Lapsilukon määritys Google Playssa

Kun otat lapsilukon käyttöön, voit rajoittaa Google Playsta ladattavaa tai ostettavaa sisältöä ikärajoitustasojen perusteella.

Lapsilukon määritys

Perheenjäsenille, jotka ylläpitävät omaa tiliään

Google Playn lapsilukon toiminta

• Lapsilukko toimii vain sillä Android-laitteella, jolla se otettiin käyttöön. Jos haluat lisätä lapsilukkoja muille laitteille, toista alla olevat vaiheet muilla laitteilla.
  • Jos laitteella on useita käyttäjiä, voit määrittää lapsilukon asetukset erikseen kullekin heistä.
  • Lapsilukon määrittävä käyttäjä luo PIN-koodin, joka tarvitaan lapsilukon poistamiseen tai muuttamiseen.

Lapsilukon määritys

1. Avaa Play Kauppa ‑sovellus Google Play laitteella, jolle haluat määrittää lapsilukon.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Valikko Valikko ja sitten Asetukset ja sitten Lapsilukko.
  3. Kytke Lapsilukko päällä-asentoon.
  4. Luo PIN-koodi. Lapsilukkoasetuksia voi tämän jälkeen muuttaa vain käyttäjä, joka tuntee PIN-koodin. Jos määrität lapsilukkoa lapsesi laitteelle, valitse PIN-koodi, jota hän ei tunne ennestään.
  5. Valitse suodatettavan sisällön tyyppi.
  6. Valitse, miten käyttöä rajoitetaan tai suodatetaan.

Kun olet määrittänyt asetukset, voit ottaa lapsilukon käyttöön tai poistaa sen käytöstä. Kun otat sen takaisin käyttöön ja luot uuden PIN-koodin, vanhat asetuksesi ovat taas käytössä. Näin laite on helpompi jakaa sellaisten käyttäjien kanssa, joita lapsilukko ei koske.

Perheenjäsenille, joiden tiliä ylläpidetään Family Linkilla

Jos lapsen Google-tiliä ylläpidetään Family Linkilla, voit määrittää hänelle lapsilukon.

Google Playn lapsilukon toiminta

• Lapsilukko on toiminnassa Android-laitteella, jolla lapsi on kirjautuneena Google-tililleen.
  • Perheryhmään kuuluva vanhempi voi määrittää lapsilukon lapselle tai muuttaa lapsilukon asetuksia oman Google-tilinsä salasanan avulla.

Lapsilukon määritys

1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link.
  2. Valitse lapsi.
  3. Napauta Asetukset-kortista Hallinnoi asetuksia ja sitten Google Playn hallinta-asetukset.
  4. Valitse suodatettavan sisällön tyyppi.
  5. Valitse, miten käyttöä rajoitetaan tai suodatetaan.

Huom. Voit määrittää tämän asetuksen myös klikkaamalla lapsen nimeä osoitteessa families.google.com.

Huom. Lapsilukko ei estä rajoitetun sisällön näkemistä suoran linkin tai hakutuloksen kautta.

Lapsilukon toiminta

Lapsilukko rajoittaa eri tavalla sovellusten ja pelien, musiikin, elokuvien, TV-ohjelmien ja kirjojen käyttöä. Lisätietoja saat alla olevista kohdista.

Huom. Lapsilukko ei vaikuta kaikkiin sisältötyyppeihin kaikissa maissa. Jos matkustat maahan, jossa lapsilukko ei ole käytettävissä, sisällön rajoitukset eivät välttämättä toimi, ennen kuin palaat takaisin kotimaahasi.

Sovellukset ja pelit

Kun otat lapsilukon käyttöön sovelluksille ja peleille, voit valita korkeimman ikärajoitustason, jonka sisällön lataamisen tai ostamisen haluat sallia.

Lapsilukosta huolimatta korkeampien ikärajoitustasojen sisältöä saattaa kuitenkin näkyä hakutuloksissa tai kun sovellussivulle siirrytään suoran linkin kautta.

Huom. Sinä ja lapsesi voitte edelleen nähdä sovellukset ja pelit, jotka ladattiin ennen lapsilukon määrittämistä, vaikka ne eivät vastaisi lapsilukon asetuksia. Jos valvot lapsen tiliä Family Linkilla, voit estää haluamasi sovellukset hänen Android-laitteiltaan.

Lapsilukon toiminta Play Peleissä

Lapsilukko ei vaikuta Play Pelit ‑sovelluksessa näkyviin peleihin, kuten käyttäjän ostamiin peleihin tai suosituksiin.

Jos yrität asentaa jonkin pelin Play Pelit ‑sovelluksen kautta, sinut ohjataan Play Kauppa ‑sovellukseen, jossa lapsilukko saattaa rajoittaa sisällön käyttöä.

Elokuvat

Kun otat lapsilukon käyttöön elokuville, voit valita korkeimman ikärajan, jonka sisällön vuokraamisen, ostamisen tai toistamisen haluat sallia.

Lapsilukosta huolimatta korkeampien ikärajojen sisältöä saattaa kuitenkin näkyä hakutuloksissa tai kun elokuvan sivulle siirrytään suoran linkin kautta.

Jos lapsilukko rajoittaa jonkin elokuvan käyttöä, kyseinen elokuva ei näy Play Kauppa ‑sovelluksessa tai Play Elokuvat ‑sovelluksessa, vaikka olisit jo vuokrannut tai ostanut sen.

Rajoitettu elokuva tulee taas näkyviin, kun lapsilukko poistetaan käytöstä.

TV-ohjelmat

Kun otat lapsilukon käyttöön TV-ohjelmille, voit valita korkeimman ikärajan, jonka sisällön ostamisen tai toistamisen haluat sallia.

Lapsilukosta huolimatta korkeampien ikärajojen sisältöä saattaa kuitenkin näkyä hakutuloksissa tai kun TV-ohjelman sivulle siirrytään suoran linkin kautta.

Jos lapsilukko rajoittaa jonkin TV-ohjelman käyttöä, sitä ei näytetä Play Kauppa ‑sovelluksessa tai Play Elokuvat ja TV ‑sovelluksessa, vaikka olisit jo ostanut sen.

Rajoitettu TV-ohjelma tulee taas näkyviin, kun lapsilukko poistetaan käytöstä.

Kirjat

Kun otat lapsilukon käyttöön kirjoille, et voi lukea etkä ostaa Play Kauppa ‑sovelluksessa tai Play Kirjat ‑sovelluksessa useimpia kirjoja, joissa on seksuaalista sisältöä.

Lapsilukosta huolimatta rajoitettua sisältöä saattaa kuitenkin näkyä hakutuloksissa tai kun kirjan sivulle siirrytään suoran linkin kautta.

Rajoitetut kirjat tulevat taas näkyviin, kun lapsilukko poistetaan käytöstä.

Vaikka lapsilukko ei sulje pois Google Playn kaikkia kirjoja, joissa on seksuaalista sisältöä, se rajoittaa pääsyä suurimpaan osaan aikuisille suunnatusta sisällöstä.

Musiikki

Kun otat lapsilukon käyttöön musiikille, et voi ostaa musiikkia, jonka sisällön tarjoaja on merkinnyt voimakasta kielenkäyttöä sisältäväksi.

Lapsilukosta huolimatta rajoitettua musiikkia saattaa kuitenkin näkyä hakutuloksissa tai kun sisältösivulle siirrytään suoran linkin kautta.

Musiikille määritetty lapsilukko koskee vain Play Kauppa ‑sovellusta. Lapsilukko ei vaikuta Play Musiikki ‑sovelluksessa näkyvään sisältöön, kuten ostettuun, lähetettyyn tai tilattuun musiikkiin.

Vianetsintä

Unohdin PIN-koodini

Jos unohdat PIN-koodin, jonka loit lapsilukon käyttöönoton yhteydessä, voit nollata sen alla olevilla ohjeilla.

Tärkeää: PIN-koodi nollataan tyhjentämällä Play Kauppa ‑sovelluksen asetukset. Merkitse nykyiset asetukset muistiin ennen seuraavien ohjeiden noudattamista, jotta voit palauttaa asetukset myöhemmin sovellukseen.

1. Avaa Asetukset-sovellus Asetukset laitteellasi.
  2. Valitse Sovellukset.
  3. Valitse Google Play Kauppa.
  4. Valitse Tallennustila ja sitten Tyhjennä tiedot.
  5. Tämä toimenpide nollaa lapsilukon ja PIN-koodin.
  6. Kun palaat Play Kauppa ‑sovellukseen ja otat lapsilukon käyttöön, voit luoda uuden PIN-koodin.
Sovellusta tai peliä ei voi päivittää

Jos olet ottanut lapsilukon käyttöön sovelluksille ja peleille eikä jonkin sovelluksen päivittäminen onnistu, syynä voi olla, että sovelluksen uudemman version ikärajoitustaso on aiempaa versiota korkeampi.

Jos sovelluksen uudella versiolla on ikärajoitustaso, jonka käyttöä lapsilukko rajoittaa, sovelluksen päivitystä ei tarjota.

Sovelluksen päivittäminen edellyttää korkeamman ikärajoitustason sallimista lapsilukon asetuksissa.

Vinkki: Voit ottaa lapsilukon pois käytöstä sovelluksen päivityksen ajaksi ja ottaa sen uudelleen käyttöön päivityksen jälkeen.

Lapsen laitteella oleva lapsilukon vastainen sisältö

Sinä ja lapsesi voitte edelleen nähdä sovellukset ja pelit, jotka ladattiin ennen lapsilukon määrittämistä, vaikka ne eivät vastaisi lapsilukon asetuksia. Jos valvot lapsen tiliä Family Linkilla, voit estää haluamasi sovellukset hänen Android-laitteiltaan.