Åtgärda problem med kampanjer och reor på Google Play

Du kan lösa in vissa reor eller kampanjkoder på Google Play mot tillgodohavande. Tillgodohavandet erbjuds vanligen antingen som saldo i Play eller innehåll utan kostnad. Med saldot kan du köpa innehåll på Google Play.

Gör så här om det blir problem med att lösa in något:

• Kontrollera att du har skrivit av koden rätt. Använd inte blanksteg eller bindestreck.
  • Kontrollera att koden fortfarande gäller.
Tips! För en del värdekuponger för böcker begränsas antalet som kan lösas in och de behandlas i den ordning de tas emot.

Vanliga problem med att lösa in kampanjerbjudanden

Du har skrivit fel kod eller en ogiltig kod
  • Kontrollera att du skriver av koden rätt. Använd inte blanksteg eller bindestreck och kontrollera att du skrivit rätt bokstäver.
  • Kontrollera att koden är en kampanjkod för Google Play. Kontakta företaget som utfärdade kampanjkoden och bekräfta att det är en giltig kampanjkod för Play.
  • Kontrollera att koden fortfarande gäller. Kontakta företaget som utfärdade kampanjkoden och bekräfta att koden inte har slutat gälla.
Ditt konto uppfyller inte villkoren för rean

Viktigt! Vissa kampanjer kanske inte fungerar om du använder ett Google-konto som är kopplat till en organisation, t.ex din arbetsplats eller skola. Kontakta organisationens teknikansvariga om du behöver mer information. Läs mer om hur du aktiverar Googles tjänster.

Om aviseringen Ditt konto uppfyller inte villkoren för det här erbjudandet. visas kontrollerar du att du har loggat in på rätt konto.

• Logga in på det konto där du fick kampanjkoden. Testa att lösa in koden igen.
  • Om du har lagt till en kontaktadress för e-post som skiljer sig från e-postadressen för Google-kontot kontrollerar du att du har loggat in med Google-kontots e-postadress. Testa att lösa in koden igen.
Kampanjen gäller en bestämd app

Vissa apperbjudanden måste lösas in i själva appen och inte i Play Butik.

1. Öppna appen.
  2. Välj prenumerationen eller varan som koden gäller för.
  3. Tryck på betalningsmetoden innan du betalar.
  4. Tryck på Lös in koden.
  5. Ange koden och slutför köpet.

Tips! Kontakta apputvecklaren om du behöver mer hjälp. Läs mer om hur du kontaktar utvecklaren av en Android-app.

Du har redan löst in koden

Vissa koder går bara att lösa in en gång. När du löser in den läggs tillgodohavandet till i ditt saldo i Google Play och erbjudandet läggs till som en belöning.

Så här kontrollerar du om koden har lösts in på kontot:

• Öppna betalningsmetoder för att kontrollera tillgodohavanden som har lagts till i saldot i Play. Om erbjudandet visas kan du välja saldo i Play som betalningsmetod när du gör ett köp.
  • Öppna sidan med erbjudanden för att kontrollera erbjudanden. Om erbjudandet visas tillämpas det automatiskt när du gör ett köp som uppfyller villkoren.

Gör så här om du inte hittar tillgodohavandet eller erbjudandet:

• Kontrollera att du är inloggad på samma konto som du använde när du löste in koden. Läs mer om hur du byter konto.
  • Kontrollera att inga vänner eller familjemedlemmar som kan ha sett koden har löst in den.

Av integritets- och säkerhetsskäl kan vi inte dela några uppgifter om vilket Google-konto kampanjkoden har lösts in på.

Saldogränsen i Google Play har uppnåtts.

Det finns en gräns för totalt saldovärde i Google Play. Det går inte att lösa in en kampanj om den är värd mer än vad du har kvar tills du når saldogränsen för ditt land.

Så här löser du in kampanjen:

1. Spendera en del av ditt saldo.
  2. Vänta i 24 timmar.
  3. Testa att lösa in koden igen.
Det finns ett problem med ditt land eller din region

Så här använder du en kampanjkod:

• Kampanjen måste gälla det land där du är bosatt. Betalningsmetoden måste vara kopplad till landet.
  • Du måste befinna dig i landet eller regionen.
  • Landet som anges i ditt Google Play-konto måste vara samma land som kampanjkoden har utfärdats i.

Så här testar du att åtgärda problem med din plats:

• Om du befinner dig utanför landet där du bor väntar du tills du kommer hem igen.
  • Om du nyligen har flyttat till ett annat land kan du behöva ändra land på Google Play.
Du försökte använda pseudosaldo i en app som inte uppfyller villkoren
  • Det går inte att använda pseudosaldo för Play Böcker eller köp i appar som även säljer böcker.
  • Välj en app som inte säljer böcker eller använd en annan betalningsmetod om du vill använda pseudosaldo.