Een schermlezer gebruiken met Google Play

Met een schermlezer kunt u boeken, tijdschriften en nieuwsartikelen lezen of naar muziek luisteren in Google Play.

Met een TalkBack-schermlezer kunt u boeken, tijdschriften en nieuwsartikelen lezen of naar muziek luisteren in Google Play. Meer informatie over het inschakelen van TalkBack.

Opmerking: TalkBack is niet beschikbaar voor alle indelingen.

Boeken, nieuws en muziek vinden en afspelen

Boeken vinden en lezen

Een boek vinden

1. Schakel TalkBack in als u dat nog niet heeft gedaan.
  2. Open Play Boeken Play Boeken.
  3. Zoek naar een boek in de app:
    • Tabbladen: Onderaan vindt u tabbladen zoals 'Homepage', 'Winkelen' en 'Bibliotheek' of 'Mijn bibliotheek'. Via sommige tabbladen kunt u naar een locatie buiten de app worden gebracht.
    • Zijmenu: In de linkerbovenhoek vindt u het zijmenu. Open dit om Winkelen, Hulp en feedback en Instellingen te verkennen.
    • Homepage: Zoek naar een boek dat u nog niet heeft en download dit.

Een boek lezen

1. Schakel TalkBack in als u dat nog niet heeft gedaan.
  2. Open Play Boeken Play Boeken.
    1. Als u het boek al heeft, vindt u het in het scherm Bibliotheek of Homepage.
    2. Als u het boek nog niet heeft, kunt u ernaar zoeken bovenaan het scherm Homepage. Vervolgens kunt u een resultaat kiezen en het boek downloaden.
  3. Open het boek.
  4. Tik op het scherm en dubbeltik vervolgens om de bladermodus te openen.
  5. Selecteer Meer Meer en dan Voorlezen.
    • Veeg om door de tekst op een pagina te bladeren.
    • Veeg met twee vingers naar links of naar rechts om pagina's om te slaan.

Films vinden en afspelen

Door films navigeren

1. Schakel TalkBack in als u dat nog niet heeft gedaan.
  2. Open Play Films Play Films.
  3. Veeg of tik op het startscherm om het scherm te verkennen.
    • Terwijl u veegt, navigeert u door de lijst met films/knoppen.
    • Dubbeltik op de knoppen voor de details van de films.
    • Druk lang in om aanvullende acties te openen (leuk/niet leuk, toevoegen aan/verwijderen uit verlanglijstje).

Een film afspelen

1. Schakel TalkBack in als u dat nog niet heeft gedaan.
  2. Open Play Films Play Films.
  3. U kunt een gekochte film afspelen of een trailer bekijken van een film die voor u wordt aanbevolen.
    • Een film afspelen: Dubbeltik op de filmknop om naar de detailpagina te gaan. Dubbeltik vervolgens op de afspeelknop.
    • Andere opties zoeken: Tik en houd vast op de homepage van Play Films om andere opties weer te geven.
Het nieuws lezen

Door nieuwsartikelen navigeren

1. Schakel TalkBack in als u dat nog niet heeft gedaan.
  2. Open Play Kiosk Play Kiosk.
  3. U begint op het startscherm. Met de tabbladen onderaan het scherm kunt u naar verschillende locaties in de app gaan, zoals 'Voor jou', Bibliotheek', 'Ontdekken' en 'Later lezen'.
    • Zijmenu: Tik in de linkerbovenhoek.
    • Voor jou: U vindt dit tabblad in de linkerbenedenhoek. Het tabblad bevat voorgestelde nieuwsartikelen.
    • Bibliotheek: U vindt Bibliotheek onderaan het scherm. Op dit tabblad staan uw bronnen en onderwerpen die u interesseren.
    • Ontdekken: U vindt Ontdekken onderaan het scherm. Dit tabblad bevat een lijst met onderwerpen die u kunt toevoegen aan uw bibliotheek.
    • Later lezen: U vindt 'Later lezen' in de rechterbenedenhoek. Dit tabblad bevat artikelen die u heeft opgeslagen om later te lezen.

Een artikel lezen

1. Schakel TalkBack in als u dat nog niet heeft gedaan.
  2. Open Play Kiosk Play Kiosk.
  3. Zoek een artikel door middel van vegen of verkennen via aanraking. Dubbeltik vervolgens op een artikel om het te lezen.
  4. Optioneel: Als u het artikel voor later wilt opslaan, selecteert u Later lezen Add bookmark in de rechterbovenhoek.

Tips en trucs

• Het zijmenu en de tabbladen bevinden zich op de meeste schermen, zodat u deze kunt gebruiken als herkenningspunten.
  • Als u het zijmenu niet kunt vinden, kunt u het openen door met twee vingers naar rechts te vegen.