Gebruik 'n skermleser in Google Play

Jy kan 'n skermleser gebruik om boeke, tydskrifte en nuusberigte te lees of na musiek te luister in Google Play.

Jy kan die Talkback-skermleser gebruik om boeke, tydskrifte en nuusartikels te lees of na musiek te luister in Google Play. Vind uit hoe om TalkBack aan te skakel.

Let wel: Talkback is nie vir alle formate beskikbaar nie.

Soek en luister na boeke, nuus en musiek

Soek en lees boeke

Soek jou boek

1. Skakel TalkBack aan as jy dit nog nie gedoen het nie.
  2. Maak Play Boeke oop Play Boeke.
  3. Verken die program om 'n boek te soek:
    • Oortjies: Aan die onderkant sal jy oortjies kry soos "Tuis", "Winkel", en "Biblioteek" of "My biblioteek". Sommige van hierdie oortjies kan jou weg van die program neem.
    • Navigasielaai: Jy sal die navigasielaai links bo kry. Maak oop om Winkel, Hulp en terugvoer en Instellings te verken.
    • "Tuis": Soek 'n boek wat jy nie het nie en laai dit af.

Lees 'n boek

1. Skakel TalkBack aan as jy dit nog nie gedoen het nie.
  2. Maak Play Boeke oop Play Boeke.
    1. As jy die boek reeds het, kry dit op die "Biblioteek"- of "Tuis"-skerms.
    2. As jy nie die boek het nie, soek daarvoor aan die bokant van die "Tuis"-skerm, kies 'n resultaat en laai die boek af.
  3. Maak die boek oop.
  4. Tik op die skerm en dubbeltik dan om na vlugleesmodus toe te gaan.
  5. Kies Meer Meer en dan Lees hardop.
    • Swiep om deur die teks op 'n bladsy te beweeg.
    • Swiep met twee vingers na links of regs om te blaai.

Soek en speel flieks

Navigeer deur flieks

1. Skakel TalkBack aan as jy dit nog nie gedoen het nie.
  2. Maak Play Flieks Play Flieks oop.
  3. Op die tuisskerm, swiep of raak om die skerm te verken.
    • Soos jy swiep, sal jy deur die lys flieks/knoppies navigeer.
    • Dubbeltik op die knoppies om die besonderhede van die flieks te kry.
    • Langdruk om bykomende handelinge oop te maak (laai baie/laaik niks, voeg by/verwyder van wenslys).

Speel 'n fliek

1. Skakel TalkBack aan as jy dit nog nie gedoen het nie.
  2. Maak Play Flieks Play Flieks oop.
  3. Jy kan 'n fliek wat jy gekoop het of 'n voorskou van die fliek wat vir jou aanbeveel is, speel.
    • Speel 'n fliek: Dubbeltik op die fliekknoppie om by die besonderhedebladsy uit te kom. Dubbeltik dan op die Play-knoppie.
    • Soek ander opsies: Tik en hou op die Play Flieks-tuisblad om ander opsies te wys.
Lees die nuus

Navigeer deur nuusartikels

1. Skakel TalkBack aan as jy dit nog nie gedoen het nie.
  2. Maak Play Kiosk Play Newsstand oop.
  3. Jy sal op die Tuisskerm wees. Oortjies aan die onderkant laat jou na verskillende plekke binne die program gaan, soos "Vir jou", "Biblioteek", "Verken" en "Lees later".
    • Navigasielaai: Links bo.
    • Vir jou: Links onder. Hierdie oortjie het voorgestelde nuusberigte.
    • Biblioteek: Onder. Hierdie oortjie het jou bronne en onderwerpe waarin jy belangstel.
    • Verken: Onder. Hierdie oortjie het 'n lys onderwerpe wat jy by jou biblioteek kan voeg.
    • Lees later: Regs onder. Hierdie oortjie bevat artikels wat jy gestoor het om later te lees.

Lees 'n artikel

1. Skakel TalkBack aan as jy dit nog nie gedoen het nie.
  2. Maak Play Kiosk Play Newsstand oop.
  3. Swiep of verken-met-aanraking om 'n artikel te soek en dubbeltik om dit te begin lees.
  4. Opsioneel: Kyk regs bo en kies Lees later Add bookmark om die artikel vir later te stoor.

Nuttige wenke

• Die Navigasielaai en -oortjies is op die meeste skerms, wat beteken jy kan hulle as landmerke gebruik.
  • As jy nie die Navigasielaai kan kry nie, swiep met twee vingers na regs om dit oop te maak.