App verwijderd uit de Google Play Store

Als je op zoek bent naar een app die niet meer beschikbaar is op Google Play, heeft de ontwikkelaar de app misschien verwijderd van Google Play of heeft de app ons Programmabeleid voor ontwikkelaars van Google Play en de Distributieovereenkomst voor ontwikkelaars geschonden en is daarom verwijderd of opgeschort op Google Play.

Als je een app vindt die volgens jou het Programmabeleid voor ontwikkelaars van Google Play schendt, kun je meer informatie bekijken over hoe je een app kunt melden in de Google Play Store.

Wat gebeurt er als een app wordt verwijderd van Google Play?

De app kan niet meer worden gedownload van Google Play. Als je de app op je apparaat hebt geïnstalleerd, kun je de app blijven gebruiken, maar niet updaten. Het factureringssysteem van Google Play werkt niet als de app niet beschikbaar is op Google Play, zelfs niet als de app al is geïnstalleerd.

Als een app wordt verwijderd van Google Play, wordt de app dan ook verwijderd van mijn apparaat?

Nee, de app wordt niet van je apparaat verwijderd. Je kunt de app blijven gebruiken, maar niet updaten. Als je de app van je apparaat verwijdert, kun je de app niet opnieuw downloaden, tenzij de ontwikkelaar deze opnieuw kan publiceren op Google Play.

Wat gebeurt er met mijn actieve abonnement voor een app die is verwijderd van Google Play?

Als je abonnement wordt gefactureerd via het factureringssysteem van Google Play, wordt je abonnement misschien opgezegd, afhankelijk van je verlengingsdatum en of de app wordt hersteld of opnieuw gepubliceerd.

Kan ik een terugbetaling krijgen voor een aankoop van een app die is verwijderd van Google Play?

Google betaalt de meeste Google Play-aankopen niet terug. Er zijn echter uitzonderingen. Meer informatie vind je hier.