Android-sovellusten päivittäminen

Voit päivittää Android-laitteellesi ladatut ja asennetut sovellukset yksitellen tai automaattisesti. Päivittämällä sovelluksesi saat käyttöösi uusimmat ominaisuudet ja parannat sovelluksesi turvallisuutta ja vakautta.

Huom. Jos Google toteaa, että sovelluspäivitys korjaa kriittisen tietoturva-aukon, tietyt sovelluspäivitykset saatetaan tehdä joka tapauksessa, riippumatta sovelluksen tai laitteesi päivitysasetuksista. Saat lisätietoja tutustumalla Google Playn käyttöehtoihin.

Huom. Jos käytät Google Playta Chromebookilla, lue lisää sovelluspäivityksistä täällä

Android-sovellusten päivittäminen automaattisesti

Näin voit päivittää Android-laitteellasi olevat sovellukset automaattisesti:

1. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play.
  2. Valitse Valikko Valikko ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Automaattiset sovelluspäivitykset.
  4. Valitse vaihtoehto:
    • Päivitä sovellukset aina automaattisesti: Päivittää sovellukset joko Wi-Fi- tai mobiiliverkon kautta.
    • Päivitä sovellukset automaattisesti vain Wi-Fi-yhteyden kautta: Päivittää sovellukset vain, kun olet yhteydessä Wi-Fi-verkkoon.

Huom. Jos laitteessasi olevassa sovelluksessa tapahtuu kirjautumisvirhe, sovellukset eivät välttämättä päivity automaattisesti.

Yksittäisten Android-sovellusten päivittäminen automaattisesti

Näin otat käyttöön päivitykset tietyille sovelluksille laitteellasi:

1. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play.
  2. Valitse Valikko Valikkoja sitten Omat sovellukset ja pelit.
  3. Valitse päivitettävä sovellus.
  4. Valitse Lisää Lisää.
  5. Valitse Automaattinen päivitys ‑valintaruutu.

Sovellus päivittyy automaattisesti, kun päivityksiä on saatavilla. Jos haluat poistaa automaattiset päivitykset käytöstä, poista valinta ruudusta.

Android-sovellusten päivittäminen manuaalisesti

Näin päivität sovelluksia yksitellen tai isommissa erissä Google Play Kauppa ‑sovelluksen kautta mobiililaitteella:

1. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play.
  2. Valitse Valikko Valikkoja sitten Omat sovellukset ja pelit.
  3. Jos sovellukselle on saatavilla päivitys, sen kohdalla lukee Päivitä.
  4. Päivitä kaikki sovellukset valitsemalla Päivitä kaikki. Jos haluat päivittää yksittäisen sovelluksen, etsi sovellus ja valitse sen kohdalla Päivitä.

Huom. Jotkin sovellukset pyytävät uusia käyttöoikeuksia päivityksen yhteydessä. Saatat nähdä ilmoituksen, jossa sinua pyydetään hyväksymään uudet käyttöoikeudet.

Vinkki: Saatat joutua joissakin tapauksissa käynnistämään laitteen uudelleen, jotta sovellus voidaan päivittää.