Belastinggegevens verifiëren in Brazilië

Voer je CPF, geboortedatum en adres in om te voorkomen dat je de toegang tot je Google Play-saldo kwijtraakt.

1. Ga naar Google Pay.
  2. Log in op het account dat is gekoppeld aan de cadeaukaart die je wilt inwisselen.
  3. Scroll naar het gedeelte met belastinggegevens voor Brazilië en klik op Bewerken Bewerken.
  4. Geef je CPF op. Als het nummer al is ingevoerd, verwijder je het en voer je het nog een keer in.
  5. Voer je geboortedatum in met schuine strepen (dd/mm/jjjj).
  6. Klik op Verifiëren en dan Opslaan.
  7. Ga naar play.google.com/redeem om je cadeaukaart in te wisselen.

Als je je CPF of geboortedatum niet kunt bevestigen, ga je naar het gedeelte over probleemoplossing hieronder.

CPF-problemen oplossen

Als je je naam in betalingsprofiel wilt wijzigen vanwege een juridische wijziging, zoals een ander geslacht, een huwelijk of een scheiding, neem je contact op met ons supportteam.

Probeer deze stappen om het probleem op te lossen als je je account voor het eerst wilt laten verifiëren:

Kan CPF en geboortedatum niet verifiëren

Als je de foutmelding 'We kunnen je CPF en geboortedatum momenteel niet verifiëren' krijgt als je je CPF en geboortedatum invoert:

1. Check je CPF-status bij Receita Federal:
    • CPF's met de status Normaal worden geaccepteerd.
    • CPF's met de status In behandeling worden niet geaccepteerd.
  2. Check of je geboortedatum overeenkomt met de gegevens van Receita Federal.
  3. Check of je geboortedatum de juiste notatie heeft voor jouw taal:
    • DD/MM/JJJJ
    • MM/DD/JJJJ
CPF of datuminvoerfout

Als je de gegevens niet correct invoert en je de foutmelding 'CPF of datuminvoerfout' krijgt:

• 'CPF is onjuist. Check het en probeer het opnieuw:'
    • Zorg dat je geen punten of streepjes aan je CPF hebt toegevoegd.
  • 'Ongeldige datum (DD/MM/JJJJ)' of 'Ongeldige datum (MM/DD/JJJJ)':
    • Zorg dat je de datum invoert met schuine strepen.
Toegestane aantal aanmeldingen overschreden

Als je meerdere keren achter elkaar de verkeerde CPF of geboortedatum invoert, kan je account tijdelijk worden opgeschort. Als je de foutmelding 'Je hebt het toegestane aantal aanmeldingspogingen overschreden' krijgt:

• Wacht 24 uur en probeer het opnieuw.
  • Zorg dat je over het volgende beschikt:
    • Een geldige CPF
    • Je CPF met de status Normaal
    • Je geboortedatum in de juiste notatie voor je taal, met schuine strepen:
      • DD/MM/JJJJ
      • MM/DD/JJJJ
Bericht 'Voer je CPF en geboortedatum opnieuw in'

Dit is geen foutmelding. Dit probleem doet zich voor als je meerdere keren op Verifiëren klikt en je account wordt vergrendeld. Volg de onderstaande instructies om dit probleem op te lossen:

1. Hoewel je je account voor het eerst wilt laten verifiëren, is het in sommige gevallen mogelijk dat de CPF al in het account staat. Als dit het geval is, is er waarschijnlijk al een adres ingevuld voor het account.
  2. Voer je CPF en geboortedatum in.
  3. Klik op Verifiëren.

Tip: Als de verificatie is geslaagd, kun je het gedeelte Naam en adres bewerken.

4. Als je op Opslaan klikt, wordt er een nieuwe prompt getoond met 2 of meer adressen waaruit je kunt kiezen.
  5. Nadat je een naam hebt geselecteerd, keer je terug naar het hoofdscherm. Hier vind je nog steeds het bericht dat je je CPF en geboortedatum opnieuw moet invoeren. Check het gedeelte 'Naam en adres' nog een keer. Als de velden niet meer kunnen worden bewerkt, betekent dit dat de verificatie is afgerond en dat je opnieuw op Opslaan moet klikken.

Tip: Als je aan het einde van het proces een fout tegenkomt, betekent dit dat je account is vergrendeld. Wacht 48 uur en probeer het opnieuw volgens de vorige instructies.

Documenten indienen

Als je wordt gevraagd documenten in te dienen als je de foutmelding 'Je moet documenten indienen' krijgt:

1. Ga naar Google Pay.
  2. Check of je bent ingelogd op het juiste account.
  3. Klik rechtsboven op Meldingen.
  4. Volg de instructies op het scherm.

Tip: Het kan tot 7 werkdagen duren voordat de documenten zijn geverifieerd nadat je ze hebt ingediend.

Account gesloten

Als je je gegevens niet laat verifiëren, kan je Google Play-saldoaccount worden gesloten. Als je de foutmelding 'Je account is gesloten' krijgt, kun je het pas gebruiken nadat je je CPF en geboortedatum hebt laten verifiëren.

Zo check je of je account is gesloten:

1. Ga naar Google Pay.
  2. Check of:
    • Onder Betaalmethoden staat Account gesloten.
    • Het saldo staat er nog, maar je kunt het niet gebruiken.

Als je in aanmerking wilt komen voor een terugbetaling van Play-saldo, moeten belangrijke gegevens zoals je naam, CPF en geboortedatum overeenkomen met de gegevens voor de bankrekening. Neem contact op met ons ondersteuningsteam om een teruggave aan te vragen.

Als geen van de bovenstaande stappen werkt, neem je contact op met ons supportteam.

Als je je account al hebt laten verifiëren en nog steeds problemen ondervindt wanneer je je naam updatet, neem je contact op met ons supportteam.