Contact opnemen met de ontwikkelaar van een Android-app

Externe ontwikkelaars, niet Google, maken de meeste apps op Google Play. De ontwikkelaars zijn verantwoordelijk voor de support van hun apps en moeten zorgen dat de apps goed voor je werken. Zij zijn de enigen die problemen in de app kunnen oplossen. Neem in de volgende gevallen contact op met een app-ontwikkelaar:

• Een app die je hebt gedownload, werkt niet.
  • Een in-app aankoop of abonnement is niet geleverd, werkt niet, of is niet wat je had verwacht.
  • Je wilt een terugbetaling voor een in-app aankoop of abonnement dat niet beschikbaar is via Een terugbetaling aanvragen.
  • Je hebt een probleem met het ophalen of resetten van de voortgang of het opslaan van een bestand in een app of game.
  • Je wilt meer weten over hoe je een app of game kunt gebruiken.

Contactgegevens van de ontwikkelaar van een app vinden

Op mobiele Android-apparaten

1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Browse of zoek naar de app.
  3. Tik op de app om de detailpagina te openen.
  4. Tik op Contactgegevens van ontwikkelaar.
  5. Scroll omlaag om de contactgegevens te controleren.

Op Android TV

1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Browse of zoek naar de app.
  3. Selecteer de app in uw zoekresultaten.
  4. Selecteer Volledige beschrijving.

Wat je moet vermelden als je contact opneemt met de ontwikkelaar

Als je contact opneemt met de ontwikkelaar, vermeld je het volgende:

• De app die je gebruikt. Voorbeelden hiervan zijn Facebook, Clash of Clans, Candy Crush.
  • Het probleem dat je ondervindt. Zoals 'Mijn in-app-aankoop is niet geleverd' of 'De app werkt niet goed wanneer ik deze open'.
  • Het antwoord dat je verwacht. Vermeld bijvoorbeeld of je hulp wilt om het probleem op te lossen of een teruggave wilt voor je aankoop.

Wat je kunt verwachten als je contact opneemt met een app-ontwikkelaar

Je kunt een beleefde en professionele reactie verwachten als je contact opneemt met een ontwikkelaar over een probleem. Als je vraag gaat over een probleem met een aankoop die je hebt gedaan, kun je binnen 3 werkdagen een antwoord verwachten.

Nadat je contact hebt opgenomen met de ontwikkelaar, kun je een openbare review van de app plaatsen op de Play Store. Vermeld ook je ervaring met de ondersteuning van de ontwikkelaar om feedback aan de ontwikkelaar te geven en andere gebruikers van Google Play te informeren.

Een openbare review achterlaten voor ontwikkelaars

Ga als volgt te werk om een review achter te laten in de Play Store

Via de Play Store-app op je Android-apparaat of Chromebook

1. Open de Google Play Store Google Play.
  2. Browse of zoek naar de app waarvoor je een review wilt schrijven.
  3. Selecteer de app om de detailpagina te openen.
  4. Scroll omlaag naar het reviewgedeelte.
  5. Selecteer het aantal sterren.
  6. Tik op Indienen.
  7. Geef feedback en schrijf een korte review.
  8. Tik op Voltooien.

Via een webbrowser op je computer

1. Ga naar play.google.com.
  2. Zoek de app waarvoor je een review wilt schrijven.
  3. Selecteer de app om de detailpagina te openen.
  4. Scroll omlaag en klik op Een review schrijven Een review schrijven.
  5. Geef je sterbeoordeling en schrijf je review.
  6. Klik op Indienen.

Opmerking: Je kunt alleen reviews schrijven voor apps die je hebt gedownload en geïnstalleerd. Als je een app downloadt, wordt deze aan je Google-account gekoppeld. Als je de app hebt gedownload, maar niet de mogelijkheid ziet om een review te schrijven, check je of je bent ingelogd op het juiste account