Uw Android-apps updaten

U kunt de op uw Android-apparaat gedownloade en geïnstalleerde apps afzonderlijk of automatisch updaten. Wanneer u apps updatet, krijgt u toegang tot de nieuwste functies en worden de app-beveiliging en -stabiliteit verbeterd.

Opmerking: Als Google weet dat er een kritiek veiligheidsprobleem wordt opgelost met een app-update, worden bepaalde app-updates uitgevoerd ongeacht de update-instellingen in de app of op uw apparaat. Lees de Servicevoorwaarden van Google Play voor meer informatie.

Opmerking: Als u Google Play gebruikt op een Chromebook, bekijkt u hier informatie over app-updates

Android-apps automatisch updaten

Apps automatisch updaten op uw Android-apparaat:

1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Tik op Menu Menu en dan Instellingen.
  3. Tik op Apps automatisch updaten.
  4. Selecteer een optie:
    • Via elk netwerk om apps te updaten via wifi of mobiele data.
    • Alleen via wifi om apps alleen te updaten wanneer u verbinding heeft met wifi.

Opmerking: Als er een inlogfout optreedt voor een account op uw apparaat, worden apps mogelijk niet automatisch geüpdatet.

Afzonderlijke Android-apps automatisch updaten

Updates instellen voor afzonderlijke apps op uw apparaat:

1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Tik op Menu Menu en dan Mijn apps en games.
  3. Selecteer de app die u wilt updaten.
  4. Tik op Meer Meer.
  5. Tik op Auto-update aan.

De app wordt automatisch geüpdatet zodra er updates beschikbaar zijn. Verwijder het vinkje als u automatisch updaten wilt uitschakelen.

Android-apps handmatig updaten

Apps individueel of bulksgewijs updaten met de Google Play Store-app op uw mobiele apparaat:

1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Tik op Menu Menu en dan Mijn apps en games.
  3. Apps waarvoor een update beschikbaar is, bevatten het label Updaten. U kunt ook zoeken naar een specifieke app.
  4. Tik op Updaten.

Opmerking: Voor sommige apps moeten nieuwe rechten worden verleend wanneer ze zijn geüpdatet. Er wordt een melding weergegeven waarin u de nieuwe rechten moet accepteren.

Tip: In bepaalde gevallen moet u uw apparaat opnieuw opstarten om een app te updaten.