Løs problemer med salg og kampanjer på Google Play

Du kan løse inn enkelte salgs- eller kampanjekoder fra Google Play mot kreditt. Denne kreditten tilbys vanligvis som Play-saldo eller som kostnadsfrie innholdstilbud. Du kan bruke saldoen din til å kjøpe innhold på Google Play.

Hvis du har problemer med å løse inn kampanjer:

• Sjekk at du har skrevet inn riktig kode. Ikke bruk mellomrom eller bindestreker.
  • Sjekk at koden ikke er utløpt.
Tips: Enkelte bokkuponger har grenser for innløsning og behandles i den rekkefølgen de mottas.

Vanlige problemer med innløsing av kampanjer

Du har skrevet inn feil kode eller en ugyldig kode
  • Sjekk at du har skrevet inn riktig kode. Ikke bruk mellomrom eller bindestreker, og sjekk at du har skrevet inn de riktige bokstavene.
  • Sjekk at koden er en Google Play-kampanjekode. Be selskapet som har utstedt kampanjekoden, om å sjekke at det er en gyldig Play-kampanjekode.
  • Sjekk om koden er utløpt. Be selskapet som har utstedt kampanjekoden, om å sjekke at koden ikke er utløpt.
Kontoen din er ikke kvalifisert for salget

Viktig: Hvis du bruker en Google-konto som er tilknyttet en institusjon, for eksempel jobb eller skole, kan det hende at enkelte kampanjer ikke fungerer. Kontakt organisasjonens tekniske stab for mer informasjon. Finn ut hvordan du slår på Google-tjenester.

Hvis du får et varsel om at kontoen din ikke er kvalifisert for dette tilbudet, må du sjekke at du er logget på riktig konto.

• Logg på kontoen som kampanjekoden ble sendt til. Prøv deretter å løse inn koden på nytt.
  • Hvis du har en e-postadresse for kontakt som er forskjellig fra e-postadressen for Google-kontoen din, må du sørge for at du er logget på med Google-kontoen. Prøv deretter å løse inn koden på nytt.
Kampanjen gjelder for en bestemt app

Enkelte salg for apper må løses inn i selve appen – ikke i Play-butikken.

1. Åpne appen.
  2. Velg abonnementet eller varen koden gjelder for.
  3. Før du betaler, trykker du på betalingsmåten.
  4. Trykk på Løs inn kode.
  5. Legg inn koden og fullfør kjøpet.

Tips: Kontakt apputvikleren for å få mer hjelp. Finn ut hvordan du kontakter utviklerne av Android-apper.

Du har allerede løst inn koden

Enkelte koder kan bare løses inn én gang. Når du løser dem inn, blir kreditten lagt til i Google Play-saldoen din, eller så blir tilbudet lagt til som belønning.

Slik kan du sjekke om du har løst inn koden i kontoen din:

• For å sjekke om kreditt er lagt til i Play-saldoen din, gå til betalingsmåter. Hvis du ser kampanjekreditten der, kan du velge Play-saldoen som betalingsmåte når du kjøper noe.
  • Gå til tilbudssiden for å sjekke tilbud. Hvis du ser tilbudet der, legges det til automatisk når du kjøper en kvalifisert vare.

Hvis du ikke finner kreditten eller tilbudet:

• Sjekk at du er logget på samme konto som du brukte til å løse inn koden. Finn ut hvordan du bytter konto.
  • Sjekk om venner eller familiemedlemmer som kan ha hatt tilgang til koden, har løst den inn.

Av hensynet til personvern og sikkerhet kan vi ikke dele informasjon om Google-kontoer som har løst inn kampanjekoder.

Du har nådd grensen for Google Play-saldoen din

Det finnes grenser for den totale verdien av Google Play-saldoen din. Du kan ikke løse inn en kampanje hvis verdien av den fører til at saldoen overskrider grensen for landet ditt.

Slik løser du inn kampanjen:

1. Bruk noe av saldoen din.
  2. Vent i 24 timer.
  3. Prøv å løse inn koden på nytt.
Det er et problem med landet ditt eller regionen din

Slik bruker du kampanjekoder:

• Du må være bosatt i landet der kampanjen tilbys. Betalingsmåten din må være knyttet til hjemlandet ditt.
  • Du må befinne deg fysisk i landet eller regionen.
  • Landet som er oppført i Google Play-kontoen din, må være det samme landet som kampanjekoden tilbys i.

Sånn kan du prøve å løse problemer tilknyttet stedet du befinner deg på:

Du har prøvd å bruke en pseudo-saldo i en app som ikke er kvalifisert
  • Pseudo-saldoer kan ikke brukes til kjøp på Play Bøker eller i apper som også selger bøker.
  • For å bruke pseudo-saldo, velg en app som ikke selger bøker, eller bruk en annen betalingsmåte.