Käytäntöjen kattavuus

Käytäntömme koskevat kaikkea sisältöä, jota sovelluksesi näyttää tai johon se linkittää, mukaan lukien käyttäjille näytettävät mainokset sekä hostattu tai linkitetty käyttäjien luoma sisältö. Ne koskevat myös Google Playssa julkisesti näkyvää kehittäjätiliä, kuten kehittäjän nimeä sekä kehittäjän sivuston laskeutumissivua.

Emme salli sovelluksia, joiden avulla käyttäjät voivat asentaa muita sovelluksia laitteilleen. Jos sovellus tarjoaa pääsyn muihin sovelluksiin, peleihin tai ohjelmistoihin (kolmansien osapuolten ominaisuudet ja kokemukset mukaan lukien) ilman asennusta, sovelluksen on varmistettava, että sen kautta käytettävä sisältö noudattaa kaikkia Google Playn käytäntöjä, ja sisällön käytäntöjenmukaisuus voidaan tarkastaa erikseen.

Näissä käytännöissä käytettyjen termien määritelmät ovat samoja kuin kehittäjien jakelusopimuksessa. Sovelluksesi sisällön on noudatettava näitä käytäntöjä ja kehittäjien jakelusopimusta, ja sille on määritettävä ikärajoitus sisällön ikärajoitusohjeiden mukaisesti.

Emme salli sovelluksia tai sovellussisältöjä, jotka heikentävät käyttäjien luottamusta Google Playn ekosysteemiin. Kun harkitsemme sovellusten lisäämistä Google Playhin tai poistamista sieltä, otamme huomioon useat eri tekijät, joihin kuuluvat esimerkiksi toistuva haitallinen toiminta tai suuri väärinkäytöksen riski. Väärinkäytöksen riski arvioidaan muun muassa sovellus- ja kehittäjäkohtaisten valitusten, julkaistujen uutisten, aiempien rikkomusten, käyttäjäpalautteen sekä suosittujen brändien, hahmojen ja muun sisällön käytön perusteella.

Google Play Protectin toiminta

Google Play Protect tarkistaa sovelluksia niiden asennuksen yhteydessä. Lisäksi se tarkistaa laitteen säännöllisesti. Jos palvelu havaitsee mahdollisesti haitallisen sovelluksen, se voi toimia näin:

• Palvelu voi lähettää sinulle ilmoituksen. Voit poistaa sovelluksen napauttamalla ilmoitusta ja valitsemalla sitten Poista.
  • Palvelu voi poistaa sovelluksen käytöstä, kunnes poistat sen.
  • Palvelu voi poistaa sovelluksen automaattisesti. Useimmissa tapauksissa saat haitallisen sovelluksen havaitsemisen jälkeen ilmoituksen siitä, että sovellus on poistettu.

Haittaohjelmien torjunnan toiminta

Jotta Google voi suojata sinua haitallisilta kolmannen osapuolen ohjelmistoilta, URL-osoitteilta ja muilta tietoturvaongelmilta, se voi vastaanottaa seuraavia tietoja:

• Laitteesi verkkoyhteydet
  • Mahdollisesti haitalliset URL-osoitteet
  • Käyttöjärjestelmät ja Google Playn tai muiden lähteiden kautta laitteellesi asennetut sovellukset

Google voi varoittaa sinua mahdollisesti vaarallisista sovelluksista tai URL-osoitteista. Google voi myös poistaa sovelluksen tai URL-osoitteen kohteen tai estää sen asentamisen, jos sen tiedetään olevan laitteille, datalle tai käyttäjille haitallinen.

Voit halutessasi poistaa näitä suojauksia laitteen asetuksista. Google voi kuitenkin jatkaa Google Playn kautta asennettuja sovelluksia koskevien tietojen vastaanottamista. Lisäksi tällöin voidaan jatkaa muista lähteistä laitteellesi asennettujen sovellusten tietoturvaheikkouksien tarkistamista, mutta niihin liittyviä tietoja ei lähetetä Googlelle.

Tietosuojailmoitusten toiminta

Google Play Protect ilmoittaa sinulle, jos sovellus poistetaan Google Play Kaupasta siksi, että sovellus voi käyttää henkilötietoja. Voit tällöin poistaa sovelluksen.