Problemen oplossen met verkopen en promoties in Google Play

Je kunt een aantal Google Play-verkopen of -promotiecodes inwisselen voor tegoed. Dit tegoed wordt meestal aangeboden als Play-saldo of aanbiedingen voor kosteloze content. Je kunt je saldo gebruiken om content op Google Play te kopen.

Als je problemen tegenkomt wanneer je een promotie inwisselt:

• Check of je de juiste code hebt getypt. Gebruik geen spaties of koppeltekens.
  • Check of de code niet is verlopen.
Tip: Sommige boekvouchers hebben inwissellimieten en worden verwerkt in de volgorde waarin ze worden ontvangen.

Veelvoorkomende problemen met de inwisseling van promoties

Je hebt een onjuiste of ongeldige code ingevuld
  • Check of je code goed hebt ingevuld. Gebruik geen spaties of koppeltekens en check of je de juiste letters hebt getypt.
  • Check of de code een promotiecode van Google Play is. Neem contact op met de eigenaar van het bedrijf dat de promotiecode heeft uitgegeven om te checken of het een geldige Play-promotiecode is.
  • Check of de code is verlopen. Neem contact op met het bedrijf dat de promotiecode heeft uitgegeven om te checken of de code niet is verlopen.
Je account komt niet in aanmerking voor de verkoop

Belangrijk: Als je een Google-account gebruikt dat is gekoppeld aan een organisatie zoals je werk of school, werken bepaalde promoties misschien niet. Neem contact op met de technische medewerkers van je organisatie voor meer informatie. Meer informatie over hoe je Google-services aanzet

Als je een melding krijgt dat je account niet in aanmerking komt voor deze aanbieding, check je of je bent ingelogd op het juiste account.

• Log in op het account dat de promotiecode heeft ontvangen. Probeer daarna of je de code nu kunt inwisselen.
  • Als je een e-mailadres voor contact hebt toegevoegd dat verschilt van het e-mailadres van je Google-account, check je of je bent ingelogd met het e-mailadres van je Google-account. Probeer daarna of je de code nu kunt inwisselen.
De promotie is bedoeld voor een specifieke app

Sommige verkoopacties voor apps moeten worden ingewisseld in de app zelf, niet in de Play Store.

1. Open de app.
  2. Selecteer het abonnement of het item waarvoor de code geldig is.
  3. Tik op de betaalmethode voordat je betaalt.
  4. Tik op Code inwisselen.
  5. Voeg je code toe en voltooi de aankoop.

Tip: Neem voor meer hulp contact op met de app-ontwikkelaar. Meer informatie over hoe je contact opneemt met de ontwikkelaar van een Android-app

Je hebt de code al ingewisseld

Sommige codes kunnen maar één keer worden ingewisseld. Als je deze code inwisselt, wordt het tegoed toegevoegd aan je Google Play-saldo of wordt de aanbieding toegevoegd als beloning.

Je kunt in je account checken of je de code hebt ingewisseld:

• Ga naar Betaalmethoden om het tegoed te bekijken dat aan je Play-saldo is toegevoegd. Als het promotietegoed er staat, kun je je Play-saldo kiezen als betaalmethode als je een aankoop doet.
  • Ga naar de pagina met aanbiedingen om aanbiedingen te bekijken. Als de aanbieding er staat, wordt deze automatisch toegepast als je een in aanmerking komende aankoop doet.

Als je het tegoed of de aanbieding niet kunt vinden:

• Zorg dat je bent ingelogd op het account waarmee je de code hebt ingewisseld. Meer informatie over hoe je van account wisselt
  • Check of vrienden en familieleden die toegang tot de code hebben gehad, de code misschien hebben ingewisseld.

Uit privacy- en veiligheidsoverwegingen kunnen we geen informatie delen over het Google-account waarmee een promotiecode is ingewisseld.

Je Google Play-saldo heeft de limiet bereikt

Er zijn limieten voor de totale waarde van je Google Play-saldo. Je kunt een promotie niet inwisselen als je saldo daarmee hoger wordt dan de limiet voor jouw land.

Zo wissel je de promotie in:

1. Besteed een deel van je saldo.
  2. Wacht 24 uur.
  3. Probeer de code nogmaals in te wisselen.
Er is een probleem met je land of regio

Een promotiecode gebruiken:

• Je moet in het land wonen waar de promotie wordt aangeboden. Je betaalmethode moet aan je thuisland zijn gekoppeld.
  • Je moet je fysiek in het land of de regio bevinden.
  • Het land dat wordt vermeld in je Google Play-account, moet overeenkomen met het land waar de promotiecode wordt aangeboden.

Zo kun je problemen met je locatie oplossen:

• Als je momenteel niet in je thuisland bent, wacht je tot je weer thuis bent.
  • Als je kort geleden naar een ander land bent verhuisd, moet je misschien je Google Play-land wijzigen.
Je hebt geprobeerd een pseudo-tegoed te gebruiken in een app die niet in aanmerking komt
  • Pseudo-tegoeden kunnen niet worden gebruikt voor Play Boeken of in-app aankopen in apps die ook boeken verkopen.
  • Als je pseudo-tegoed wilt gebruiken, kies je een app die geen boeken verkoopt. Gebruik anders een andere betaalmethode.