Få læst bøger højt i Google Play Bøger

Få oplæst tekst i e-bøger med Læs højt, VoiceOver eller oplæsning.

Funktionen Læs højt er tilgængelig i mobilappen Play Bøger.

Aktivér Læs højt for e-bøger

Vigtigt! Hvis du vil bruge Læs højt, skal du åbne e-bogen i visningstilstanden med flydende tekst. Få flere oplysninger om visningsmulighederne i Play Bøger.

1. Åbn appen Play Bøger Play Bøger.
  2. Åbn en bog.
  3. Tryk på siden for at åbne skimmetilstand.
  4. Tryk på menuen Menu øverst til højre.
  5. Tryk på Læs højt.

Aktivér Læs automatisk højt

1. Åbn appen Play Bøger Play Bøger.
  2. Tryk på dit profilbillede øverst til højre.
  3. Tryk på Indstillinger for Play Bøger efterfulgt af Læs automatisk højt.
  4. Når du åbner en bog, aktiveres Læs højt.

Tip! Denne mulighed er ikke tilgængelig for alle bøger. Udgiverne vælger, om funktionen Læs højt skal være tilgængelig for deres bøger.

Brug en mere naturlig stemme til oplæsning

Vigtigt! Du kan kun bruge denne tilstand, når din enhed har forbindelse til internettet. Hvis du vil bruge Læs højt, når din enhed er offline, skal du deaktivere den naturlige oplæserstemme.

1. Åbn appen Play Bøger Play Bøger.
  2. Tryk på dit profilbillede øverst til højre.
  3. Tryk på Indstillinger for Play Bøger.
  4. Aktivér Mere naturlig oplæserstemme.

Skift standardstemme og -sprog

1. Åbn appen Indstillinger.
  2. Tryk på Tilgængelighed.
  3. Tryk på Oplæsning nederst på skærmen.
    1. Tryk på Indstillinger Indstillinger ud for "Foretrukken maskine".
    2. Tryk på Installer stemmedata.
    3. Vælg det sprog, du vil bruge.
  4. Gå tilbage til menuen Oplæsning for at foretage dit endelige sprogvalg.
    1. Tryk på Sprog.
    2. Vælg et sprog.

Skift talehastighed

1. Åbn appen Indstillinger.
  2. Tryk på Tilgængelighed.
  3. Tryk på Oplæsning nederst på skærmen.
  4. Angiv den ønskede hastighed under "Talehastighed".

Tip!

• Hvis du har en app til oplæsning, kan du angive den som standardappen.
  • Appen Play Bøger anvender din standardapp til oplæsning.

Aktivér oplæsning med TalkBack

1. Åbn appen Indstillinger.
  2. Tryk på Hjælpefunktioner efterfulgt af TalkBack.
  3. Aktivér TalkBack.
  4. Rul, og tryk på Indstillinger.
  5. Rul, og deaktiver Tryk for at høre.

Tip!

• I appen Play Bøger kan du høre bogtitlerne først og derefter valgmulighederne i menuen.
  • Stryg til venstre for at høre valgmulighederne i menuen først.