Slik oppdaterer du Play Butikk og apper på Android-enheter

Du kan oppdatere Android-appene dine og Play Butikk-appen enkeltvis, samtidig eller automatisk. Når du oppdaterer appene til den nyeste versjonen, får du tilgang til de nyeste funksjonene samt bedre appsikkerhet og -stabilitet.

Viktig:

• Hvis Google avgjør at en appoppdatering løser et alvorlig sikkerhetsproblem, kan det hende vi oppdaterer den relaterte appen. Disse oppdateringene kan skje uavhengig av oppdateringsinnstillingene for den aktuelle appen eller enheten generelt. Du finner mer informasjon i vilkårene for bruk av Google Play.
  • Hvis du bruker Google Play på Chromebook, kan du finne ut mer om appoppdateringer her.

Slik oppdaterer du Android-apper

1. Åpne Google Play Butikk-appen Google Play.
  2. Trykk på profilikonet øverst til høyre.
  3. Trykk på Administrer apper og enheter og så Administrer.
  4. Trykk på appen du vil oppdatere.
    • Tips: Apper med tilgjengelige oppdateringer er merket med «Oppdatering tilgjengelig».
  5. Trykk på Oppdater.

Slik oppdaterer du Google Play Butikk-appen

1. Åpne Google Play Butikk-appen Google Play.
  2. Trykk på profilikonet øverst til høyre.
  3. Trykk på Innstillinger og så Om og så Play Butikk-versjon.
  4. Du får en melding om at Play-butikken er oppdatert. Trykk på Greit.
    • Hvis en oppdatering er tilgjengelig, blir den automatisk lastet ned og installert etter få minutter.

Slik oppdaterer du alle Android-apper automatisk

1. Åpne Google Play Butikk-appen Google Play.
  2. Trykk på profilikonet øverst til høyre.
  3. Trykk på Innstillinger og så  Nettverksinnstillinger og så Oppdater apper automatisk.
  4. Velg et alternativ:
    • Via et hvilket som helst nettverk for å oppdatere apper via enten Wi-Fi eller mobildata.
    • Bare via Wi-Fi for å oppdatere apper bare via Wi-Fi.

Merk: Hvis en konto på enheten din har en påloggingsfeil, kan det hende appene ikke oppdateres automatisk.

Oppdater apper med begrenset mengde mobildata

Viktig: Dette alternativet er bare tilgjengelig for en begrenset gruppe.
  1. Åpne Play Butikk-appen Google Play.
  2. Trykk på profilikonet øverst til høyre.
  3. Trykk på Innstillinger og så Nettverksinnstillinger og så Oppdater apper automatisk.
  4. Trykk på Oppdater med begrenset mengde mobildata.
Slik fungerer det
Google Play kan bruke en begrenset del av de månedlige mobildataene dine til å oppdatere appene dine automatisk. Google Play prioriterer appoppdateringer basert på flere faktorer, for eksempel apper med nye funksjoner eller apper vi tror du kommer til å bruke mest. Google Play prøver alltid å oppdatere apper via wifi først.
Hvor mye mobildata bruker denne innstillingen?
Når denne innstillingen er på, velger Google Play et budsjett basert på flere faktorer. Eksempler:
  • Hvis du har oppdatert apper manuelt via mobildata de siste 30 dagene, bruker Google Play den totale mengden mobildata som budsjett.
  • Hvis du ikke oppdaterer apper via mobildata, bruker Google Play den gjennomsnittlige mobildatamengden som de fleste bruker i landet/regionen der du er, slik at appene du bruker mest, fortsatt kan bli oppdatert automatisk.

All informasjon brukes i samsvar med Googles personvernregler.

Hvis du sletter Play Butikk-data, blir innstillingene dine og det forrige budsjettet tilbakestilt.

Slik oppdaterer du Android-apper automatisk enkeltvis

1. Åpne Google Play Butikk-appen Google Play.
  2. Trykk på profilikonet øverst til høyre.
  3. Trykk på Administrer apper og enheter.
  4. Trykk på Administrer, og finn appen du vil oppdatere automatisk.
  5. For å åpne appens «Detaljer»-side, trykk på appen.
  6. På appens «Detaljer»-side trykker du på Mer Mer.
  7. Slå på Slå på auto-oppdatering.

Når det finnes tilgjengelige oppdateringer, oppdateres appen automatisk. Du kan slå av automatiske oppdateringer ved å slå av Slå på auto-oppdatering.

Tips:

• Når enkelte apper oppdateres, krever de nye tillatelser. Du kan få et varsel med et spørsmål om du godtar de nye tillatelsene eller ikke.
  • Det kan hende du må starte enheten på nytt for å oppdatere en app.
  • For å søke etter en bestemt app, trykk på Administrer apper og enheterog så Administrer.
  • Hvis appen har en tilgjengelig oppdatering, ser du «Oppdater»-knappen på appens «Detaljer»-side.