Del bøger fra Play Bøger med elever via Google Classroom

Undervisere kan dele bøger fra Google Play Bøger med eleverne via Google Classroom.

Når en underviser deler en bog, kan eleverne:

• Læse bogen på en computer, tablet eller telefon.
  • Markere tekst og tage noter i bogen.
  • Organisere noter i samlinger.
  • Færdiggøre opgaver.

Du skal bruge følgende for at komme i gang

Sådan bruger du tilføjelsen:

Denne mulighed er kun tilgængelig i Australien, Brasilien, Canada, Frankrig, Indien, Italien, Mexico, Schweiz, Spanien, Storbritannien, Tyskland og USA. Undervisere og elever skal befinde sig i samme land. Der kommer muligvis flere tilgængelige lande til.

Del bøger med elever

Køb bøger til grupper

Vigtigt! Den underviser eller administrator, der køber bøgerne, skal befinde sig i samme land som de elever, der skal læse bøgerne.

1. Gå til play.google.com/store/books på din computer.
  2. Log ind med den konto, du bruger i skolen.
  3. Find den bog, du vil købe.
  4. Vælg Køb til grupper på bogens infoside.
  5. Vælg, hvor mange bøger du vil købe:
    • Hvis bogen er uden beregning, er der ingen grænse for, hvor mange eksemplarer af den du kan få, hvis din Workspace for Education-konto tilhører en grundskole eller ungdomsuddannelse.
    • Hvis bogen koster noget, kan du købe 10 eksemplarer ad gangen. Hvis du vil købe over 10 eksemplarer, skal du foretage et nyt køb.
    • Hvis du vil købe mere end 100 eksemplarer, skal du udfylde denne formular. Inkluder bogens titel, et link til bogen i Google Play, det antal eksemplarer, du skal bruge, og din Classroom-konto.
  6. Gennemfør dit køb.
Giv andre medarbejdere tilladelse til at distribuere bøger
  1. Gå til din Samling i Play Bøger på din computer.
  2. Vælg den bog, du vil dele, under "Din beholdning".
  3. Klik på Mere Mere efterfulgt af Administrer.
  4. Angiv en mailadresse. Du kan dele bogen med enkeltpersoner eller med en gruppe.
  5. Klik på Udfør.

Sådan føjer du administratorer til flere bøger på én gang:

1. Vælg alle bøgerne.
  2. Klik på Tilføj administratorer øverst til højre.

Tip! Når du har godkendt en bog, kan underviserne føje bogen til opgaver i Google Classroom.

Føj en bog til en opgave

Vigtigt! Det er kun personale, der er autoriseret til at dele en bog, som kan føje den til en opgave.

1. Gå til classroom.google.com.
  2. Klik på holdet efterfulgt af Ressourcer.
  3. Øverst på siden skal du klikke på Opret efterfulgt af Opgave.
  4. Nederst til højre under "Tilføjelser" skal du vælge Google Play Bøger .
  5. Vælg den bog, du vil føje til opgaven.
  6. Klik på Tilføj øverst i højre hjørne.

Tip! Eleverne finder bogen til opgaven i Google Classroom. De skal klikke på bogen for at gøre krav på den. Derefter vises bogen i elevens samling i Play Bøger.

Opret et link til deling af bøger

Vigtigt! Bøger uden beregning har ingen licensgrænse. Angivne modtagere af links til indløsning skal have en Google-konto eller være medlem af en Google-gruppe.

1. Gå til play.google.com/books på din computer.
  2. Vælg den bog, du vil dele, under "Din beholdning".
  3. Klik på Mere Mere og derefter Opret link for at give kopier.
  4. Tilføj de enkeltpersoner eller grupper, som du vil dele bogen med.
  5. Klik på Opret link og derefter Kopiér link.
  6. Send linket til enkeltpersonerne eller grupperne.

Når der klikkes på linket, bruges en licens til bogen, og antallet af tilgængelige licenser i "Din beholdning" reduceres automatisk. Du kan ikke fortryde brugen af et link. Vi anbefaler, at du er forsigtig, når du sender bøger til andre, bl.a. ved at verificere modtagerens kontaktoplysninger, inden du deler et link.

Se licenshistorik (køb, indløsninger og tilføjelser af administratorer)
  1. Gå til play.google.com/books på din computer.
  2. Vælg den bog, du vil se historikken for, under "Din beholdning".
  3. Klik på Mere Mere og derefter Se historik

Tip! Hvis alle licenser er blevet indløst, vises bogen som nedtonet og inaktiv i vinduet med licenshistorikken.

Kontakt os, hvis du har brug for yderligere hjælp til tilføjelsen Play Bøger i Google Classroom.