Als voorzorgsmaatregel in het kader van COVID-19 werken we met een beperkt team van supportspecialisten. Bekijk de opties om contact op te nemen met een supportspecialist of raadpleeg het Helpcentrum

Je Android-apps updaten

Je kunt de op je Android-apparaat gedownloade en geïnstalleerde apps afzonderlijk of automatisch updaten. Wanneer je apps updatet, krijg je toegang tot de nieuwste functies en worden de app-beveiliging en -stabiliteit verbeterd.

Belangrijk:

Android-apps automatisch updaten

1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Tik rechtsboven op het profielicoon.
  3. Tik op Instellingen en dan Netwerkvoorkeuren en dan Apps automatisch updaten.
  4. Selecteer een optie:
    • Via elk netwerk om apps te updaten via wifi of mobiele data.
    • Alleen via wifi om apps alleen te updaten wanneer je verbinding hebt met wifi.

Opmerking: Als er een inlogfout optreedt voor een account op je apparaat, worden apps mogelijk niet automatisch geüpdatet.

Afzonderlijke Android-apps automatisch updaten

1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Tik rechtsboven op het profielicoon.
  3. Tik op Apps en apparaat beheren.
  4. Selecteer Beheren en dan de app die je wilt updaten.
  5. Tik op Meer Meer.
  6. Zet Auto-update aan aan.

Als er updates beschikbaar zijn, wordt de app automatisch geüpdatet. Als je automatische updates wilt uitzetten, zet je Auto-update aan uit.

Android-apps handmatig updaten

Zo update je apps individueel of bulksgewijs met de Google Play Store-app op je mobiele apparaat:

1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Tik rechtsboven op het profielicoon.
  3. Tik op Apps en apparaat beheren. Apps waarvoor een update beschikbaar is, hebben het label Update beschikbaar. Je kunt ook zoeken naar een specifieke app.
  4. Tik op Updaten.

Tips:

• Als bepaalde apps worden geüpdatet, hebben ze nieuwe rechten nodig. Je kunt een melding krijgen waarin wordt gevraagd of je de nieuwe rechten wilt accepteren.
  • Soms moet je het apparaat opnieuw opstarten om een app te updaten.