Uw Android-apps updaten

U kunt de op uw Android-apparaat gedownloade en geïnstalleerde apps afzonderlijk of automatisch updaten. Wanneer u apps updatet, krijgt u toegang tot de nieuwste functies en worden de app-beveiliging en -stabiliteit verbeterd.

Opmerking: Als Google weet dat er een kritiek veiligheidsprobleem wordt opgelost met een app-update, worden bepaalde app-updates uitgevoerd ongeacht de update-instellingen in de app of op uw apparaat. Lees de Servicevoorwaarden van Google Play voor meer informatie.

Opmerking: Als u Google Play gebruikt op een Chromebook, bekijkt u hier informatie over app-updates

Android-apps automatisch updaten

Apps automatisch updaten op uw Android-apparaat:

1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Tik op Menu Menu en vervolgens Instellingen.
  3. Tik op Apps automatisch updaten.
  4. Selecteer een optie:
    • Apps op elk moment automatisch updaten: hiermee worden apps geüpdatet via wifi of mobiele gegevens.
    • Apps alleen via wifi automatisch updaten: hiermee wordt alleen geüpdatet als u verbinding heeft met wifi.

Opmerking: Als er een inlogfout optreedt voor een account op uw apparaat, worden apps mogelijk niet automatisch geüpdatet.

Afzonderlijke Android-apps automatisch updaten

Updates instellen voor afzonderlijke apps op uw apparaat:

1. Open de Google Play Store-app Play Store.
  2. Tik op Menu Menu en vervolgens Mijn apps en games.
  3. Selecteer de app die u wilt updaten.
  4. Tik op Meer Meer.
  5. Vink het selectievakje naast 'Autom. updaten' aan.

De app wordt automatisch geüpdatet zodra er updates beschikbaar zijn. Verwijder het vinkje als u automatisch updaten wilt uitschakelen.

Android-apps handmatig updaten

Apps individueel of bulksgewijs updaten met de Google Play Store-app op uw mobiele apparaat:

1. Open de Google Play Store-app Play Store.
  2. Tik op Menu Menuen vervolgens Mijn apps en games.
  3. Apps waarvoor een update beschikbaar is, bevatten het label Updaten.
  4. Tik op Alles updaten om alle apps te updaten. Voor afzonderlijke apps zoekt u de app die u wilt updaten en tikt u op Updaten.

Opmerking: Sommige apps vereisen aanvullende machtigingen voordat u ze kunt updaten. Er wordt een melding weergegeven waarin u de nieuwe machtigingen moet accepteren.

Tip: In bepaalde gevallen moet u uw apparaat opnieuw opstarten om een app te updaten.