Deel boeke vanaf Play Boeke met studente deur Google Klaskamer

Onderwysers kan boeke vanaf Google Play Boeke met studente deur Google Klaskamer deel.

Wanneer onderwysers ’n boek deel, kan studente:

• Die boek op ’n rekenaar, tablet of foon lees.
  • Teks kleurmerk en notas in die boek maak.
  • Notas in versamelings rangskik.
  • Take voltooi.

Wat jy nodig het om te begin

Om die byvoeging te gebruik:

Hierdie opsie is net beskikbaar in Australië, Brasilië, Kanada, Frankryk, Duitsland, Indië, Italië, Meksiko, Spanje, Switserland, die Verenigde Koninkryk en die Verenigde State. Onderwysers en studente moet in dieselfde land wees. Meer lande sal moontlik in die toekoms beskikbaar wees.

Deel boeke met studente

Koop boeke vir groepe

Belangrik: Die onderwyser of administrateur wat die boeke koop, moet in dieselfde land wees as die studente wat die boeke lees.

1. Gaan op jou rekenaar na play.google.com/store/books.
  2. Meld aan met die rekening wat jy vir skool gebruik.
  3. Kry die boek wat jy wil koop.
  4. Kies Koop vir groepe op die boekbesonderhedebladsy.
  5. Kies hoeveel boeke om te koop:
    • Indien die boek kosteloos is, is daar geen limiet op hoeveel eksemplare jy kan kry as jou rekening aan ’n Workspace for Education K-12-skool behoort nie.
    • Indien die boek ’n prys het, kan jy 10 eksemplare op ’n slag koop. Doen nog ’n aankoop om meer as 10 te koop.
    • Vul hierdie vorm in om meer as 100 eksemplare te koop. Sluit die boek se titel, ’n skakel na die boek op Google Play, die aantal eksemplare wat jy nodig het, en jou Klaskamer-rekening in.
  6. Voltooi jou aankoop.
Magtig ander personeellede om boeke te versprei
  1. Gaan op jou rekenaar na jou Play Boeke-biblioteek.
  2. Kies in “Jou inventaris” die boek wat jy wil deel.
  3. Klik Meer Meer and then Bestuur.
  4. Voer ’n e-posadres in. Jy kan die boek met individue of ’n groep deel.
  5. Klik Klaar.

Om bestuurders op een slag by veelvuldige boeke te voeg:

1. Kies al die boeke.
  2. Klik Voeg bestuurders by in die hoek regs bo.

Wenk: Nadat jy ’n boek gemagtig het, kan onderwysers die boek by Google Klaskamer-opdragte voeg.

Voeg ’n boek by ’n taak

Belangrik: Net personeellede wat gemagtig is om ’n boek te deel, kan dit by ’n taak voeg.

1. Gaan na classroom.google.com.
  2. Klik op die klas and then Klaswerk.
  3. Klik boaan op Skep and then Taak.
  4. Kies onder regs op Google Play Boeke onder "Byvoegings".
  5. Kies die boek wat jy by die taak wil voeg.
  6. Klik bo regs op Voeg by.

Wenk: Studente kan die boek vir die taak in Google Klaskamer vind. Hulle moet op die boek klik om die titel op te eis. Dan verskyn die boek in die student se Play Boeke-biblioteek.

Skep ’n skakel om boeke te deel

Belangrik: Kostelose boeke het geen lisensielimiet nie. Aangewese ontvangers van gebruikskakels (moet Google-rekeninge of Google-groepe wees)

1. Gaan op jou rekenaar na play.google.com/books.
  2. Kies in “Jou inventaris” die boek wat jy wil deel.
  3. Klik Meer Meer  en dan Skep skakel om kopieë te gee.
  4. Voeg individue of groepe by met wie jy die boek wil deel.
  5. Klik Skep skakel  en dan Kopieer skakel.
  6. Stuur die skakel na individue of groepe.

As jy op die skakel klik, sal ’n lisensie vir die boek gebruik word, en die aantal beskikbare lisensies in "Jou inventaris" sal outomaties verminder word. Die gebruik van ’n skakel kan nie ontdoen word nie. Ons beveel aan dat jy versigtig is wanneer jy boeke aan ander stuur. Verifieer verkieslik die ontvanger se kontakinligting voordat jy ’n skakel deel.

Bekyk lisensiegeskiedenis (aankope, bestuurderbyvoegings en kere gebruik)
  1. Gaan op jou rekenaar na play.google.com/books.
  2. Kies in “Jou inventaris” die boek waarvan jy die geskiedenis wil bekyk.
  3. Klik Meer Meer en dan Bekyk geskiedenis

Wenk: As alle lisensies gebruik is, sal die boek dof gemaak word en onaktief wees in die lisensiegeskiedenisvenster.

Kontak ons vir meer hulp met die Play Boeke-byvoeging in Google Klaskamer.

Verwante hulpbronne