Lastenkirjojen lukemista helpottavat työkalut

Voit tehdä Play Kirjojen lastenkirjoista helpommin luettavia aloittelijoille suunnatuilla työkaluilla.

Työkalut aloittelijoille ovat saatavilla Android- ja iOS-laitteilla kirjoille, jotka on tarkoitettu 0–8-vuotiaille lapsille. Jotkin ominaisuudet, esim. "Lue ja kuuntele", ovat saatavilla vain ääneen luetulle audiolle.

Käytä lukutyökaluja

Kuuntele sana ääneen sanottuna

Napauttamalla sanaa voit kuunnella, miten se lausutaan kirjassa. Laitteesi lukee sanan ääneen.

Etsi sanan määritelmä

Näin voit tarkistaa sanan merkityksen kirjassa:

1. Napauta sanaa.
  2. Valitse Sanakirjahaku Lookup.
    • Jos sanaa ei löydy: sen määritelmä ei ole saatavilla.

Vinkki: Voit kuunnella määritelmän ääneen luettuna valitsemalla määritelmäkortista Kuuntele Play .

Kuuntele ääneen luettua kirjaa

Tärkeää: Lue ja kuuntele on saatavilla vain lastenkirjoille, joissa on ääneen luettu audio. Jos työkalu on saatavilla teosluettelon sivulla, näet Lue ja kuuntele ‐kohdan .

Näin voit kuunnella kirjaa ääneen luettuna:

1. Napauta mitä tahansa kohtaa kirjan sivulla.
  2. Valitse Kuuntele Play.
    • Jos et voi napauttaa kuvaketta: Lue ja kuuntele ei ole saatavilla kirjalle.

Jos haluat kääntää sivuja, kun kerronta keskeytyy sivun lopussa, käännä sivua manuaalisesti tai laita Play Kirjat kääntämään sivua automaattisesti.

1. Avaa Play Kirjat ‑sovellus Play Kirjat.
  2. Napauta oikeasta yläkulmasta profiilikuvaasi.
  3. Valitse Play Kirjojen asetukset.
  4. Laita Käännä sivua automaattisesti päälle.

Lukemisen harjoittelu

Tärkeää: Lukuharjoittelutyökalu on käytettävissä vain englanninkielisille lastenkirjoille, joissa on luettu audio. Jos työkalu on saatavilla teosluettelon sivulla, näet Harjoittele‐kohdan .

Voit harjoitella ääneen lukemista napauttamalla Harjoittele . Laite seuraa sanomiasi sanoja ja korostaa lukemasi kohdan keltaisella. Voit asettaa uuden lukukohdan napauttamalla sanaa.

• Sivun lopussa saat virheellisesti lausuttuihin sanoihin liittyviä ohjeita. Voit ohittaa ohjeet valitsemalla Ohita .
  • Jos tarvitset apua sanan kanssa, napauta sitä, niin se luetaan ääneen.
  • Jos haluat saada lisäapua sanan kanssa: Valitse Ohje .
  • Jos haluat kuulla sanan eriteltynä sen äänten mukaan: Valitse Ääni .
  • Jos haluat kuulla sanan käytettynä lauseessa: Valitse Kuuntele lause .
  • Jos haluat lukea ja kuulla sanan määritelmän: Valitse Määrittele .
Vinkki: Lukuharjoittelutyökalu edellyttää mikrofonilupaa. Sinua pyydetään sallimaan pääsy mikrofoniin, kun napautat Harjoittele ensimmäisen kerran. Jos hylkäät luvan ja haluat sallia sen myöhemmin, voit muuttaa sovelluslupia Asetukset-sovelluksesta.

Lisää kirjan sivuja kirjanmerkkeihin

Näin voit lisätä sivun kirjanmerkkeihin:

1. Siirry sivulle.
  2. Napauta mitä tahansa kohtaa sivulla.
  3. Valitse alareunasta Kirjanmerkki .

Näin voit siirtyä kirjanmerkkeihin lisätylle sivulle:

1. Napauta mitä tahansa kohtaa kirjan sivulla.
  2. Siirry selausnäkymään valitsemalla Ohita.
  3. Vieritä alareunassa, kunnes löydät kirjanmerkkeihin lisätyn sivun.
  4. Napauta kirjanmerkiksi lisättyä sivua.

Ohjeita lukutyökalujen ongelmatilanteisiin

Jos sinulla on ongelmia aloittelijoiden työkalujen kanssa, seuraa alla olevia ohjeita.

Tarkista, että työkalut ovat päällä

1. Avaa Google Play Kirjat ‑sovellus Play Kirjat.
  2. Napauta oikeasta yläkulmasta profiilikuvaasi.
  3. Valitse Play Kirjojen asetukset.
  4. Varmista, että Työkaluja aloittelijoille on päällä.

Vinkki: Kun kirjaudut Play Kirjoihin lapsen tilillä, työkalut ovat oletuksena päällä.

Tarkista, luetko lastenkirjaa

Näin voit tarkistaa, minkä ikäisille kirja on suunnattu:

1. Avaa Play Kirjat ‑sovellus Play Kirjat.
  2. Etsi tai selaa kirjoja.
  3. Napauta kirjaa.
  4. Tarkista kirjan tietosivu.
    • Jos kirja on suunnattu 0–5- tai 6–8-vuotiaille: Työkalut aloittelijoille ovat saatavilla.
    • Jos kirja on suunnattu yli 8-vuotiaille: Työkalut aloittelijoille eivät ole saatavilla.

Lähetä palautetta

Jos sinulla on yhä ongelmia työkalujen kanssa, voit lähettää meille palautetta kokemuksestasi. Emme vastaa palautteeseen, mutta se auttaa meitä kehittämään lukutyökaluja.

1. Avaa Google Play Kirjat ‑sovellus Play Kirjat puhelimella tai tabletilla.
  2. Napauta oikeasta yläkulmasta profiilikuvaasi.
  3. Valitse Ohjeet ja palaute ja sittenLähetä palautetta.
  4. Kuvaile ongelmaa.
  5. Valitse Lähetä Lähetä.