Näytönlukuohjelman käyttö Google Playssa

Voit lukea kirjoja, lehtiä ja uutisartikkeleita tai kuunnella musiikkia Google Playssa näytönlukuohjelmalla.

Voit lukea uutisartikkeleita ja katsoa elokuvia VoiceOver-näytönlukijalla.

Jos VoiceOver ei ole vielä käytössä, tutustu Applen ohjesivulla oleviin ohjeisiin.

Uutisten ja elokuvien hakeminen ja toistaminen

Elokuvien hakeminen ja toistaminen

Elokuvien selaaminen

1. Ota VoiceOver käyttöön, jos et ole jo tehnyt niin.
  2. Avaa Play Elokuvat Play Elokuvat.
  3. Olet aloitusnäytöllä.
  4. Tutki näyttöä pyyhkäisemällä tai koskettamalla. Voit selata elokuvien tai painikkeiden luetteloa pyyhkäisemällä. Painikkeen kaksoisnapauttaminen avaa tietosivun ja pyyhkäisy ylös tai alas avaa muokatut toiminnot.

Elokuvan toistaminen

1. Ota VoiceOver käyttöön, jos et ole jo tehnyt niin.
  2. Avaa Play Elokuvat Play Elokuvat.
  3. Voit toistaa ostamasi elokuvan ja katsoa sinulle suositellun elokuvan trailerin.
    • Jos haluat toistaa elokuvan, siirry tietosivulle napauttamalla elokuvapainiketta ja pyyhkäise tai etsi Toista-painike. Kaksoisnapauta sitä, niin elokuvan toisto alkaa automaattisesti.
    • Jos haluat toistaa elokuvan trailerin, pyyhkäise tai etsi elokuvapainike ja pyyhkäise ylös tai alas nähdäksesi muokatut toiminnot. Kaksoisnapauta Toista traileri ‑kohtaa, niin toisto alkaa automaattisesti.

Uutisten lukeminen

Uutisartikkeleiden navigointi

1. Ota VoiceOver käyttöön, jos et ole jo tehnyt niin.
  2. Avaa Lehtikioski Play Lehtikioski.
  3. Olet aloitusnäytöllä. Alareunan välilehtien avulla voit siirtyä sovelluksen eri osioihin, esim. Sinulle, Kirjasto, Tutki ja Lue myöhemmin.
    • Valikko: Vasemmassa yläreunassa
    • Sinulle: Vasemmassa alareunassa. Tällä välilehdellä on uusia artikkeliehdotuksia.
    • Kirjasto: Alareunassa. Tällä välilehdellä on lähteesi ja kiinnostuksen kohteesi.
    • Tutki: Alareunassa. Tällä välilehdellä on luettelo aiheista, jotka voit lisätä kirjastoosi.
    • Lue myöhemmin: Oikeassa alareunassa. Tällä välilehdellä on artikkelit, jotka olet tallentanut myöhempää lukemista varten.

Artikkelin lukeminen

1. Ota VoiceOver käyttöön, jos et ole jo tehnyt niin.
  2. Avaa Lehtikioski Play Lehtikioski.
  3. Etsi artikkeli pyyhkäisemällä tai kosketuksella tutkimalla, ja aloita sen lukeminen kaksoisnapauttamalla.
  4. Valinnainen: Tallenna artikkeli myöhempää käyttöä varten siirtymällä oikeaan yläreunaan ja valitsemalla Lue myöhemmin Lisää kirjanmerkki.

Vinkki: Voit tallentaa artikkelin myöhempää käyttöä varten avaamatta sitä. Jos löydät kiinnostavan otsikon, pyyhkäise ylös tai alas ja valitse muokattu toiminto Lisää Lue myöhemmin ‑listalle.

Vinkkejä

• Kun elokuvan tai elokuvan trailerin toisto on alkanut automaattisesti, löydät pyyhkäisemällä soittimen säätimet (esim. Toista ja Keskeytä) ja liukusäätimen, josta näet elokuvan tai trailerin pituuden.
  • Elokuva tai traileri avautuu vaakasuunnassa. Muista tämä, kun siirryt säätimiin lineaarisella pyyhkäisyllä.