Subscripcions

Com que sou desenvolupador, no podeu enganyar els usuaris pel que fa a qualsevol contingut o servei de subscripció que oferiu a l'aplicació. És molt important que us expresseu amb claredat en totes les pantalles inicials o a les promocions de l'aplicació. No permetem les aplicacions que fan que els usuaris siguin objecte d'experiències de compra enganyoses o manipuladores (aquest criteri també s'aplica a les compres des de l'aplicació i a les subscripcions).

Heu d'explicar clarament en què consisteix allò que oferiu. Per tant, heu d'indicar explícitament les condicions de l'oferta, el cost de la subscripció, la freqüència del cicle de facturació i si cal una subscripció per utilitzar l'aplicació. Els usuaris no haurien de dur a terme cap més acció per consultar aquesta informació.

Les subscripcions han de proporcionar als usuaris un valor constant i recurrent al llarg de tota la seva durada i no es poden fer servir per oferir als usuaris avantatges d'un sol ús (com ara SKU que ofereixin saldo o diners de l'aplicació en un sol pagament o potenciadors per al joc d'un sol ús). La vostra subscripció pot oferir incentius o bonificacions promocionals, però han de ser complementaris al valor constant i recurrent proporcionat al llarg de tota la durada de la subscripció. Els productes que no ofereixen un valor constant i recurrent s'han d'oferir com a producte de compra des de l'aplicació en lloc de producte de subscripció.

No pots encobrir o descriure incorrectament els avantatges d'un sol ús com a subscripcions per als usuaris. Això inclou modificar una subscripció per convertir-la en una oferta d'un sol ús (per exemple, cancel·lant, desactivant o minimitzant el valor recurrent) després que l'usuari l'hagi comprat.

Exemples d'infraccions
  • Subscripcions mensuals que no informen els usuaris que se'ls renovarà automàticament la subscripció i se'ls cobrarà cada mes.
  • Subscripcions anuals que destaquen més el preu per mes.
  • Subscripcions amb el preu i les condicions sense localitzar per complet.
  • Promocions a l'aplicació que no mostren clarament que l'usuari pot accedir a contingut sense subscripció (quan estigui disponible).
  • Noms d'SKU que no transmeten amb precisió la naturalesa de la subscripció, com ara "Prova gratis" o "Prova la subscripció prèmium: 3 dies gratis" per a una subscripció amb un càrrec que es renova automàticament.
  • Diverses pantalles al flux de compra que fan que els usuaris facin clics accidentals al botó de subscripció.
  • Subscripcions que no proporcionen un valor constant ni recurrent, com ara les que ofereixen 1.000 gemes durant el primer mes i, després, redueixen l'oferta a 1 gema els mesos següents de la subscripció.
  • Requerir que l'usuari es registri en una subscripció que es renova de manera automàtica per aconseguir un avantatge d'un sol ús i cancel·lar la subscripció de l'usuari sense que ho sol·liciti després de la compra.
Exemple 1:

① El botó Ignora no es veu clarament i és possible que els usuaris no entenguin que tenen accés a les funcions sense acceptar l'oferta de subscripció.

② L'oferta només mostra el preu per mes i és possible que els usuaris no entenguin que, en subscriure's, se'ls cobraran sis mesos.

③ L'oferta només mostra el preu de llançament i és possible que els usuaris no entenguin què se'ls cobrarà automàticament en acabar el període de llançament.

④ L'oferta ha d'estar localitzada al mateix idioma que els termes i condicions perquè els usuaris puguin entendre-la completament.

Exemple 2:

① Els clics repetits en un botó situat a la mateixa zona condueixen l'usuari a fer clic de manera involuntària al botó final per continuar amb la confirmació de la subscripció.

② El preu que es cobra als usuaris quan acaba la prova és difícil de llegir, de manera que aquests poden pensar que el pla no té cap cost econòmic.

REPLEGA-HO TOT DESPLEGA-HO TOT

Proves gratuïtes i ofertes promocionals

Abans que els usuaris s'inscriguin a la vostra subscripció: heu de descriure de manera clara i precisa les condicions de l'oferta, com ara la durada, el preu i el contingut o els serveis a què permet accedir. Assegureu-vos que informeu els usuaris de com i quan una prova gratuïta es convertirà en una subscripció de pagament, de quant costarà i de la possibilitat de cancel·lar-la si no volen passar a la subscripció de pagament.
Exemples d'infraccions
  • Ofertes que no expliquen clarament quant durarà la prova gratuïta o el preu de llançament.
  • Ofertes que no expliquen clarament que l'usuari s'inscriurà automàticament a una subscripció de pagament en finalitzar el període de l'oferta.
  • Ofertes que no mostren clarament que l'usuari pot accedir a contingut sense una prova (quan estigui disponible).
  • Ofertes amb el preu i les condicions sense localitzar per complet.

① El botó Ignora no es veu clarament i és possible que els usuaris no entenguin que tenen accés a les funcions sense registrar-se per gaudir de la prova gratuïta.

② L'oferta destaca la prova gratuïta i és possible que els usuaris no entenguin que se'ls farà un càrrec automàtic quan la prova finalitzi.

③ L'oferta no indica el període de prova i és possible que els usuaris no entenguin quant durarà l'accés gratuït al contingut de la subscripció.

④ L'oferta ha d'estar localitzada al mateix idioma que els termes i condicions perquè els usuaris puguin entendre-la completament.

Gestió, cancel·lació i reembossament de les subscripcions

Si vens subscripcions a les teves aplicacions, t'has d'assegurar que a l'aplicació es comuniqui clarament com pot fer un usuari per gestionar o cancel·lar la seva subscripció. També has d'incloure a l'aplicació l'accés a un mètode en línia fàcil d'utilitzar per cancel·lar la subscripció. Pots complir amb aquest requisit incloent a la configuració del compte a l'aplicació (o en una pàgina equivalent):

• Un enllaç al Centre de subscripcions de Google Play (per a les aplicacions que fan servir el sistema de facturació de Google Play).
  • Un accés directe al procés de cancel·lació.

Si un usuari cancel·la una subscripció comprada a través del sistema de facturació de Google Play, la nostra política general és que no se li reembossarà el període de facturació actual, sinó que continuarà rebent el contingut de la subscripció durant el temps restant del període, independentment de la data de cancel·lació. La cancel·lació de l'usuari serà efectiva quan s'acabi el període de facturació actual.

Com que ets el proveïdor de contingut o d'accés, pots implementar una política de reembossaments més flexible directament amb els teus usuaris. Tens la responsabilitat de notificar als usuaris qualsevol canvi que es produeixi a les teves polítiques de subscripció, cancel·lació i reembossaments, així com de garantir que les polítiques compleixin la legislació aplicable.