Som forebyggende helbredsforanstaltning for vores supportspecialister i forbindelse med COVID-19 har vi lavere bemanding end normalt. Se dine muligheder for at komme i kontakt med en supportspecialist, eller gå til Hjælp

Få mere at vide om sikkerhed og beskyttelse af personlige oplysninger i apps med Google Play-sektionen Datasikkerhed

Før du installerer en app fra Google Play, kan du tjekke sektionen Datasikkerhed i appen. Udviklerne bruger sektionen Datasikkerhed til at dele oplysninger om, hvordan deres app håndterer dine data. På den måde kan du træffe mere kvalificerede beslutninger om, hvilke apps du vil bruge.

Find oplysninger om en apps datasikkerhed

1. Åbn Google Play Google Play.
  2. Gennemse eller brug søgefeltet til at finde en app.
  3. Tryk på en app.
  4. Du kan se en oversigt over appens fremgangsmåder for datasikkerhed under "Datasikkerhed".
  5. Tryk på Se info for at få flere oplysninger.

Tip! Oplysningerne i sektionen Datasikkerhed gælder kun for apps, der distribueres i Google Play. Du kan kun se sektionen Datasikkerhed på Android 5 og nyere.

Forstå og gennemgå fremgangsmåder for datasikkerhed i apps

I sektionen Datasikkerhed på en appfortegnelse kan udviklerne beskrive, hvordan deres apps indsamler, deler og håndterer forskellige datatyper. Udviklerne forklarer deres praksis for:

• Dataindsamling: Udviklerne beskriver, hvilke typer brugerdata deres app indsamler, hvordan de bruger disse data, og hvorvidt indsamling af disse data er valgfrit. Data betragtes generelt som "indsamlede", når udvikleren bruger sin app til at hente data fra din enhed.
  • Datadeling: Udviklerne beskriver, om deres app deler dine data med tredjeparter, og hvilke typer data der deles. Data betragtes generelt som "delte", når de tilgås af appen og overføres til en tredjepart.
    • I nogle tilfælde behøver udviklerne ikke at videregive data som "delt", selvom de teknisk set overføres til en anden part (f.eks. når du giver dit samtykke til at overføre dataene, efter appen har forklaret, hvordan den vil bruge dataene, eller når de deles med en udviklers tjenesteudbyder. Få flere oplysninger om disse tilfælde nedenfor.

Om dataindsamling og datadeling

Dataindsamling

Udviklerne behøver ikke at angive data, som en app har fået adgang til, som "indsamlet" i sektionen Datasikkerhed i følgende tilfælde:

• En app får kun adgang til dataene på din enhed, og de sendes ikke videre fra din enhed. Hvis du f.eks. giver en app adgangstilladelse til din placering, men den kun bruger disse data til at levere appfunktioner på din enhed og ikke sender dem til serveren, behøver de ikke at offentliggøre disse data som indsamlede.
  • Dine data sendes fra enheden, men de behandles kun midlertidigt. Det betyder, at udvikleren kun har adgang til og bruger dine data, når de er gemt i hukommelsen, og ikke opbevarer dataene længere end nødvendigt for at kunne servicere en bestemt anmodning. Det kan f.eks. være en vejrapp, som sender din placering videre fra din enhed for at få den aktuelle vejrudsigt for din placering, men appen bruger kun dine placeringsdata i hukommelsen og gemmer ikke dataene i længere tid end nødvendigt for at give en vejrudsigt.
  • Dine data sendes med E2E-kryptering. Dette betyder, at dataene ikke kan læses af andre end afsenderen og modtageren. Hvis du f.eks. sender en besked til en ven ved hjælp af en beskedapp med E2E-kryptering, er det kun dig og din ven, der kan læse beskeden.

Sommetider kan apps omdirigere dig til en anden tjeneste for at fuldføre en bestemt handling. En app kan f.eks. føre dig til en betalingstjeneste såsom PayPal, Google Pay eller en anden lignende tjeneste for at gennemføre et køb. I disse tilfælde behøver appudvikleren ikke at angive de data, der indsamles af den anden tjeneste, hvis:

• Appen ikke har adgang til disse oplysninger, og
  • Du leverer disse oplysninger direkte til den anden tjeneste i henhold til den pågældende tjenestes privatlivspolitik og servicevilkår.
Datadeling

I nogle tilfælde behøver appudviklerne ikke at angive data, der overføres til andre, som "delt" i sektionen Datasikkerhed. Dette omfatter følgende tilfælde:

• Dataene overføres til en tredjepart baseret på en bestemt handling, som du iværksætter, og hvor du med rimelighed kan forvente, at dataene deles. Dette kan f.eks. være, hvis du sender en mail til eller deler et dokument med en anden person.
  • Dataoverførslen til en tredjepart angives tydeligt i appen, og appen anmoder om dit samtykke på en måde, der overholder kravene i Google Plays politik for brugerdata.
  • Dataene overføres til en tjenesteudbyder, så de kan behandles på udviklerens vegne. En udvikler kan f.eks. bruge en tjenesteudbyder til at hoste data på vedkommendes vegne og i overensstemmelse med udviklerens instruktioner, kontraktvilkår, privatlivspolitikker og sikkerhedsstandarder.
  • Dataene overføres til specifikke juridiske formål, f.eks. i forbindelse med en statslig anmodning.
  • De overførte data er fuldt ud anonymiserede, så de ikke længere kan knyttes til en enkeltperson.

Andre oplysninger i sektionen Datasikkerhed

Sikkerhedspraksis

Udviklerne kan beskrive visse sikkerhedsprocedurer, som de bruger. Dette omfatter, hvorvidt deres app:

• Krypterer de data, som appen indsamler eller deler, mens dataene overføres.
  • Giver dig mulighed for at anmode om sletning af dine data. I forbindelse med apps, der tilbyder denne mulighed, kan du få flere oplysninger om, hvordan du anmoder om sletning af dine data, og hvordan udvikleren reagerer på og håndterer anmodninger om sletning af data, ved at gennemgå appens privatlivspolitik eller kontakte udvikleren.
  • Er blevet gennemgået uafhængigt i henhold til en global sikkerhedsstandard. Denne uafhængige gennemgang validerer appens sikkerhedspraksis i henhold til en global standard. Tredjepartsorganisationerne, der foretager gennemgangen, gør det på vegne af udvikleren. Denne gennemgang bekræfter ikke nøjagtigheden og fuldstændigheden af udviklerens erklæring i forhold til sektionen Datasikkerhed.
  • Overholder Plays familiepolitik. Apps i Google Play-programmet For hele familien og alle apps, der har børn som en del af målgruppen, skal overholde kravene i Google Plays familiepolitik. Udviklere af apps i programmet For hele familien kan vælge, om de vil have, at sektionen Datasikkerhed skal oplyse, hvorvidt de har forpligtet sig til at overholde Plays familiepolitik. Politikken kræver blandt andet, at appindhold, der er tilgængeligt for børn, er børnevenligt, og at appen opfylder strengere databehandlingskrav og andre krav.
Andre erklæringer i apps og videregivelse af data

Få flere oplysninger om videregivelse af data for kontoadministration og systemtjenester.

Kontoadministration

Nogle apps giver dig mulighed for at oprette en konto eller føje oplysninger til en konto, som udvikleren bruger i sine tjenester. En udvikler kan bruge de kontodata, der indsamles via appen, til yderligere formål i sine tjenester, der ikke er specifikke for appen, f.eks. forebyggelse af bedrageri eller annoncering. Udviklerne kan angive denne indsamling og brug af kontodata i deres tjenester som "Kontoadministration". Udviklerne skal stadig angive alle formål, som appen selv bruger dataene til. Gennemgå appens oplysninger, f.eks. dens privatlivspolitik, for at få indsigt i, hvordan en udvikler bruger dine kontodata i sine tjenester.

Systemtjenester

Systemtjenesterne er forudinstalleret på nogle enheder og kan ikke afinstalleres. De understøtter enhedsspecifikke funktioner. Udviklere af kvalificerende systemtjenester behøver ikke at udfylde sektionen Datasikkerhed. Du kan gennemgå udviklerens website og privatlivspolitik for at få flere oplysninger om vedkommendes fremgangsmåder for datasikkerhed.

Typer af data- og indsamlingsformål, der er beskrevet i sektionen Datasikkerhed

Sektionen Datasikkerhed forklarer formålet med indsamling og deling af bestemte typer data. Udviklerne skal bruge de samme kategorier til at forklare disse formål, så du kan sammenligne flere apps på en konsistent måde. Oplysningerne skal beskrive alle versioner og varianter af appen.

Få flere oplysninger om de datatyper og formål, der er inkluderet i sektionen Datasikkerhed.

Datatyper
Kategori Datatype Beskrivelse
Sted Omtrentlig lokation

Din eller din enheds fysiske placering i et område, der er større end eller lig med 3 kvadratkilometer, f.eks. den by, du befinder dig i.

Præcis lokation Din eller din enheds fysiske placering inden for et område på mindre end 3 kvadratkilometer.
Personlige oplysninger Navn

Hvordan du refererer til dig selv, f.eks. dit for- eller efternavn eller kaldenavn.

Mailadresse Din mailadresse
Bruger-id'er Id'er, der er relateret til en person, som kan identificeres. Det kan f.eks. være et konto-id, kontonummer eller kontonavn.
Adresse

Din adresse, f.eks. en postadresse eller hjemmeadresse.

Telefonnummer Dit telefonnummer
Race og etnicitet

Oplysninger om din race eller etnicitet.

Politiske eller religiøse overbevisninger

Oplysninger om din politiske eller religiøse overbevisning.

Seksuel orientering

Oplysninger om din seksuelle orientering.

Andre oplysninger

Andre personlige oplysninger, f.eks. fødselsdato, kønsidentitet, veteranstatus og lignende.

Finansielle oplysninger Brugers betalingsoplysninger

Oplysninger om dine finansielle konti, f.eks. kreditkortnummer.

Købshistorik

Oplysninger om køb eller transaktioner, du har foretaget.

Kreditvurdering

Oplysninger om din kredit. Det kan f.eks. være din kredithistorik eller kreditværdighed.

Andre økonomiske oplysninger

Andre økonomiske oplysninger, f.eks. din løn eller gæld.

Sundhed og motion Sundhedsdata

Oplysninger om dit helbred, f.eks. sygejournaler eller symptomer.

Motionsdata

Oplysninger om din træning, f.eks. motion eller anden fysisk aktivitet.

Beskeder Mails

Dine mails, herunder mailens emnelinje, afsender, modtagere og indholdet i mailen.

Sms eller mms

Dine sms-beskeder, herunder afsenderen, modtagerne og indholdet i beskeden.

Andre meddelelser i appen

Eventuelle andre typer beskeder. F.eks. chatbeskeder eller chatindhold.

Billeder og videoer Billeder Dine billeder.
Videoer Dine videoer
Lydfiler Stemme- eller lydoptagelser

Din stemme, f.eks. en talebesked eller en lydoptagelse.

Musikfiler

Dine musikfiler.

Andre lydfiler

Eventuelle andre lydfiler, du har oprettet eller tilføjet.

Filer og dokumenter Filer og dokumenter

Dine filer eller dokumenter eller oplysninger om dine filer eller dokumenter, f.eks. filnavne.

Kalender Kalenderbegivenheder

Oplysninger fra din kalender, f.eks. begivenheder, noter til begivenheder og deltagere.

Kontakter Kontakter

Oplysninger om dine kontakter, f.eks. kontaktnavne, beskedhistorik og diagrammer over sociale netværk, f.eks. brugernavne, kontaktaktualitet, kontaktfrekvens, interaktionsvarighed og opkaldshistorik.

Appaktivitet Appinteraktioner

Oplysninger om, hvordan du interagerer med appen. Det kan f.eks. være det antal gange, du besøger en side, eller hvilke sektioner du trykker på.

Søgehistorik i appen Oplysninger om det, du har søgt efter i appen.
Installerede apps Oplysninger om de apps, der er installeret på din enhed.
Andet brugergenereret indhold

Andet indhold, som du har genereret, og som ikke er angivet her eller i en anden sektion. Det kan f.eks. være biografier, noter eller åbne svar.

Andre handlinger

Andre aktiviteter eller handlinger i appen, der ikke er angivet her, f.eks. gameplay, likes og dialogbokse med valgmuligheder.

Internetbrug Webbrowserhistorik

Oplysninger om de websites, du har besøgt.

Appoplysninger og -ydeevne Nedbrudslogs

Nedbrudsdata fra appen. Det kan f.eks. være antallet af gange, din app har oplevet nedbrud på enheden, eller andre oplysninger, der er direkte relateret til et nedbrud.

Diagnostik

Oplysninger om appens ydeevne på enheden. Det kan f.eks. være batteritid, indlæsningstid, forsinkelse, billedfrekvens eller teknisk diagnostik.

Andre data om app-ydeevnen

Eventuelle andre data om appens ydeevne, som ikke er angivet her.

Enheds-id eller andre id'er Enheds-id eller andre id'er

Id'er, der er relateret til en individuel enhed, browser eller app. Det kan f.eks. være et IMEI-nummer, en MAC-adresse, et id for en Widevine-enhed, et installations-id for Firebase eller et annoncerings-id.

Dataformål
Dataformål Beskrivelse Eksempel
Kontoadministration Bruges af udvikleren til konfiguration eller administration af din konto.

Hvis du f.eks. vil:

• Oprette konti eller føje oplysninger til en konto, som er tilgængelig i alle udviklerens tjenester
  • Logge ind i appen eller verificere dine loginoplysninger.
Annoncering eller marketing Bruges til at vise eller målrette annoncer eller marketingkommunikation eller til at måle annonceeffektiviteten Det kan f.eks. være at vise annoncer i din app, sende push-notifikationer for at promovere andre produkter eller tjenester eller dele data med annonceringspartnere.
Appfunktionalitet Bruges til funktioner, der er tilgængelige i appen. F.eks. til at aktivere appfunktioner eller godkende dig.
Analyse Bruges til at indsamle data om, hvordan du anvender appen, og hvordan den klarer sig. Det kan f.eks. være for at se, hvor mange brugere der benytter en bestemt funktion, overvåge appens tilstand, diagnosticere og rette fejl eller nedbrud eller lave fremtidige forbedringer af ydeevnen.
Kommunikation fra udvikleren

Bruges til at sende nyheder eller notifikationer om appen eller udvikleren.

Hvis der f.eks. sendes en push-notifikation for at informere dig om nye funktioner i appen eller en vigtig sikkerhedsopdatering.

Sikkerhed, overholdelse og forebyggelse af svindel

Bruges til sikkerhed, overholdelse af love eller forebyggelse af svindel.

Det kan f.eks. være overvågning af mislykkede loginforsøg for at identificere potentiel svigagtig aktivitet.

Tilpasning

Bruges til at tilpasse din app, f.eks. at vise anbefalet indhold eller forslag.

Det kan f.eks. være forslag til playlister baseret på dine lyttevaner eller levering af lokale nyheder baseret på din lokation.

Administrer apptilladelser og dataindsamling efter download

Når du har downloadet en app, skal appen bede om tilladelse til at få adgang til dine data. Hvis en app indsamler data, som du ikke er tryg ved at dele, kan du gøre følgende: