Använda ett skärmläsningsprogram med Google Play

Du kan läsa böcker, tidskrifter och nyhetsartiklar eller lyssna på musik på Google Play med hjälp av ett skärmläsningsprogram.

Du kan läsa nyhetsartiklar eller titta på filmer med hjälp av skärmläsningsprogrammet VoiceOver.

Om du inte redan har aktiverat VoiceOver läser du anvisningarna på Apples hjälpwebbplats.

Hitta och lyssna på nyheter och filmer

Hitta och spela upp filmer

Navigera i filmer

1. Aktivera VoiceOver om du inte redan har gjort det.
  2. Öppna Play Filmer Play Filmer.
  3. Startskärmen visas.
  4. Utforska skärmen genom att svepa eller trycka. Du navigerar i listan med filmer/knappar genom att svepa. Om du trycker snabbt två gånger på en knapp öppnas sidan med mer information och om du sveper uppåt eller nedåt öppnas de anpassade åtgärderna.

Spela upp en film

1. Aktivera VoiceOver om du inte redan har gjort det.
  2. Öppna Play Filmer Play Filmer.
  3. Observera att du kan spela upp en film som du har köpt eller trailern för en film som rekommenderas för dig.
    • Så här spelar du upp en film: Tryck snabbt två gånger på en knapp så att sidan med mer information öppnas och svep till eller sök efter uppspelningsknappen. Tryck snabbt två gånger på den så börjar uppspelningen.
    • Så här spelar du upp en trailer: svep till eller sök efter filmknappen och öppna de anpassade åtgärderna genom att svepa uppåt eller nedåt. Tryck snabbt två gånger på Spela upp trailer så börjar uppspelningen.

Läsa nyheter

Navigera i nyhetsartiklar

1. Aktivera VoiceOver om du inte redan har gjort det.
  2. Öppna Tidningskiosk Play Tidningskiosk.
  3. Startskärmen visas. Du kan navigera i appen med hjälp av flikarna längst ned, bland annat För dig, Bibliotek, Utforska och Läs senare.
    • Menyn: Högst upp till vänster.
    • För dig: Längst ned till vänster. På den här fliken hittar du förslag på nyhetsartiklar.
    • Bibliotek: Längst ned. På den här fliken hittar du källor och intressanta ämnen.
    • Utforska: Längst ned. På den här fliken finns en lista över ämnen du kan lägga till i biblioteket.
    • Läs senare: Längst ned till höger. På den här fliken hittar du artiklar som du har sparat till senare.

Läsa en artikel

1. Aktivera VoiceOver om du inte redan har gjort det.
  2. Öppna Tidningskiosk Play Tidningskiosk.
  3. Hitta en artikel genom att svepa eller använda Explore by touch. Klicka sedan snabbt två gånger för att börja läsa.
  4. Valfritt: Du kan spara en artikel till senare genom att välja Läs senare Lägg till bokmärke uppe till höger.

Tips! Du behöver inte öppna artikeln innan du sparar den. Om rubriken låter intressant kan du svepa uppåt eller nedåt och sedan välja den anpassade åtgärden Lägg till i Läs senare.

Tips!

• Om du sveper när en film eller trailer har börjat spelas upp automatiskt visas uppspelningsreglagen (t.ex. Spela upp och Pausa) och ett skjutreglage som visar filmens längd.
  • Filmen eller trailern öppnas i liggande format. Tänk på det när du ska öppna reglagen genom att svepa linjärt.