Som en försiktighetsåtgärd mot covid-19 arbetar vi just nu med ett begränsat supportteam. Se dina alternativ för att kontakta en supportspecialist eller besök hjälpcentret

Uppdatera Android-appar

Appar som du har laddat ned och installerat på Android-enheten kan uppdateras var för sig eller automatiskt. När du uppdaterar appar får du tillgång till de senaste funktionerna och apparnas säkerhet och stabilitet förbättras.

Obs!

• Om Google bedömer att en appuppdatering skulle åtgärda en kritisk säkerhetsbrist kan det hända att vi uppdaterar vissa appar. Dessa uppdateringar kan genomföras oavsett uppdateringsinställningar i appen eller på enheten. Du kan läsa mer i användarvillkoren för Google Play.
  • Om du använder Google Play på en Chromebook kan du läsa mer om appuppdateringar här.

Uppdatera Android-appar automatiskt

1. Öppna Google Play Butik-appen Google Play.
  2. Tryck på profilikonen uppe till höger.
  3. Tryck på Inställningar följt av Nätverksinställningar följt av Uppdatera appar automatiskt.
  4. Välj ett alternativ:
    • Via alla nätverk: Appar uppdateras via wifi eller mobildata.
    • Enbart via wifi: Appar uppdateras endast när enheten är ansluten till wifi.

Obs! Om det uppstår ett inloggningsfel i ett konto på enheten kanske apparna inte uppdateras automatiskt.

Uppdatera enskilda Android-appar automatiskt

1. Öppna Google Play Butik-appen Google Play.
  2. Tryck på profilikonen uppe till höger.
  3. Tryck på Hantera appar och enheter.
  4. Välj Hantera följt av appen som du vill uppdatera.
  5. Tryck på Mer Mer.
  6. Aktivera Aktivera automatisk uppdatering.

Om det finns uppdateringar uppdateras appen automatiskt. Inaktivera Aktivera automatisk uppdatering om du vill inaktivera automatiska uppdateringar.

Uppdatera Android-appar manuellt

Så här uppdaterar du appar var för sig eller i grupp med Google Play Butik-appen på en mobil enhet:

1. Öppna Google Play Butik-appen Google Play.
  2. Tryck på profilikonen uppe till höger.
  3. Tryck på Hantera appar och enheter. Appar som det finns uppdateringar för är märkta med texten Uppdatering tillgänglig. Du kan även söka efter en viss app.
  4. Tryck på Uppdatera.

Tips!

• När vissa appar uppdateras kräver de nya behörigheter. En avisering kan visas där du ombeds godkänna de nya behörigheterna.
  • Ibland kan du behöva starta om enheten för att uppdatera en app.