Tilaukset

Kehittäjänä et saa antaa käyttäjille harhaanjohtavaa tietoa tilauspalveluista tai sovelluksessa tarjottavasta sisällöstä. On erittäin tärkeää, että ilmoitat tiedot selkeästi sovellusmainoksissa tai aloitusnäytöillä. Emme salli sovelluksia, jotka altistavat käyttäjät harhaanjohtaville tai manipuloiville ostokokemuksille (mukaan lukien sovelluksen sisäiset ostot tai tilaukset).

Sinun on kerrottava tarjouksesta avoimesti. Tämä tarkoittaa, että kuvailet tarkasti tilausehdot, tilausmaksut, laskutusjakson pituuden ja sen, edellyttääkö sovelluksen käyttö tilausta. Tietojen on oltava käyttäjän nähtävillä ilman lisätoimia.

Tilausten pitäisi tarjota käyttäjille jatkuvaa tai toistuvaa lisäarvoa koko elinkaarensa ajan. Tilauksilla ei voi tarjota käyttäjälle etuja, jotka ovat tosiassa kertaluonteisia (esim. SKU:ita, jotka tarjoavat sovelluksen sisäistä saldoa/valuuttaa kertasummana, tai kertaluonteisia peliboostereita). Tilaukset voivat sisältää kannuste- tai tarjousbonuksia, mutta niiden täytyy täydentää tilauksen elinkaaren ajan tarjottavaa jatkuvaa tai toistuvaa lisäarvoa. Jos tilaukset eivät tarjoa jatkuvaa tai toistuvaa lisäarvoa, niissä on käytettävä sovelluksen sisäistä tuotetta tilaustuotteen sijaan.

Et voi naamioida tai luonnehtia virheellisesti kertaluonteisia etuja tilauksiksi. Näitä ovat esimerkiksi tilauksen muuttaminen kertaluonteiseksi (perumalla, poistamalla käytöstä, vähentämällä toistuvaa lisäarvoa jne.) tilaamisen jälkeen.

Esimerkkejä rikkomuksista
  • Kuukausitilauksen käyttäjälle ei kerrota, että tilaus uusitaan automaattisesti ja siitä veloitetaan joka kuukausi.
  • Vuositilauksen yhteydessä lukee näkyvimmin kuukausihinnoittelu.
  • Tilaushinnat ja ‑ehdot on lokalisoitu puutteellisesti.
  • Sovelluksen mainokset eivät ilmaise selkeästi, että sisältö on käyttäjän saatavilla ilman tilausta (jos näin on).
  • SKU-nimet eivät kuvaile tilauksen luonnetta todenmukaisesti, esimerkiksi automaattisesti toistuvan tilauksen kohdalla lukee "Maksuton kokeilu" tai "Kokeile Premium-jäsenyyttä – saat 3 maksutonta päivää".
  • Ostoprosessissa on useita näkymiä, jotka ohjaavat käyttäjiä klikkaamaan tilauspainiketta tahattomasti.
  • Tilaukset eivät tarjoa jatkuvaa tai toistuvaa lisäarvoa – esimerkiksi jos ensimmäisen kuukauden aikana tarjotaan 1 000 jalokiveä, mutta seuraavien tilauskuukausien aikana etu pienennetään 1 jalokiveen.
  • Käyttäjää vaaditaan rekisteröitymään automaattisesti uusiutuvaan tilaukseen kertaluonteisen edun saamiseksi ja käyttäjän tilaus perutaan oston jälkeen ilman hänen pyyntöään.
Esimerkki 1:

① Ohita-painike ei näy selkeästi, eivätkä käyttäjät välttämättä ymmärrä, että he voivat käyttää toimintoja hyväksymättä tilaustarjousta.

② Tarjouksessa on ilmoitettu hinta vain kuukausittain, eivätkä käyttäjät välttämättä ymmärrä, että tilaamisen yhteydessä heiltä veloitetaan kuuden kuukauden hinta.

③ Tarjouksessa näkyy vain tutustumishinta, eivätkä käyttäjät välttämättä ymmärrä, minkä verran heiltä veloitetaan automaattisesti tutustumisjakson lopussa.

④ Tarjous on lokalisoitava samoille kielille kuin käyttöehdot, jotta käyttäjät ymmärtävät koko tarjouksen.

Esimerkki 2:

① Saman painikealueen toistuvat klikkaukset saavat käyttäjän klikkaamaan vahingossa tilauksen lopullista "Jatka"-painiketta.

② Summaa, joka käyttäjiltä veloitetaan kokeilun päätyttyä, on vaikea lukea, joten käyttäjät voivat luulla paketin olevan maksuton

TIIVISTÄ KAIKKI LAAJENNA KAIKKI

Maksuttomat kokeilut ja tutustumistarjoukset

Ennen käyttäjän lisäämistä tilaukseen: Sinun on ilmoitettava selkeästi ja tarkasti tarjouksen ehdot, mukaan lukien kesto, hinnoittelu ja käytettävien palveluiden tai sisällön kuvaus. Muista ilmoittaa käyttäjille, miten ja milloin maksuton kokeilu muuttuu maksulliseksi tilaukseksi, paljonko maksullinen tilaus maksaa ja että käyttäjä voi peruuttaa tilauksen, jos hän ei halua sen muuttuvan maksulliseksi.
Esimerkkejä rikkomuksista
  • Tarjouksissa ei kerrota selkeästi, kuinka kauan maksuton kokeilu tai tutustumishinta on voimassa
  • Tarjouksissa ei kerrota selkeästi, että käyttäjä lisätään automaattisesti maksulliseen tilaukseen tarjousjakson päätteeksi.
  • Tarjouksissa ei ilmaista selkeästi, että sisältö on käyttäjän saatavilla ilman kokeilua (jos saatavilla).
  • Tarjoushinnat ja ‑ehdot on lokalisoitu puutteellisesti.

① Ohita-painike ei näy selkeästi, eivätkä käyttäjät välttämättä ymmärrä, että he voivat käyttää toimintoja ilman maksutonta kokeilua.

② Tarjous korostaa maksutonta kokeilua, eivätkä käyttäjät välttämättä ymmärrä, että heitä veloitetaan automaattisesti kokeilujakson päättyessä.

③ Tarjous ei mainitse kokeilujaksoa, eivätkä käyttäjät välttämättä ymmärrä, miten kauan he voivat käyttää tilaussisältöä maksutta.

④ Tarjous on lokalisoitava samoilla kielille kuin käyttöehdot, jotta käyttäjät ymmärtävät koko tarjouksen.

Tilausten ylläpito, peruminen ja hyvitykset

Jos myyt sovelluksissa tilauksia, sinun on varmistettava, että sovelluksissa ilmoitetaan selkeästi, miten käyttäjä voi muuttaa tilaustaan tai perua sen. Sovelluksesta on myös päästävä helposti verkossa olevaan tapaan perua tilaus. Voit täyttää vaatimuksen lisäämällä sovelluksen tiliasetuksiin (tai muulle vastaavalle sivulle) nämä:

• Linkki Google Playn tilauskeskukseen (Google Playn laskutusjärjestelmää käyttävien sovellusten osalta) ja/tai
  • Suora pääsy perumisprosessiin

Jos käyttäjä peruu tilauksen, joka on ostettu Google Playn laskutusjärjestelmän kautta, yleinen käytäntömme on, että käyttäjä ei saa hyvitystä nykyiseltä laskutuskaudelta vaan vastaanottaa tai voi edelleen käyttää tilattua sisältöä kuluvan laskutusjakson ajan peruutuksen ajankohdasta huolimatta. Käyttäjän peruutus tulee voimaan kuluvan laskutuskauden päätyttyä.

Sisällön tai käyttöoikeuden tarjoajana voit tarjota joustavamman hyvityskäytännön suoraan käyttäjillesi. On sinun vastuullasi tiedottaa asiakkaille tilaus-, peruutus- ja hyvityskäytäntöjen muutoksista ja varmistaa, että käytännöt noudattavat sovellettavaa lakia.