Installera och ställa in betaversionen av Google Play Spel på din PC

Om din PC uppfyller minimikraven kan du installera betaversion av Google Play Spel för PC.

Starta installationen

1. Öppna play.google.com/googleplaygames på Windows-datorn.
  2. Klicka på Ladda ned.
  3. Installera appen genom att öppna den nedladdade filen och följa anvisningarna.
    • Installationen kan ta några minuter.

Tips! Om datorn inte uppfyller minimikraven visas ett meddelande och installationen fortsätter inte.

Ställa in virtualisering

Virtualiseringsinställningarna i Windows måste vara aktiverade för att du ska kunna spela mobilspel på din PC.

• Om Windows Hypervisor Platform är inaktiverat blir du ombedd att aktivera det under installationen. Starta om datorn för att inställningen ska börja gälla.
  • Om Windows Hypervisor Platform redan är aktiverat visas inget meddelande om detta.
  • Innan du installerar betaversion av Google Play Spel på din PC måste du aktivera CPU-virtualisering i datorns BIOS-inställningar.

Tips! Om du har installerat andra emulatorer på datorn kanske de inte fungerar när Windows Hypervisor Platform är aktiverat. Läs mer om hur du inaktiverar Hypervisor efter installationen.

Logga in på ditt konto

Logga in med samma konto på din mobila enhet och PC så att du kan spela på båda enheterna.

Tips! Det är bara den första användaren som installerade betaversionen av Google Play Spel för PC som kan öppna den och spela spel.

Felsöka installationsfel

• Se till att alla minimikrav uppfylls. Du får information om vad som inte uppfylls under installationen.
    • Kontakta PC-tillverkaren om du vill veta mer om hur du uppdaterar datorn.
  • Aktivera Windows Hypervisor Platform före installationen eller, om du blir ombedd, när du kör betaversion av Google Play Spel för PC.
  • Om du aktiverade HAXM när du installerade appen avinstallerar du betaversion av Google Play Spel för PC och installerar om den. Aktivera Windows Hypervisor Platform när du blir ombedd.
    • Sedan 11 november 2022 har betaversion av Google Play Spel för PC inte längre stöd för HAXM som alternativ till Windows Hypervisor Platform.
  • Avinstallera betaversion av Google Play Spel för PC via Appar och funktioner i Windows och installera om den.
  • Starta om datorn.

Tips! Om du har testat alla dessa felsökningssteg och det fortfarande inte går att installera betaversionen av Google Play Spel på din PC kan du kontakta oss. Den här produkten är fortfarande i betastadiet, så vi är tacksamma för all feedback du skickar.