Google Play Games bèta installeren en instellen op je pc

Als je pc aan de minimumvereisten voldoet, kun je de Google Play Games-bèta op de pc installeren.

Installatie starten

1. Ga op je Windows-computer naar play.google.com/googleplaygames.
  2. Klik op Downloaden.
  3. Als je de app wilt installeren, open je het gedownloade bestand en volg je de instructies.
    • De installatie kan een paar minuten duren.

Tip: Als je computer niet aan de minimumvereisten voldoet, krijg je een melding en wordt de installatie niet voortgezet.

Virtualisatie-opties instellen

Als je mobiele games wilt spelen op je pc, moet je de virtualisatie-instellingen van Windows aanzetten.

• Als Windows Hypervisor Platform uitstaat, wordt je tijdens de installatie gevraagd dit aan te zetten. Start je computer opnieuw op om deze instelling te activeren.
  • Als Windows Hypervisor Platform al aanstaat, krijg je deze prompt niet.
  • Voordat je Google Play Games bèta op je pc installeert, moet CPU-virtualisatie worden aangezet in de BIOS-instellingen van je computer.

Tip: Als je andere emulators op je computer hebt geïnstalleerd, werken ze misschien niet als Windows Hypervisor Platform aanstaat. Meer informatie over hoe je Hypervisor na de installatie uitzet

Inloggen op je account

Als je op verschillende apparaten wilt spelen, moet je op je mobiele apparaat en je pc inloggen met hetzelfde account.

Tip: Alleen de eerste gebruiker die Google Play Games bèta op de pc heeft geïnstalleerd, kan de game openen en games spelen.

Installatiefouten oplossen

• Los alle minimale vereisten op die ontbreken. De specifieke items worden tijdens de installatie vermeld.
    • Neem contact op met de fabrikant van je pc voor meer informatie over hoe je je pc updatet.
  • Zet Windows Hypervisor Platform aan voordat je de app installeert of als je hierom wordt gevraagd als je Google Play Games bèta op een pc uitvoert.
  • Als je HAXM hebt aangezet toen je de app installeerde, verwijder je Google Play Games bèta op de pc en installeer je de app opnieuw. Zet Windows Hypervisor Platform aan als hierom wordt gevraagd.
    • Vanaf 11 november 2022 ondersteunt Google Play Games bèta op de pc HAXM niet meer als alternatief voor Windows Hypervisor Platform.
  • Verwijder Google Play Games bèta op een pc via Apps en onderdelen van Windows en installeer deze opnieuw.
  • Start je computer opnieuw op.

Tip: Als je al deze stappen voor probleemoplossing hebt geprobeerd en je Google Play Games bèta nog steeds niet op je pc kunt installeren, neem je contact met ons op. Dit product bevindt zich nog in de bètafase, dus we stellen je feedback op prijs.