Een Play-app verwijderen van je Android-apparaat

Google PlayDe Google Play Store-app is standaard al geïnstalleerd op Android-apparaten. Veel apparaten hebben ook andere Google Play-apps (zoals Play Boeken en Play Games) die standaard zijn geïnstalleerd.

De Play Store-app uitzetten

Belangrijk: Je kunt de Play Store-app niet verwijderen, maar wel uitzetten. We raden je af om de Play Store-app uit te zetten, omdat andere apps misschien niet goed werken zonder de Play Store-app.

1. Swipe vanaf de onderkant van het scherm omhoog.
  2. Tik op de Google Play Store-app Google Play en houd vast.
  3. Tik op App-info Informatie en dan Uitzetten .

De Play Store-app opnieuw aanzetten

1. Tik op Instellingen op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Apps en dan Google Play Store Google Play.
  3. Tik op Aanzetten.

Andere Play-apps verwijderen

1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Tik rechtsboven op het profielicoon.
  3. Tik op Apps en apparaten beheren en dan Beheren.
  4. Tik op de naam van de app die je wilt verwijderen.
  5. Tik op Verwijderen.
Tip: Als je een Play-app verwijdert, gaan je aankopen niet verloren. Je kunt de app later weer toevoegen aan je telefoon.