App-promotie

We staan geen apps toe die direct of indirect betrokken zijn bij of profiteren van promotiepraktijken (zoals advertenties) die misleidend of schadelijk zijn voor gebruikers of het ecosysteem van ontwikkelaars. Promotiepraktijken zijn misleidend of schadelijk als het gedrag of de content in strijd is met ons Programmabeleid voor ontwikkelaars.

Voorbeelden van veelvoorkomende schendingen

• Het gebruik van misleidende advertenties op websites, in apps of in andere services, waaronder meldingen die lijken op systeemmeldingen en ‑waarschuwingen.
  • Het gebruik van seksueel expliciete advertenties om gebruikers naar de Google Play-vermelding van uw app te leiden om de app te downloaden.
  • Promotie- of installatietactieken waarbij gebruikers worden omgeleid naar Google Play of die apps downloaden zonder dat de gebruiker hier bewust voor kiest.
  • Ongevraagde promotie via sms-services.
  • Tekst of afbeelding in de app-titel, het icoon of de naam van de ontwikkelaar die de prestaties of positie in de winkel, de prijs of promotie-informatie aangeeft of die een relatie met bestaande Google Play-programma's suggereert.

Het is uw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat advertentienetwerken, partners of advertenties die zijn gekoppeld aan uw app, voldoen aan dit beleid.