met de licentiegeschiedenis.

Neem contact met ons op voor meer hulp bij de add-on voor Play Boeken in Google Classroom.