Ta bort en Play-app från en Android-enhet

Google PlayGoogle Play Butik-appen är redan installerad på Android-enheter. Många enheter har även andra Google Play-appar, t.ex. Play Böcker och Play Spel installerade som standard.

Inaktivera Play Butik-appen

Viktigt! Det går inte att ta bort Play Butik-appen, men du kan inaktivera den. Vi rekommenderar att du inte inaktiverar Play Butik-appen eftersom andra appar kanske inte fungerar som de ska utan den.

1. Svep uppåt från skärmens nederkant.
  2. Tryck länge på Google Play Butik-appen Google Play.
  3. Tryck på Appinformation Information följt av Inaktivera .

Återaktivera Play Butik-appen

1. Tryck på Inställningar på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Appar följt av Google Play Butik Google Play.
  3. Tryck på Aktivera.

Radera andra Play-appar

1. Öppna Google Play Butik-appen Google Play.
  2. Tryck på profilikonen uppe till höger.
  3. Tryck på Hantera appar och enheter följt av Hantera.
  4. Tryck på namnet på den app du vill ta bort.
  5. Tryck på Avinstallera.
Tips! Om du raderar en Play-app försvinner inte dina köp. Du kan lägga till appen på telefonen igen senare.