Ouderlijk toezicht instellen op Google Play

Wanneer je ouderlijk toezicht inschakelt, kun je beperken welke content kan worden gedownload of gekocht op Google Play, op basis van volwassenheidsniveau.

Ouderlijk toezicht instellen

Voor gezinsleden van dertien jaar en ouder

Hoe ouderlijk toezicht voor Google Play werkt

• Ouderlijk toezicht is alleen van toepassing op het Android-apparaat waarop je dat hebt toegevoegd. Als je ouderlijk toezicht wilt toevoegen op een ander apparaat, voer je de onderstaande stappen ook uit op de andere apparaten.
  • Als er meerdere gebruikers op een apparaat zijn, kunt je voor iedere persoon verschillende soorten ouderlijk toezicht instellen.
  • De persoon die het ouderlijk toezicht instelt, maakt een pincode die moet worden ingevoerd om de instellingen voor ouderlijk toezicht te verwijderen of te wijzigen.

Ouderlijk toezicht instellen

1. Open de Play Store-app Google Play op het apparaat waarop je ouderlijk toezicht wilt instellen.
  2. Tik in de linkerbovenhoek op Menu Menu en vervolgens Instellingen en vervolgens Ouderlijk toezicht.
  3. Zet 'Ouderlijk toezicht' op Aan.
  4. Maak een pincode. Hiermee voorkom je dat mensen die de pincode niet kennen, de instellingen voor ouderlijk toezicht wijzigen. Als je ouderlijk toezicht instelt op het apparaat van je kind, kies je een pincode die het kind nog niet kent.
  5. Tik op het type content dat je wilt filteren.
  6. Kies hoe je wilt filteren of de toegang wilt beperken.

Nadat je ouderlijk toezicht hebt ingesteld, kun je deze functie in- of uitschakelen. Wanneer je de functie weer inschakelt en een nieuwe pincode maakt, worden je oude instellingen weer gebruikt. Zo kun je een apparaat delen met mensen die geen ouderlijk toezicht nodig hebben.

Voor gezinsleden jonger dan dertien jaar

Als je een Google-account hebt gemaakt voor een kind jonger dan dertien jaar, kun je ouderlijk toezicht instellen voor het kind.

Hoe ouderlijk toezicht voor Google Play werkt

• Ouderlijk toezicht werkt op Android-apparaten waarop je kind is ingelogd op zijn Google-account.
  • Ouders in de gezinsgroep moeten het wachtwoord van hun eigen Google-account gebruiken om de instellingen voor ouderlijk toezicht voor hun kind in te stellen of te wijzigen.

Ouderlijk toezicht instellen

1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Selecteer je kind.
  3. Tik op de kaart Instellingen op Instellingen beheren en vervolgens Toezichtopties op Google Play.
  4. Tik op het type content dat je wilt filteren.
  5. Kies hoe je wilt filteren of de toegang wilt beperken.

Note: You can also manage this setting by clicking on your child's name at families.google.com.

Opmerking: Met ouderlijk toezicht kun je niet voorkomen dat beperkte content wordt bekeken als zoekresultaat of via een rechtstreekse link.

Hoe ouderlijk toezicht werkt

De manier waarop ouderlijk toezicht werkt, varieert voor apps en games, muziek, films, tv en boeken. Lees de onderstaande gedeelten voor meer informatie.

Opmerking: Ouderlijk toezicht voor elk type content is niet in alle landen beschikbaar. Als je naar een land reist waar deze functie niet beschikbaar is, werkt deze mogelijk niet totdat je weer thuis bent.

Apps en games

Wanneer je ouderlijk toezicht instelt voor apps en games, kun je de hoogste contentclassificatie kiezen die je voor het downloaden en kopen wilt toestaan.

Je kunt echter nog steeds apps en games buiten je filter te zien krijgen als je zoekt of als je erheen gaat via een rechtstreekse link naar de pagina van de app.

Opmerking: Je kunt nog steeds alle apps en games bekijken die je hebt gedownload voordat je ouderlijk toezicht toevoegde, zelfs als ze niet voldoen aan de classificatie die je hebt ingesteld.

Hoe ouderlijk toezicht werkt voor games in Play Games

Met ouderlijk toezicht wordt niet gewijzigd welke games je in de Play Games-app te zien krijgt, inclusief de games die je hebt gekocht en aanbevolen games.

Als je een game probeert te installeren via de Play Games-app, word je omgeleid naar de Play Store-app. Hier kan de toegang worden geweigerd als gevolg van je instellingen voor ouderlijk toezicht.

Films

Wanneer je ouderlijk toezicht instelt voor films, kun je de hoogste classificatie kiezen die je voor het huren, kopen en afspelen wilt toestaan.

Je kunt echter nog steeds films buiten je filter te zien krijgen als je zoekt of als je erheen gaat via een rechtstreekse link naar de pagina met de content.

Als films zijn beperkt vanwege ouderlijk toezicht, worden deze niet weergegeven in de Play Store-app of in de Play Films-app, zelfs als je ze al hebt gehuurd of gekocht.

Je kunt ouderlijk toezicht uitschakelen om ervoor te zorgen dat deze films weer worden weergegeven.

Tv

Wanneer je ouderlijk toezicht inschakelt voor tv-programma's, kun je de hoogste classificatie kiezen die je voor het kopen en afspelen wilt toestaan.

Je kunt echter nog steeds tv-programma's buiten je filter te zien krijgen als je zoekt of als je erheen gaat via een rechtstreekse link naar de pagina met de content.

Als tv-programma's zijn beperkt vanwege ouderlijk toezicht, worden deze niet weergegeven in de Play Store-app of in de Play Films-app, zelfs als je ze al hebt gehuurd of gekocht.

Je kunt ouderlijk toezicht uitschakelen om ervoor te zorgen dat deze tv-programma's weer worden weergegeven.

Boeken

Wanneer je ouderlijk toezicht instelt voor boeken, kun je de meeste seksueel expliciete boeken in de Play Store-app en de Play Boeken-app niet meer lezen of kopen.

Je kunt echter nog steeds boeken buiten je filter te zien krijgen als je zoekt of als je erheen gaat via een rechtstreekse link naar de pagina met de content.

Je kunt ouderlijk toezicht uitschakelen om ervoor te zorgen dat deze boeken weer worden weergegeven.

Hoewel met het instellen van ouderlijk toezicht niet alle boeken met seksueel expliciete content in Google Play worden geblokkeerd, kun je op deze manier wel de meeste content voor volwassenen vermijden.

Muziek

Wanneer je ouderlijk toezicht instelt voor muziek, kun je geen muziek kopen die door contentleveranciers is gemarkeerd als expliciet.

Je kunt echter nog steeds muziek buiten je filter te zien krijgen als je zoekt of als je erheen gaat via een rechtstreekse link naar de pagina met de content.

Ouderlijk toezicht voor muziek is alleen van toepassing op de Play Store-app. Met ouderlijk toezicht wordt de muziek die in de Play Muziek-app wordt weergegeven, niet gewijzigd, inclusief gekochte muziek, geüploade muziek en abonnementsnummers.

Problemen oplossen

Ik ben mijn pincode vergeten

Als je de pincode bent vergeten die je tijdens het instellen van ouderlijk toezicht hebt gemaakt, volg je de onderstaande instructies om deze opnieuw in te stellen.

Belangrijk: Als je je pincode opnieuw wilt instellen, moet je de instellingen van je Play Store-app wissen. Voordat je deze stappen volgt, kun je het beste al je huidige instellingen noteren zodat je ze opnieuw kunt instellen.

1. Open de app Instellingen Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Apps.
  3. Tik op de Google Play Store.
  4. Tik op Opslag en vervolgens Gegevens wissen.
  5. Hiermee worden je instellingen en pincode voor ouderlijk toezicht gereset.
  6. Wanneer je de Play Store-app weer opent en ouderlijk toezicht toevoegt, kun je een nieuwe pincode instellen.
Mijn app of game kan niet worden geüpdatet

Als je ouderlijk toezicht hebt ingesteld voor apps en games en een van je apps kan niet worden geüpdatet, kan het zijn dat de nieuwe versie van de app een hogere classificatie heeft dan de versie op je apparaat.

Als de nieuwe versie van de app een hogere classificatie heeft dan door je ouderlijk toezicht wordt toegestaan, word je niet gevraagd de app te updaten.

Als je de app wilt updaten, moet je de instellingen voor ouderlijk toezicht wijzigen, zodat een hogere classificatie wordt toegestaan.

Tip: Je kunt ouderlijk toezicht uitschakelen om de app te updaten en ouderlijk toezicht daarna weer inschakelen.