Fjerning

Utgivere kan trekke e-bøker eller lydbøker («bok») fra salg av hensyn til egne kommersielle interesser, eller Google kan trekke en bestemt bok fra salg, for eksempel hvis den bryter med retningslinjene våre for innhold. I slike tilfeller kan du ikke lenger kjøpe boken på Google Play. Hvis du allerede har kjøpt boken, kan du likevel få tilgang til den i biblioteket ditt, lese den i nettleserprogrammet ditt og på alle støttede enheter, og du kan laste ned boken. Din bruk av boken blir ikke påvirket.

I visse tilfeller må Google kanskje fjerne en bestemt bok du har kjøpt, fra biblioteket ditt. Dette kan skje hvis en person hevder å inneha rettighetene til å selge en bok, hvorpå en annen person tar kontakt med oss for å bestride eierskapet av rettighetene og sender oss et juridisk krav om fjerning. Under slike omstendigheter prøver vi å overbevise klagende part om å la deg beholde boken i biblioteket ditt, men hvis det ikke lykkes, er vi forpliktet til å fjerne den uten forhåndsvarsel. Du ser ikke lenger boken i biblioteket, og du kan ikke laste ned boken på nytt eller lese den i nettleserprogrammet. Vi kontakter deg for å informere deg om fjerningen, utstede refusjon for kjøpet og forsøke å finne en alternativ kopi av boken, enten i digital form fra en annen leverandør eller i et nytt eller brukt fysisk format. Vi prøver så godt det lar seg gjøre, i tilfeller der slikt er mulig, å sørge for at du fortsatt har tilgang til eventuelle anmeldelser eller annet innhold om boken, som du har lagt inn i Google Bøker.