Uppdrag på Google Play

Ett uppdrag består av ett antal saker du ska göra och ger en belöning när du har gjort klart allt. På uppdragets informationssida ser du vad som ska göras och vilken belöning du får när du är klar.

Om du uppfyller villkoren för ett uppdrag visas det på sidan med Google Play-poäng. Google Play registrerar din aktivitet så att du ska kunna få rätt belöning när du har gjort klart ett uppdrag. I användarvillkoren för Play Points och Googles integritetspolicy finns mer information.

Tips!

• Vilka uppdrag du får beror på sådant som din status som ny medlem, din Play Points-nivå och andra saker du gör.
  • Vad som ska göras kan variera från användare till användare.
  • Om det inte står något annat på uppdragssidan kan du göra stegen i valfri ordning.
  • För vissa uppdrag måste du ha webb- och appaktivitet aktiverat för att spåra spelaktivitet. Om du inaktiverar webb- och appaktivitet kan det påverka möjligheten att få belöningar. Läs mer om Webb- och appaktivitet.
  • För vissa uppdrag måste du logga in med Google Play för att slutföra stegen. Om du spelar utan att logga in på din Play Spel-profil kan det påverka möjligheten att slutföra uppdrag och få belöningar. Läs mer om Play Spel.
  • Användarvillkoren för Google Play Points gäller för alla erbjudanden och kampanjer för uppdrag.

Vanliga frågor

Vad räknas som ”köp”?

Alla transaktioner som du får Play-poäng för räknas som köp i ett uppdrag. När du köper en app eller ett spel, betalar för en prenumeration, köper något i en app eller hyr en bok eller film räknas dessa transaktioner som köp i ett uppdrag.

Tips! Du får inga poäng för en förlängd provperiod eller vid utebliven betalning.

Exempel

Om du byter in poäng mot ett objekt får du inga nya poäng. Om du använder poäng när du köper något räknas det inte som ett köp i ett uppdrag.

Du får poäng när du köper något i ett spel eller en app. Ett köp i en app räknas som ett köp i ett uppdrag.

Du får poäng när du förnyar en Play Pass-prenumeration. Att förnya denna prenumeration räknas som ett köp i ett uppdrag.

Vad händer om jag köper något, och köpet sedan annulleras eller återbetalas innan uppdraget är klart?
  • Om köpet annulleras och du ännu inte har gjort klart uppdraget kan du fortfarande köpa något annat som uppfyller villkoren och på så sätt slutföra kampanjen.
  • Om köpet återbetalas efter att uppdraget är klart återställs uppdraget till ofullbordat skick. Du kan fortfarande slutföra uppdraget.
  • Om du har gjort anspråk på en belöning men ett köp som påverkar uppdragets status går tillbaka kan belöningen för uppdraget också dras tillbaka.