Innehållsklassificeringar

Innehållsklassificeringar på Google Play tillhandahålls av IARC (International Age Rating Coalition) och är utformade för att hjälpa utvecklare att förse användarna med lokalt relevanta innehållsklassificeringar. Lokala klassificeringsorgan har riktlinjer som används för att avgöra den nivå av mognad som krävs för innehållet i en app. Vi tillåter inte appar utan innehållsklassificering på Google Play.

Så här används innehållsklassificeringar

Innehållsklassificeringar är avsedda att informera kunder, i synnerhet föräldrar, om innehåll i appar som kan vara stötande. De bidrar även till att blockera eller filtrera innehållet i vissa områden eller till vissa användare där så krävs enligt lag. Dessutom används de för att avgöra om appen uppfyller villkoren för vissa utvecklarprogram.

Så här tilldelas innehållsklassificeringar

För att få en innehållsklassificering måste du fylla i ett klassificeringsformulär i Play Console som handlar om apparnas innehåll. Din app tilldelas en innehållsklassificering från flera klassificeringsorganisationer baserat på svaren i frågeformuläret. Missledande information om appens innehåll kan resultera i att den tas bort eller stängs av tillfälligt. Det är därför viktigt att du ger korrekta svar i frågeformuläret.

För att undvika att appen listas som Ingen klassificering måste du fylla i klassificeringsformuläret för varje ny app som skickas till Play Console, samt för alla befintliga appar som är aktiva på Google Play. Appar utan innehållsklassificering tas bort från Play Butik.

Om du gör ändringar i appens innehåll eller funktioner som påverkar svaren i klassificeringsformuläret måste du skicka in ett nytt formulär i Play Console.

Besök hjälpcentret om du vill veta mer om de olika klassificeringsorganisationerna och om hur du fyller i klassificeringsformuläret.

Överklaga klassificeringar

Om du anser att IARC har gett din app en felaktig innehållsklassificering har du rätt att överklaga direkt till IARC med hjälp av länken som anges i certifikatmeddelandet.