Uppdatera Android-appar

Nedladdade och installerade appar på Android-enheten kan du uppdatera var för sig eller ange att de ska uppdateras automatiskt. När du uppdaterar appar får du tillgång till de senaste funktionerna och apparnas säkerhet och stabilitet förbättras.

Obs! Om Google finner att en appuppdatering skulle åtgärda en kritisk säkerhetsbrist kan det hända att vi uppdaterar vissa appar oavsett uppdateringsinställningarna i appen eller på enheten. Mer information finns i användarvillkoren för Google Play.

Obs! Läs mer om appuppdateringar här om du använder Google Play på en Chromebook.

Uppdatera Android-appar automatiskt

Så här uppdaterar du appar på Android-enheten automatiskt:

1. Öppna appen Google Play Butik Google Play.
  2. Tryck på menyn Meny och sedan Inställningar.
  3. Tryck på Uppdatera appar automatiskt.
  4. Välj ett alternativ:
    • Uppdatera appar automatiskt när som helst: Uppdatera appar när som helst, via Wi-Fi eller en mobildataanslutning.
    • Uppdatera endast appar automatiskt via Wi-Fi: Uppdateringar görs endast när enheten är ansluten till Wi-Fi.

Obs! Om det uppstår ett inloggningsfel i ett konto på enheten kanske apparna inte uppdateras automatiskt.

Uppdatera enskilda Android-appar automatiskt

Så här konfigurerar du uppdateringar för enskilda appar på enheten:

1. Öppna appen Google Play Butik Play Butik.
  2. Tryck på menyn Menyoch sedan Mina appar och spel.
  3. Välj den app du vill uppdatera.
  4. Tryck på Mer Mer.
  5. Markera kryssrutan Uppdatera automatiskt.

Appen uppdateras automatiskt när en uppdatering finns tillgänglig. Avmarkera kryssrutan om du vill inaktivera automatiska uppdateringar.

Uppdatera Android-appar manuellt

Så här uppdaterar du appar var för sig eller i grupp med appen Google Play Butik på en mobil enhet:

1. Öppna appen Google Play Butik  Play Butik.
  2. Tryck på menyn Menyoch sedan Mina appar och spel.
  3. Appar som det finns uppdateringar till är märkta med texten Uppdatera.
  4. Tryck på Uppdatera alla om du vill uppdatera alla appar. Om du vill uppdatera en enskild app letar du upp den och väljer Uppdatera.

Obs! Vissa appar behöver nya behörigheter när de har uppdaterats. En avisering kan visas där du ombeds godkänna de nya behörigheterna.

Tips! I vissa fall måste enheten startas om för att en app ska uppdateras.