Använda ett skärmläsningsprogram med Google Play

Du kan läsa böcker, tidskrifter och nyhetsartiklar eller lyssna på musik på Google Play med hjälp av ett skärmläsningsprogram.

Du kan läsa böcker, tidskrifter och nyhetsartiklar eller lyssna på musik på Google Play med hjälp av skärmläsningsprogrammet TalkBack. Läs mer om hur du aktiverar TalkBack.

Obs! TalkBack är inte tillgängligt för alla format.

Hitta och lyssna på böcker, nyheter och musik

Hitta och läsa böcker

Hitta en bok

1. Aktivera TalkBack om du inte redan har gjort det.
  2. Öppna Play Böcker Play Böcker.
  3. Utforska appen för att hitta en bok:
    • Flikar: Du hittar flikar som Startsida, Butik och Bibliotek eller Mitt bibliotek längst ned. Vissa av dessa flikar leder till något utanför appen.
    • Navigeringspanel: Du hittar navigeringspanelen uppe till höger. Här kan du utforska Butik, Hjälp och feedback och Inställningar.
    • Startsidan: Sök efter en bok som du inte har och ladda ned den.

Läsa en bok

1. Aktivera TalkBack om du inte redan har gjort det.
  2. Öppna Play Böcker Play Böcker.
    1. Om du redan har boken letar du upp den i biblioteket eller på startsidan.
    2. Om du inte har boken söker du efter den högst upp på startsidan, väljer boken bland resultaten och laddar ned den.
  3. Öppna boken.
  4. Tryck på skärmen och tryck sedan snabbt två gånger för att aktivera läget för skumläsning.
  5. Välj Mer Mer och sedan Högläsning.
    • Navigera i texten på en sida genom att svepa.
    • Bläddra genom sidorna genom att svepa med två fingrar åt vänster eller höger.
Hitta och spela upp musik

Navigera bland musik

1. Aktivera TalkBack om du inte redan har gjort det.
  2. Öppna Play Musik Play Musik.
  3. Startskärmen visas.
    • Navigeringspanel: Uppe till vänster. Här hittar du Musikbibliotek, Inställningar, Hjälp och feedback och musikkategorier.
    • Senaste: Uppe till höger. På den här fliken finns album och kanaler som du har lyssnat på nyligen.
    • Förslag: Utforska startskärmen. På de här korten finns förslag på artister och kanaler.

Lyssna på en radiokanal

1. Aktivera TalkBack om du inte redan har gjort det.
  2. Öppna Play Musik Play Musik.
  3. Svep för bläddra bland radiokanaler tills du hittar den du vill lyssna på.
  4. Svep igen för att välja Spela upp Spela upp.
  5. Tryck snabbt två gånger för att börja spela.

Använda musikspelaren

När musikspelaren är öppen kan du sätta betyg på en låt med tummen upp eller tummen ned, pausa låten eller byta till nästa eller föregående låt.

• När musikspelaren i Google Play Musik är öppen kan du byta till föregående låt genom att svepa med två fingrar åt vänster.
  • När musikspelaren i Google Play Musik är öppen kan du byta till nästa låt genom att svepa med två fingrar åt höger.

Hitta och spela upp filmer

Navigera i filmer

1. Aktivera TalkBack om du inte redan har gjort det.
  2. Öppna Play Filmer Play Filmer.
  3. Utforska startskärmen genom att svepa eller trycka.
    • Du navigerar i listan med filmer/knappar genom att svepa.
    • Om du trycker snabbt två gånger på en knapp visas mer information om den filmen.
    • Öppna fler åtgärder (gillar/gillar inte, lägg till på eller ta bort från önskelistan) genom att trycka länge.

Spela upp en film

1. Aktivera TalkBack om du inte redan har gjort det.
  2. Öppna Play Filmer Play Filmer.
  3. Du kan spela upp en film som du har köpt eller trailern för en film som rekommenderas för dig.
    • Spela upp en film: Öppna informationssidan genom att trycka snabbt två gånger på filmknappen. Tryck sedan snabbt två gånger på uppspelningsknappen.
    • Hitta andra alternativ: Tryck länge för att visa andra alternativ på startsidan för Play Filmer.
Läsa nyheter

Navigera i nyhetsartiklar

1. Aktivera TalkBack om du inte redan har gjort det.
  2. Öppna Play Tidningskiosk Play Tidningskiosk.
  3. Startskärmen visas. Du kan navigera i appen med hjälp av flikarna längst ned, bland annat För dig, Bibliotek, Utforska och Läs senare.
    • Navigeringspanel: Uppe till vänster.
    • För dig: Längst ned till vänster. På den här fliken hittar du förslag på nyhetsartiklar.
    • Bibliotek: Längst ned. På den här fliken hittar du källor och intressanta ämnen.
    • Utforska: Längst ned. På den här fliken finns en lista över ämnen du kan lägga till i biblioteket.
    • Läs senare: Längst ned till höger. På den här fliken hittar du artiklar som du har sparat till senare.

Läsa en artikel

1. Aktivera TalkBack om du inte redan har gjort det.
  2. Öppna Play Tidningskiosk Play Tidningskiosk.
  3. Hitta en artikel genom att svepa eller använda Explore by touch. Klicka sedan snabbt två gånger för att börja läsa.
  4. Valfritt: Du kan spara en artikel till senare genom att välja Läs senare Add bookmark uppe till höger.

Tips och knep

• Navigeringspanelen och flikarna finns på de flesta skärmarna. Använd dem för att navigera.
  • Om navigeringspanelen inte visas kan du öppna den genom att svepa med två fingrar åt höger.