Sisällön ikärajoitukset

Google Playn sisällön ikärajoitukset perustuvat IARC:n (International Age Rating Coalition) ikärajoituksiin, joiden tarkoituksena on auttaa kehittäjiä kertomaan käyttäjille paikallisen ikärajajärjestelmän mukainen rajoitus. Alueelliset IARC-toimijat ylläpitävät ohjeistuksia, joiden avulla määritetään sovelluksen sisällön sopiva kohderyhmä. Emme hyväksy Google Playhin sovelluksia, joilla ei ole sisällön ikärajoitusta.

Näin sisällön ikärajoituksia käytetään

Sisällön ikärajoitukset on suunniteltu kertomaan kuluttajille ja erityisesti vanhemmille sovelluksen mahdollisesti haitallisesta sisällöstä. Ne myös auttavat suodattamaan tai estämään sisältöä tietyillä alueilla tai tietyiltä käyttäjiltä lain edellyttämissä tapauksissa ja määrittävät sovelluksesi sopivuuden kehittäjille tarjottaviin erikoisohjelmiin.

Näin sisällön ikärajoitukset määritetään

Jos haluat ikärajoituksen, sinun on täytettävä Play Consolessa ikärajoituskysely, jossa kysytään lisätietoja sovelluksesi sisällöstä. Sovelluksellesi määritetään sisällön ikärajoitus useista ikärajoja valvovista tahoista vastaustesi perusteella. Sovelluksen sisällön kuvailu virheellisesti saattaa johtaa sen poistamiseen tai jäädyttämiseen, joten on tärkeää vastata kysymyksiin mahdollisimman tarkasti.

Jotta sovellustasi ei määritellä luokittelemattomaksi, sinun on täytettävä sisällön ikärajoituksen kyselylomake jokaisesta uudesta Play Consoleen lähetetystä sovelluksesta sekä kaikista Google Playssa aktiivisina olevista sovelluksista. Sovellukset, joissa ei ole sisällön ikärajoitusta, poistetaan Play Kaupasta.

Jos teet muutoksia sovellustesi sisältöön tai ominaisuuksiin, jotka vaikuttavat kyselylomakkeen vastauksiin, sinun on lähetettävä uusi lomake Play Consolessa.

Katso ohjekeskuksesta lisätietoja eri ikärajoitusviranomaisista ja ohjeita sisällön ikärajoituskyselyn täyttämiseen.

Valitukset ikärajoituksista

Jos et hyväksy sovelluksellesi määritettyä sisällön ikärajoitusta, voit valittaa asiasta suoraan IARC-ikärajoitusviranomaiselle vahvistussähköpostin mukana tulleen linkin kautta.