Appen er fjernet fra Google Play-butikken

Hvis du leter etter en app som ikke lenger er tilgjengelig på Google Play, kan det hende at utvikleren har fjernet den fra Google Play. Eventuelt kan appen ha brutt programretningslinjene for utviklere på Google Play og distribusjonsavtalen for utviklere og være fjernet eller suspendert fra Google Play.

Hvis du finner en app du mener bryter programretningslinjene for Google Play-utviklere, kan du finne ut mer om hvordan du rapporterer apper i Google Play-butikken.

Hva skjer hvis en app blir fjernet fra Google Play?

Appen kan ikke lenger lastes ned på Google Play. Hvis du har installert appen på enheten din, kan du fortsette å bruke den, men du kan ikke oppdatere den. Faktureringssystemet for Google Play fungerer ikke når appen ikke er tilgjengelig i Google Play, selv om den allerede er installert.

Hvis en app fjernes fra Google Play, blir den fjernet fra enheten min?

Nei, appen fjernes ikke fra enheten. Du kan fortsette å bruke appen, men du kan ikke oppdatere den. Hvis du fjerner appen fra enheten, kan du ikke laste den ned på nytt, med mindre utvikleren kan publisere den på nytt til Google Play.

Hva skjer med det aktive abonnementet mitt på en app som er fjernet fra Google Play?

Hvis abonnementet faktureres via faktureringssystemet for Google Play, kan det hende at abonnementet blir avsluttet – avhengig av fornyelsesdatoen og om appen er gjenopprettet eller publisert på nytt.

Kan jeg få refusjon for kjøp av en app som er fjernet fra Google Play?

Google gir vanligvis ikke refusjon for Google Play-kjøp. Det finnes imidlertid unntak. Du finner mer informasjon her.