Een schermlezer gebruiken met Google Play

Met een schermlezer kunt u boeken, tijdschriften en nieuwsartikelen lezen of naar muziek luisteren in Google Play.

Met de VoiceOver-schermlezer kunt u nieuwsartikelen lezen of films bekijken.

Als u VoiceOver nog niet heeft ingeschakeld, gaat u naar de Help-site van Apple voor instructies.

Nieuws en films vinden en afspelen

Films vinden en afspelen

Door films navigeren

1. Schakel VoiceOver in als u dat nog niet heeft gedaan.
  2. Open Play Films Play Films.
  3. U begint op het startscherm.
  4. Veeg of tik om het scherm te verkennen. Terwijl u veegt, navigeert u door de lijst met films/knoppen. Wanneer u dubbeltikt op de knoppen, worden de bijbehorende detailpagina's geopend. Wanneer u omhoog of omlaag veegt, worden de bijbehorende aangepaste acties geopend.

Een film afspelen

1. Schakel VoiceOver in als u dat nog niet heeft gedaan.
  2. Open Play Films Play Films.
  3. U kunt een gekochte film afspelen of een trailer bekijken van een film die voor u wordt aanbevolen.
    • Een film afspelen: Dubbeltik op de filmknop om naar de detailpagina te gaan en veeg om naar de afspeelknop te gaan. Dubbeltik op de knop. De film wordt automatisch afgespeeld.
    • Een filmtrailer afspelen: Veeg om naar de filmknop te gaan en veeg omhoog of omlaag voor aangepaste acties. Dubbeltik op 'Trailer afspelen'. De trailer wordt automatisch afgespeeld.

Het nieuws lezen

Door nieuwsartikelen navigeren

1. Schakel VoiceOver in als u dat nog niet heeft gedaan.
  2. Open Kiosk Play Kiosk.
  3. U begint op het startscherm. Met de tabbladen onderaan het scherm kunt u naar verschillende locaties in de app gaan, zoals 'Voor jou', Bibliotheek', 'Ontdekken' en 'Later lezen'.
    • 'Menu': U vindt dit in de linkerbovenhoek.
    • 'Voor jou': U vindt dit tabblad in de linkerbenedenhoek. Het tabblad bevat voorgestelde nieuwsartikelen.
    • 'Bibliotheek': U vindt 'Bibliotheek' onderaan het scherm. Op dit tabblad staan uw bronnen en onderwerpen die u interesseren.
    • 'Ontdekken': U vindt 'Ontdekken' onderaan het scherm. Dit tabblad bevat een lijst met onderwerpen die u kunt toevoegen aan uw bibliotheek.
    • 'Later lezen': U vindt 'Later lezen' in de rechterbenedenhoek. Dit tabblad bevat artikelen die u heeft opgeslagen om later te lezen.

Een artikel lezen

1. Schakel VoiceOver in als u dat nog niet heeft gedaan.
  2. Open Kiosk Play Kiosk.
  3. Zoek een artikel door middel van vegen of verkennen via aanraking. Dubbeltik vervolgens op een artikel om het te lezen.
  4. Optioneel: Als u het artikel voor later wilt opslaan, selecteert u Later lezen Bladwijzer toevoegen in de rechterbovenhoek.

Tip: U hoeft een artikel niet te openen om het voor later op te slaan. Als u een kop wilt, veegt u omhoog of omlaag en kiest u vervolgens de aangepaste actie 'Toevoegen aan 'Later lezen''.

Tips

• Nadat het afspelen van de film of filmtrailer automatisch is gestart, veegt u om naar de besturingselementen voor de speler (zoals 'Afspelen' en 'Onderbreken') te gaan. Er wordt ook een schuifregelaar weergegeven die de duur van de film of trailer bijhoudt.
  • De film of filmtrailer wordt geopend in de liggende modus. Houd hiermee rekening wanneer u lineair vegen gebruikt om naar de besturingselementen te gaan.