App som har tagits bort från Google Play Butik

Om du letar efter en app som inte längre är tillgänglig på Google Play kan utvecklaren ha tagit bort appen. Den kan även ha stridit mot Google Plays programpolicy för utvecklare eller distributionsavtalet för utvecklare och tagits bort eller stängts av från Google Play.

Om du hittar en app som du anser bryter mot Google Plays programpolicy för utvecklare kan du läsa mer om hur du rapporterar en app i Google Play Butik.

Vad händer om en app tas bort från Google Play?

Appen går inte längre att ladda ned från Google Play. Om appen är installerad på enheten kan du fortsätta använda den, men du kan inte uppdatera den. Google Plays faktureringssystem fungerar inte för appar som inte är tillgängliga på Google Play, även om appen redan är installerad.

Om en app tas bort från Google Play, tas den också bort från min enhet?

Nej, appen tas inte bort från enheten. Du kan fortsätta använda appen, men du kan inte uppdatera den. Om du tar bort appen från enheten kan du inte ladda ned den på nytt om inte utvecklaren publicerar den på Google Play igen.

Vad händer med min aktiva prenumeration på en app som togs bort från Google Play?

Om prenumerationen faktureras via Google Plays faktureringssystem kan prenumerationen sägas upp, beroende på förnyelsedatumet och om appen återställs eller publiceras på nytt.

Kan jag få en återbetalning för köpet av en app som har tagits bort från Google Play?

De flesta köp på Google Play återbetalas inte av Google. Men det finns undantag. Du kan läsa mer här.