Abonnementer

Som udvikler må du ikke vildlede brugerne om de abonnementstjenester eller det abonnementsindhold, du tilbyder i din app. Det er meget vigtigt, at du tydeligt kommunikerer, hvad du tilbyder, i eventuelle promoveringer af apps eller på splash-skærme. Vi tillader ikke apps, der udsætter brugere for vildledende eller manipulerende købsoplevelser (bl.a. køb eller abonnementer i apps).

Dit tilbud skal være gennemskueligt. Det vil sige, at du tydeligt skal angive vilkårene for tilbuddet, prisen på abonnementet, frekvensen for din faktureringsperiode, og om der kræves abonnement for at bruge appen. Det bør ikke være nødvendigt for brugerne at foretage sig yderligere for at se oplysningerne.

Abonnementer skal give vedvarende eller fast værdi til brugerne i abonnementets levetid og må ikke bruges til at tilbyde engangsfordele til brugerne (f.eks. varenumre, der giver engangsbeløb i kredit/valuta i appen, eller engangsboostere i spil. Dit abonnement må tilbyde incitamenter eller kampagnebonusser, men disse skal være et supplement til den vedvarende eller faste værdi, der leveres i abonnementets levetid. Produkter, der ikke tilbyder vedvarende og fast værdi, skal anvende et produkt i appen i stedet for et abonnementsprodukt.

Du må ikke camouflere eller miskarakterisere engangsfordele til brugerne som abonnementer. Dette omfatter ændring af et abonnement, så det bliver et engangstilbud (f.eks. annullering, udfasning eller minimering af den faste værdi), efter brugeren har købt abonnementet.

Eksempler på overtrædelser
  • Månedsabonnementer, hvor brugerne ikke oplyses om, at abonnementerne automatisk fornyes hver måned, og at brugerne debiteres hver måned.
  • Årsabonnementer, hvor den månedlige pris fremhæves tydeligere end den årlige pris.
  • Abonnementspriser og -vilkår, som ikke er fuldstændigt tilpasset til det lokale marked.
  • Kampagner i apps, hvor det ikke tydeligt fremgår, at en bruger har adgang til indhold uden et abonnement (hvis det er relevant).
  • Navne på varenumre, som ikke nøjagtigt afspejler typen af abonnement, f.eks. "Omkostningsfri prøveperiode" eller "Prøv Premium-medlemskabet – 3 dage uden beregning" ved et abonnement med automatisk fast debitering.
  • Flere skærme i købsprocessen, der får brugerne til utilsigtet at klikke på knappen til oprettelse af abonnement.
  • Abonnementer, der ikke tilbyder vedvarende eller fast værdi, f.eks. ved at tilbyde 1.000 ædelstene i den første måned og derefter reducere fordelen til 1 ædelsten i de efterfølgende måneder af abonnementet.
  • Du må ikke kræve, at en bruger tilmelder sig et automatisk fornyende abonnement for at få en engangsfordel, og derefter opsige brugerens abonnement, uden at brugeren har anmodet om dette, efter købet.
Eksempel 1:

① Knappen til afvisning vises ikke tydeligt nok, så brugerne forstår muligvis ikke, at de kan få adgang til funktionerne uden at benytte sig af tilbuddet om abonnement.

② Priserne vises kun på månedsbasis i tilbuddet, så brugerne forstår muligvis ikke, at de bliver debiteret for seks måneder, når de opretter abonnementet.

③ Det er kun introduktionsprisen, der vises i tilbuddet, så brugerne forstår muligvis ikke, hvad de automatisk bliver debiteret, når introduktionsperioden udløber.

④ Tilbuddet skal oversættes til samme sprog som vilkårene og betingelserne, så brugerne forstår tilbuddets fulde omfang.

Eksempel 2:

① Gentagne klik i det samme område for knappen medfører, at brugeren utilsigtet klikker på knappen "Fortsæt", der er sidste trin til at oprette abonnement.

② Det beløb, som brugerne debiteres ved udløb af prøveperioden, er så svært at tyde, at brugerne muligvis tror, at abonnementet er omkostningsfrit

SKJUL ALLE UDVID ALLE

Gratis prøveperioder og velkomsttilbud

Inden en bruger opretter abonnement: Du skal klart og præcist beskrive vilkårene for dit tilbud, inklusive varighed, pris og en beskrivelse af det indhold eller de tjenester, der er tilgængelige. Sørg for at give dine brugere besked om, hvordan og hvornår en gratis prøveperiode ændres til et betalingsabonnement, hvor meget betalingsabonnementet koster, og at brugeren kan opsige, hvis vedkommende ikke vil overgå til et betalt abonnement.
Eksempler på overtrædelser
  • Tilbud, hvor det ikke tydeligt er forklaret, hvor længe den gratis prøveperiode eller introduktionsprisen er gældende.
  • Tilbud, hvor det ikke tydeligt er forklaret, at brugeren automatisk tilmeldes et betalingsabonnement, når tilbudsperioden udløber.
  • Tilbud, hvor det ikke tydeligt fremgår, at en bruger kan få adgang til indholdet uden en prøveperiode (hvis det er relevant).
  • Priser og vilkår for tilbuddet, som er ufuldstændigt oversat og tilpasset brugerens marked.

① Knappen til afvisning vises ikke tydeligt nok, så brugerne forstår muligvis ikke, at de kan få adgang til funktionerne uden at tilmelde sig den gratis prøveperiode.

② Tilbuddet fremhæver den gratis prøveperiode, så brugerne forstår muligvis ikke, at de automatisk bliver debiteret efter prøveperiodens udløb.

③ Tilbuddet angiver ikke en specifik prøveperiode, så brugerne forstår muligvis ikke, hvor længe de har gratis adgang til abonnementsindholdet.

④ Tilbuddet skal oversættes til samme sprog som vilkårene og betingelserne, så brugerne forstår tilbuddets fulde omfang.

Administration, opsigelse og refusion af abonnementer

Hvis du sælger abonnementer i dine apps, skal du sørge for, at det tydeligt fremgår af dine apps, hvordan en bruger kan administrere eller opsige sit abonnement. Du skal også give adgang til en brugervenlig onlinemetode til opsigelse af abonnementet i din app. Du kan opfylde dette krav ved at medtage følgende i kontoindstillingerne for din app (eller en tilsvarende side):

• Et link til abonnementscenteret i Google Play (for apps, der bruger Google Plays faktureringssystem) og/eller
  • Direkte adgang til din opsigelsesprocedure.

Hvis en bruger opsiger et abonnement, der er købt via Google Plays faktureringssystem, er vores generelle politik, at brugeren ikke modtager refusion for den aktuelle faktureringsperiode, men fortsat modtager abonnementsindholdet i resten af den aktuelle faktureringsperiode, uanset hvornår abonnementet opsiges. Brugerens opsigelse træder i kraft, når den aktuelle faktureringsperiode er udløbet.

Du har (som leverandør af eller adgangsgiver til indholdet) lov til at implementere en mere fleksibel refusionspolitik direkte over for brugerne. Det er dit ansvar at informere dine brugere om eventuelle ændringer i dine abonnementer og politikker for opsigelse og refundering samt at sikre, at politikkerne er i overensstemmelse med gældende lovgivning.