Kontakta utvecklaren av en Android-app

De flesta appar på Google Play tillverkas av tredjepartsutvecklare, inte av Google. Utvecklarna ansvarar för att tillhandahålla support för sina appar och se till att de fungerar bra för dig. De är de enda som kan lösa problem i appen. Kontakta en apputvecklare om

• en app som du har laddat ned inte fungerar
  • ett köp i en app eller en prenumeration inte har levererats, inte fungerar eller inte stämmer med vad du förväntade dig
  • du vill ha en återbetalning för ett köp eller en prenumeration i en app och den inte är tillgänglig via Begär återbetalning
  • det inte går att hämta eller återställa framsteg eller om en fil i en app eller ett spel inte går att spara
  • du vill veta mer om hur du använder en app eller ett spel.

Hitta kontaktuppgifter till apputvecklaren

På en Android-enhet

1. Öppna appen Google Play Butik Google Play.
  2. Bläddra eller sök efter appen.
  3. Öppna informationssidan genom att trycka på appen.
  4. Tryck på Utvecklarens kontaktuppgifter.
  5. Skrolla ned för att granska kontaktuppgifterna som visas.

På Android TV

1. Öppna appen Google Play Butik Google Play.
  2. Bläddra eller sök efter appen.
  3. Välj appen i sökresultatet.
  4. Välj Fullständig beskrivning.

Vad du ska säga när du kontaktar utvecklaren

När du kontaktar utvecklaren berättar du om

• appen du använder. Det kan till exempel vara Facebook, Clash of Clans eller Candy Crush.
  • vilket problem du har. Det kan t.ex. vara att köpet i appen inte genomfördes eller att appen inte fungerar ordentligt när du öppnar den.
  • vilket svar du vill ha. Du kan t.ex. tala om att du vill ha hjälp med att lösa problemet eller att du vill ha pengarna tillbaka för köpet.

Vad du kan förvänta dig när du kontaktar apputvecklaren

Du ska vänta dig ett artigt och professionellt svar när du kontaktar en utvecklare angående ett problem. Om problemet gäller ett köp som du har gjort kan du vänta dig ett svar inom tre arbetsdagar.

När du har kontaktat utvecklaren kan du skriva en offentlig recension av appen i Play Butik. Beskriv upplevelsen av utvecklarens support för att ge feedback till utvecklaren och informera andra Play-användare.

Skriva en offentlig recension till utvecklare

Så skriver du en recension i Play Butik

Med appen Play Butik på en Android-enhet eller Chromebook

1. Öppna Google Play Butik Google Play.
  2. Bläddra eller sök efter appen som du vill recensera.
  3. Leta reda på och välj appen för att öppna informationssidan.
  4. Scrolla ned tills du kommer till avsnittet med recensioner.
  5. Välj antal stjärnor.
  6. Tryck på Skicka.
  7. Ge feedback och skriv en kort recension.
  8. Tryck på Klar.

Med en webbläsare på datorn

1. Besök play.google.com.
  2. Leta reda på appen som du vill recensera.
  3. Öppna informationssidan genom att välja appen.
  4. Scrolla ned och klicka på Skriv en recension Skriv en recension.
  5. Välj betyg och skriv en recension.
  6. Klicka på Skicka.

Obs! Du kan bara recensera appar som du har laddat ned och installerat. När du laddar ned en app kopplas den till ditt Google-konto. Om du har laddat ned en app men inte ser alternativet för att skriva en recension kontrollerar du att du är inloggad i rätt konto