Sundhedsindhold og -tjenester

Denne artikel ændres snart

Denne artikel vil blive opdateret med de nyligt offentliggjorte ændringer.

Vi tilføjer en ny politik for sundhedsapps under "Sundhedsindhold og -tjenester" med nye krav til apps, der tilhører kategorien Sundhedsapps. Vi opdaterer også politikken, så den afspejler de aktuelle offentlige sundhedsanvisninger. (træder i kraft den 31. maj 2024)

Vi introducerer en Play Console-erklæring om sundhedsapps for at forbedre synligheden og administrationen af sundhedsrelaterede apps i Google Play. Apps, der indeholder medicinske eller sundhedsrelaterede funktioner, skal bekræfte dette i Play Console. Få flere oplysninger (træder i kraft den 31. maj 2024)

Gå til denne side for at se en forhåndsvisning af den opdaterede artikel "Sundhedsindhold og -tjenester".

Vi tillader ikke apps, der udsætter brugerne for skadeligt sundhedsindhold og skadelige sundhedsydelser.

Hvis din app indeholder eller promoverer sundhedsindhold og -ydelser, skal du sørge for, at appen overholder alle gældende love og regler.

Receptpligtig medicin

Vi tillader ikke apps, der faciliterer salg eller køb af receptpligtig medicin uden recept.

Ikke-godkendte lægemidler

Google Play tillader ikke apps, som promoverer eller sælger ikke-godkendte lægemidler, uanset påstande om lovlighed.
Eksempler på typiske overtrædelser
  • Alle varer på denne ikke-udtømmende liste over forbudte lægemidler og kosttilskud.

• Produkter, der indeholder Ephedra.

• Produkter, der indeholder humant choriongonadotropin (hCG) i forbindelse med vægttab eller vægtkontrol, eller når de promoveres sammen med anabolske steroider.

• Urte- og diættilskud med aktive farmaceutiske eller farlige stoffer.

• Falske eller vildledende sundhedsanprisninger, herunder påstande om, at et produkt er lige så effektivt som receptpligtig medicin eller kontrollerede stoffer.

• Produkter, der ikke er godkendt af myndighederne, og som markedsføres på en måde, der antyder, at de er sikre eller effektive at anvende til forebyggelse, helbredelse eller behandling af en bestemt sygdom eller lidelse.

• Produkter, der har været genstand for myndigheds- eller lovindgreb eller advarsler.

• Produkter med navne, der til forveksling ligner et ikke-godkendt lægemiddel, kosttilskud eller kontrolleret stof.

Du kan få yderligere oplysninger om de ikke-godkendte eller vildledende lægemidler og kosttilskud, som vi holder øje med, på www.legitscript.com.

Misinformation vedrørende sundhed

Vi tillader ikke apps, der indeholder vildledende påstande vedrørende sundhed, som modsiger eksisterende medicinsk konsensus, eller som kan skade brugerne.
Eksempler på typiske overtrædelser
  • Vildledende påstande om vacciner, f.eks. at vacciner kan ændre et menneskes DNA.
  • Støtte brugen af skadelige behandlinger, som ikke er godkendt.
  • Støtte brugen af anden skadelig sundhedspraksis, f.eks. behandling af homoseksualitet.

Begrænsninger vedrørende COVID-19

Medicinske funktioner

Vi tillader ikke apps, der indeholder medicinske eller sundhedsrelaterede funktioner, som er misvisende eller potentielt skadelige. Vi tillader f.eks. ikke apps, som påstås at have pulsoximeter-funktioner, der kun understøttes af appen. Apps, der fungerer som et pulsoximeter, skal være understøttet af ekstern hardware, wearables eller dertil beregnede smartphone-sensorer, der er udviklet til at understøtte funktionalitet til måling af pulsfrekvens og iltmætning i blodet. De understøttede apps skal yderligere angive i deres metadata, at de ikke er beregnet til medicinsk brug eller som medicinsk udstyr, at de kun er udviklet til generelle trænings- og sundhedsrelaterede formål, og de skal tydeligt angive den kompatible hardwaremodel/enhedsmodel.

Betalinger – lægelige tjenester

Transaktioner, der involverer regulerede lægelige tjenester, skal ikke benytte Google Plays faktureringssystem. Få flere oplysninger ved at gå til Forstå Google Plays betalingspolitik.

Health Connect-data

Data, der tilgås via Health Connect-tilladelser, betragtes som personlige og følsomme brugerdata i henhold til politikken for brugerdata og er underlagt yderligere krav.