Verwijdering

Een uitgever kan een e-boek of audioboek ('Boek') uit de verkoop halen om zijn eigen commerciële redenen, of Google kan een specifiek Boek uit de verkoop halen, bijvoorbeeld als dit in strijd is met ons Inhoudsbeleid. In dergelijke gevallen kunt u het Boek niet langer kopen op Google Play. Als u het Boek echter al heeft gekocht, kunt u het nog steeds openen in uw bibliotheek, lezen via de webreader en op alle ondersteunde apparaten en het Boek downloaden. Het besluit heeft dus geen gevolgen voor uw gebruik van het Boek.

In bepaalde gevallen kan het voorkomen dat Google een specifiek Boek dat u heeft gekocht uit uw bibliotheek moet verwijderen. Dit kan gebeuren wanneer iemand zich bij de verkoop van het Boek heeft voorgedaan als de rechthebbende, maar er iemand anders naar voren is getreden die het eigendomsrecht betwist en ons een dwangbevel heeft gestuurd om het Boek te verwijderen. In deze omstandigheden proberen we de aanvechtende partij over te halen om het Boek in uw bibliotheek te laten, maar indien dit geen vruchten afwerpt, zijn we genoodzaakt het Boek zonder voorafgaande kennisgeving te verwijderen. In dat geval ziet u het Boek niet meer in uw bibliotheek en u kunt u het niet opnieuw downloaden of in de webreader lezen. We nemen contact met u op om u op de hoogte te stellen van de verwijdering, betalen uw aankoop terug en proberen een alternatief exemplaar van het Boek voor u te vinden, hetzij in digitale vorm via een andere aanbieder of in een nieuw of gebruikt fysiek formaat. We zullen ons uiterste best doen om ervoor te zorgen dat u wel toegang blijft houden tot de recensies of andere content over het Boek die u aan Google Boeken heeft toegevoegd.