COVID-19-varotoimien takia tukitiimimme toimii vain rajoitetusti. Katso vaihtoehdot, joilla saat yhteyden tukiasiantuntijaan, tai käy ohjekeskuksessa

Lapsilukon käyttöönotto Google Playssa

Kun otat lapsilukon käyttöön, voit rajoittaa Google Playsta ladattavaa tai ostettavaa sisältöä ikärajoitustasojen perusteella.

Lapsilukon käyttöönotto

Tärkeää: Lapsilukko ei estä rajoitetun sisällön näkemistä hakutuloksen tai suoran linkin kautta.

Omaa tiliään ylläpitäville perheenjäsenille

Google Playn lapsilukon toiminta

• Lapsilukko toimii vain sillä Android-laitteella, jolla se otettiin käyttöön. Jos haluat lisätä lapsilukon muille laitteille, toista alla olevat vaiheet muilla laitteilla.
  • Jos laitteella on useita käyttäjiä, voit määrittää lapsilukon asetukset erikseen kullekin heistä.
  • Lapsilukon määrittävä käyttäjä luo PIN-koodin, joka tarvitaan lapsilukon poistamiseen tai muuttamiseen.

Lapsilukon käyttöönotto

1. Avaa Google Play ‑sovellus Google Play.
  2. Napauta oikeassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaketta.
  3. Valitse Asetukset ja sitten Perhe ja sitten Lapsilukko.
  4. Laita Lapsilukko päälle.
  5. Suojaa lapsilukkoa luomalla PIN-koodi, jota lapsi ei tiedä.
  6. Valitse suodatettavan sisällön tyyppi.
  7. Valitse, miten käyttöä rajoitetaan tai suodatetaan.
Perheenjäsenille, joiden tilejä ylläpidetään Family Linkillä

Jos lapsen Google-tiliä ylläpidetään Family Linkillä, voit määrittää hänelle lapsilukon.

Google Playn lapsilukon toiminta

• Lapsilukko on toiminnassa Android-laitteilla, joilla lapsi on kirjautuneena Google-tililleen.
  • Perheryhmään kuuluva vanhempi voi määrittää lapsilukon lapselle tai muuttaa lapsilukon asetuksia oman Google-tilinsä salasanan avulla.

Lapsilukon määritys

1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link.
  2. Valitse lapsi.
  3. Valitse Määritä asetuksia ja sitten Google Play.
  4. Valitse suodatettavan sisällön tyyppi.
  5. Valitse, miten käyttöä rajoitetaan tai suodatetaan.
Vinkki: Pääset hoitamaan lapsen tiliä myös klikkaamalla hänen nimeään osoitteessa g.co/YourFamily.

Lapsilukon ongelmien korjaaminen

Jos PIN-koodin kanssa on ongelmia tai laitteellasi näkyy vääriä ikärajoituksia, tutustu näihin vaihtoehtoihin:

Unohdin PIN-koodini
Tärkeää: PIN-koodi nollataan tyhjentämällä Play Kauppa ‑sovelluksen asetukset. Merkitse nykyiset asetukset muistiin ennen seuraavien ohjeiden seuraamista, jotta voit palauttaa asetukset myöhemmin sovellukseen.

Jos unohdat PIN-koodin, jonka loit lapsilukon käyttöönoton yhteydessä, voit nollata sen alla olevilla ohjeilla.

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Sovellukset ja ilmoitukset.
  3. Valitse Google Play Kauppa.
  4. Valitse Tallennustila ja sitten Tyhjennä tiedot tai Tyhjennä tallennustila.
  5. Tämä toimenpide nollaa lapsilukon ja PIN-koodin.
  6. Kun palaat Play Kauppa ‑sovellukseen ja otat lapsilukon käyttöön, voit luoda uuden PIN-koodin.
Sovellus tai peli ei käynnisty

Jos olet ottanut lapsilukon käyttöön sovelluksissa ja peleissä, eikä jokin sovellus päivity, syynä saattaa olla se, että sovelluksen uuden version ikärajoitustaso on korkeampi kuin laitteellasi olevan version.

Jos sovelluksen uudella versiolla on ikärajoitustaso, jonka käyttöä lapsilukko rajoittaa, sovelluksen päivitystä ei tarjota.

Sovelluksen päivittäminen edellyttää korkeamman ikärajoitustason sallimista lapsilukon asetuksissa.

Vinkki: Voit ottaa lapsilukon pois käytöstä sovelluksen päivityksen ajaksi ja ottaa sen uudelleen käyttöön päivityksen jälkeen.
Lapsen laitteella oleva lapsilukon vastainen sisältö

Sinä ja lapsesi voitte edelleen nähdä sovellukset ja pelit, jotka ladattiin ennen lapsilukon määrittämistä, vaikka ne eivät vastaisi lapsilukon asetuksia. Jos valvot lapsen tiliä Family Linkillä, voit estää haluamasi sovellukset hänen Android-laitteiltaan.

Lapsilukon toiminta

Lapsilukko rajoittaa eri tavalla sovellusten ja pelien, musiikin, elokuvien, TV-ohjelmien ja kirjojen käyttöä. Saat lisätietoja alta.

Vinkki: Lapsilukko ei ole käytettävissä kaikentyyppisellä sisällöllä kaikissa maissa. Jos matkustat maahan, jossa lapsilukko ei ole käytettävissä, sisällön rajoitukset eivät välttämättä toimi, ennen kuin palaat takaisin kotimaahasi.

Sovellukset ja pelit

Kun otat lapsilukon käyttöön sovelluksille ja peleille, voit valita korkeimman ikärajoitustason, jonka sisällön lataamisen tai ostamisen haluat sallia.

Lapsilukosta huolimatta korkeampien ikärajoitustasojen sisältöä saattaa kuitenkin näkyä hakutuloksissa tai kun sovellussivulle siirrytään suoran linkin kautta.

Lapsilukon toiminta Play Peleissä

Lapsilukko ei vaikuta Play Pelit ‑sovelluksessa näkyviin peleihin, kuten ostamiisi peleihin tai suosituksiin.

Jos yrität asentaa jonkin pelin Play Pelit ‑sovelluksen kautta, sinut ohjataan Play Kauppa ‑sovellukseen, jossa lapsilukko saattaa rajoittaa sisällön käyttöä.

Vinkki: Sinä ja lapsesi voitte edelleen nähdä sovellukset ja pelit, jotka ladattiin ennen lapsilukon määrittämistä, vaikka ne eivät vastaisi lapsilukon asetuksia. Jos valvot lapsen tiliä Family Linkillä, voit estää haluamasi sovellukset hänen Android-laitteiltaan.

Elokuvat

Kun otat lapsilukon käyttöön elokuville, voit valita korkeimman ikärajan, jonka sisällön vuokraamisen, ostamisen tai toistamisen haluat sallia.

Lapsilukosta huolimatta korkeampien ikärajojen sisältöä saattaa kuitenkin näkyä hakutuloksissa tai kun elokuvan sivulle siirrytään suoran linkin kautta.

Jos lapsilukko rajoittaa jonkin elokuvan käyttöä, kyseinen elokuva ei näy Play Kauppa ‑sovelluksessa tai Play Elokuvat ‑sovelluksessa, vaikka olisit jo vuokrannut tai ostanut sen.

Rajoitettu elokuva tulee taas näkyviin, kun lapsilukko poistetaan käytöstä.

TV

Kun otat lapsilukon käyttöön TV-ohjelmille, voit valita korkeimman ikärajan, jonka haluat sallia sisällön ostamiselle tai toistamiselle.

Lapsilukosta huolimatta korkeampien ikärajojen sisältöä saattaa kuitenkin näkyä hakutuloksissa tai kun TV-ohjelman sivulle siirrytään suoran linkin kautta.

Jos lapsilukko rajoittaa jonkin TV-ohjelman käyttöä, sitä ei näytetä Play Kauppa ‑sovelluksessa tai Play Elokuvat ja TV ‑sovelluksessa, vaikka olisit jo ostanut sen.

Rajoitettu TV-ohjelma tulee taas näkyviin, kun lapsilukko poistetaan käytöstä.

Kirjat

Kun otat lapsilukon käyttöön kirjoille, et voi lukea etkä ostaa Play Kauppa ‑sovelluksessa tai Play Kirjat ‑sovelluksessa useimpia kirjoja, joissa on seksuaalista sisältöä.

Lapsilukosta huolimatta rajoitettua sisältöä saattaa kuitenkin näkyä hakutuloksissa tai kun kirjan sivulle siirrytään suoran linkin kautta.

Rajoitetut kirjat tulevat taas näkyviin, kun lapsilukko poistetaan käytöstä.

Vaikka lapsilukko ei sulje pois Google Playn kaikkia kirjoja, joissa on seksuaalista sisältöä, se rajoittaa pääsyä suurimpaan osaan vain aikuisille suunnatusta sisällöstä.

Musiikki

Elokuussa Google Playn musiikkikauppa alkaa sulkeutua käyttäjiltä, etkä voi enää ostaa musiikkia. Ennakkotilauksia, joiden toimituspäivä on sulkemisen jälkeen, ei toimiteta, eikä sinua veloiteta. Saat sähköpostiviestin kaikista peruutetuista ennakkotilauksista. Aiemmat musiikkiostoksesi (enintään 100 000 kappaletta) voidaan siirtää YouTube Musiciin. Katso ohjeet Google Play ‑musiikin siirtämiseen.

Kun otat lapsilukon käyttöön musiikille, et voi ostaa musiikkia, jonka sisällön tarjoaja on merkinnyt voimakasta kielenkäyttöä sisältäväksi.

Lapsilukosta huolimatta rajoitettua musiikkia saattaa kuitenkin näkyä hakutuloksissa tai kun sisältösivulle siirrytään suoran linkin kautta.

Musiikin lapsilukko on käytössä ainoastaan Play Kauppa ‑sovelluksessa. Lapsilukko ei vaikuta Play Musiikki ‑-sovelluksessa näkemääsi musiikkiin, mukaan lukien ostettuun ja lähetettyyn musiikkiin eikä ladattuihin tilauskappaleisiin.