Contentclassificaties voor apps en games

Je kunt je gebruikers gemakkelijk informeren over vertrouwde en lokaal relevante contentclassificaties. Ook verbeter je de betrokkenheid bij de app door de juiste doelgroep voor je content aan te spreken.

Als je wilt voorkomen dat je apps worden weergegeven als Niet geclassificeerd, open je de Play Console. Ga naar de pagina App-content en vul de vragenlijst zo snel mogelijk in voor elk van je apps. Apps met de status Niet geclassificeerd kunnen worden verwijderd uit Google Play.

Beoordelingen

Je kunt voor elk van je apps en games alleen een classificatie krijgen als je in de Play Console een vragenlijst voor classificatie invult over de aard van de content van je apps. Daarna krijg je een contentclassificatie van verschillende classificatie-instanties. Aangezien dit onafhankelijke classificatie-instanties zijn, maakt elke classificatie-instantie gebruik van eigen methodologie om je classificaties toe te wijzen (zie Classificatie-instanties en beschrijvingen hieronder). De classificatie die aan je app wordt toegewezen en op Google Play wordt weergegeven, wordt bepaald aan de hand van je antwoorden op de vragenlijst.

Je bent verantwoordelijk voor het invullen van de vragenlijst voor contentclassificatie voor:

• Nieuwe apps die je indient in de Play Console
  • Bestaande apps die op Google Play actief zijn
  • Updates van apps waarbij de content of de functies van de app zodanig zijn gewijzigd dat je antwoorden op de vragenlijst niet meer van toepassing zijn

Ontwikkelaars wordt aangeraden om, in het belang van de gebruiker, de toegewezen classificatie op te nemen in reclamecampagnes voor hun app in bepaalde regio's, met inachtneming van de richtlijnen voor weergave.

App-classificaties zijn niet bedoeld om de gewenste doelgroep aan te geven. De classificaties zijn bedoeld om consumenten, met name ouders, te helpen bij het identificeren van mogelijk aanstootgevende content in een app.

Alle classificatie-iconen zijn beschermde handelsmerken van de betreffende classificatie-instanties en misbruik hiervan kan leiden tot juridische stappen. Ga naar de website van de betreffende classificatie-instantie voor meer informatie over het gebruik van classificatie-iconen.

Belangrijk: Zorg ervoor dat je antwoorden op de vragenlijst voor contentclassificatie juist zijn. Als je vragen hebt over de classificatie die aan je app is toegewezen, neem je rechtstreeks contact op met de classificatie-instantie via de link in de e-mail met je certificaat. Een onjuiste voorstelling van de content van je app kan leiden tot verwijdering of opschorting.

De vragenlijst voor contentclassificatie van je app invullen

1. Open de Play Console en ga naar de pagina App-content (Beleid > App-content).
  2. Klik onder 'Doelgroep en content' op Starten.
  3. Lees de informatie over de vragenlijst door en typ je e-mailadres.
    • Je e-mailadres wordt gebruikt voor correspondentie met de International Age Rating Coalition of IARC.
  4. Selecteer een categorie en klik op Volgende.
  5. Selecteer een categorie.
  6. Vul de vragenlijst in.
    • Als je na het afronden van een onderdeel wijzigingen wilt aanbrengen, klik je op Bewerken.
    • Als je bent begonnen met het invullen van de vragenlijst en dit later wilt afronden, klik je op Concept opslaan. Je kunt voor elke app één conceptvragenlijst tegelijk opslaan.
  7. Bekijk de berekende classificaties op de pagina Overzicht en klik op Sturen.

Nadat je je classificaties hebt ingediend, kun je deze samen met je vragenlijsten bekijken in het gedeelte 'Doelgroep en content' op de pagina App-content. Als je de vragenlijst voor je app opnieuw wilt invullen, klik je op Nieuwe vragenlijst starten op de pagina Contentclassificatie.

Aanvullende informatie

Je app kan in verschillende regio's verschillende classificaties ontvangen. Omdat classificatienormen per regio kunnen verschillen, past elke classificatie-instantie zijn eigen logica toe bij het classificeren van een app.

Classificatie-instanties die deel uitmaken van de IARC, kunnen de classificatie van je app na een beoordeling wijzigen. Als de classificatie van je app wordt overschreven door een classificatie-instantie en je je antwoorden wilt updaten, moet je de vragenlijst opnieuw invullen.

Opmerking: De berekende classificatie die wordt weergegeven, is mogelijk niet de classificatie die gebruikers te zien krijgen op Google Play. App-updates en inzendingen kunnen worden geweigerd vanwege een onjuiste voorstelling van de content van je app. Je antwoorden op de vragenlijst kunnen worden gebruikt om classificaties te genereren voor specifieke gebieden wanneer dit door lokale wetgeving wordt vereist.

Bezwaar tegen een classificatie

Als je het niet eens bent met de classificatie die door een deelnemende IARC-instantie aan je app is toegewezen, heb je het recht rechtstreeks bezwaar in te dienen via de link in de e-mail met je certificaat. Als je andere vragen hebt over IARC die niet gerelateerd zijn aan bezwaren, kun je contact met ze opnemen via hun website.

Hoe classificaties worden gebruikt

• Consumenten (met name ouders) informeren over potentieel aanstootgevende content in een app.
  • Je content blokkeren of filteren in bepaalde regio's of voor bepaalde gebruikers waar dit wettelijk is vereist.
  • Evalueren of je app in aanmerking komt voor speciale programma's voor ontwikkelaars.

Classificatie-instanties en beschrijvingen

ESRB - Noord- en Zuid-Amerika
Classificatie Beschrijving
E IEDEREEN

Content is over het algemeen geschikt voor alle leeftijden. Kan een zeer beperkte mate van tekenfilmachtig, niet-realistisch of licht geweld en/of een beperkte mate van niet al te grof taalgebruik bevatten.

E10 IEDEREEN VAN TIEN JAAR EN OUDER

Content is over het algemeen geschikt voor tien jaar en ouder. Kan meer tekenfilmachtig, niet-realistisch of licht geweld, niet al te grof taalgebruik en/of enigszins suggestieve thema's bevatten.

T TIENER

Content is over het algemeen geschikt voor dertien jaar en ouder. Kan geweld, suggestieve thema's, grove humor, een beperkte mate van bloed, gesimuleerde kansspelen en/of een beperkte mate van grof taalgebruik bevatten.

M VOLWASSEN

Content is over het algemeen geschikt voor zeventien jaar en ouder. Kan expliciet geweld, bloed en verminking, seksuele content en/of grof taalgebruik bevatten.

AO ALLEEN VOLWASSENEN

Content is alleen geschikt voor volwassenen van achttien jaar en ouder. Kan langdurige scènes met expliciet geweld, expliciet seksuele content en/of kansspelen met echt geld bevatten.

Bekijk meer informatie op de ESRB-website.

Locaties

Antigua en Barbuda, Argentinië, Bahama's, Barbados, Belize, Bolivia, Canada, Chili, Colombia, Costa Rica, Cuba, Dominica, Dominicaanse Republiek, Ecuador, El Salvador, Grenada, Groenland, Guatemala, Guyana, Haïti, Honduras, Jamaica, Mexico, Nicaragua, Panama, Paraguay, Peru, Saint Kitts en Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent en de Grenadines, Suriname, Trinidad en Tobago, Uruguay, Venezuela en Verenigde Staten

PEGI - Europa en het Midden-Oosten

Contentclassificaties in Europa en het Midden-Oosten worden gehandhaafd door de PEGI (Pan European Game Information).

Landen

Albanië, Andorra, België, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Israël, Italië, Kosovo, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Malta, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, San Marino, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Turkije, Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Arabische Emiraten, Zweden en Zwitserland.

Classificaties

Classificatie Beschrijving
3 PEGI 3

De content in apps met deze classificatie wordt beschouwd als geschikt voor alle leeftijdsgroepen. Enig geweld in een humoristische context (meestal cartoonachtige vormen van geweld, zoals in Bugs Bunny of Tom & Jerry) is acceptabel. Een kind moet het personage op het scherm niet kunnen associëren met echte mensen. De personages op het scherm moeten duidelijk niet-realistisch zijn. De app mag geen geluiden of afbeeldingen bevatten die eng zijn voor jonge kinderen. Er mag geen grof taalgebruik te horen zijn.

7 PEGI 7

Deze categorie is voor apps die normaal gesproken de classificatie 3 zouden krijgen, maar enkele scènes of geluiden bevatten die beangstigend kunnen zijn voor kinderen. In apps met de classificatie PEGI 7 mag slechts zeer mild geweld voorkomen, zoals impliciet geweld of niet-gedetailleerd, niet-realistisch geweld.

12 PEGI 12

In deze leeftijdscategorie vallen games of apps met geweld van een iets explicietere aard tegen fantasiefiguren, niet-expliciet geweld tegen mensachtige personages of dieren, maar ook naaktheid van een iets explicietere aard en gesimuleerde kansspelen. Eventueel grof taalgebruik in deze categorie moet mild van aard zijn en mag geen seksuele krachttermen bevatten.

16 PEGI 16

Deze classificatie wordt gebruikt zodra het afgebeelde geweld of de seksuele activiteit een niveau bereikt dat je ook in de echte wereld kunt verwachten. Apps met de classificatie 16 kunnen content met grover ongepast taalgebruik bevatten, waarin het gebruik van tabak of drugs wordt aangemoedigd en criminele activiteiten in beeld worden gebracht.

18 PEGI 18

De classificatie als content voor volwassenen wordt gebruikt wanneer de content grof geweld en/of elementen van specifieke soorten geweld bevat (zinloos moorden, geweld tegen weerloze personages of seksueel geweld). Hieronder valt ook expliciete seksuele content, discriminatie of het idealiseren van het gebruik van illegale drugs.

Toezicht aanbevolen OUDERLIJK TOEZICHT AANBEVOLEN

Apps bevatten niet altijd voorgedefinieerde inhoud die vooraf kan worden geclassificeerd. Bepaalde apps werken als portals (bijvoorbeeld om content te streamen) en leveren een grote hoeveelheid variabele content waaruit consumenten kunnen kiezen. Voor deze apps gebruiken we het icoon voor ouderlijk toezicht om ouders te waarschuwen dat de app toegang kan geven tot content die niet geschikt is voor hun kind, hoewel er ook andere content beschikbaar kan zijn die wel geschikt is, afhankelijk van de keuze die de gebruiker maakt.

Bekijk meer informatie op de PEGI-website.

Locaties

België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Israël, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland

Unterhaltungssoftware Selbstkontrolle (USK) - Duitsland

Contentclassificaties in Duitsland worden gehandhaafd door de USK (Unterhaltungssoftware Selbstkontrolle).

Classificatie Beschrijving
0 Alle leeftijden

Apps zonder leeftijdsbeperking bevatten geen inhoud waartegen kinderen beschermd moeten worden. Ze kunnen rechtstreeks op kinderen en jongeren zijn gericht, maar kunnen ook een volwassen doelgroep hebben. Hulpprogramma's, productcatalogussen of tools vallen bijvoorbeeld in deze categorie, evenals sociale netwerken waarin alle inhoud die door gebruikers wordt gegenereerd, zorgvuldig wordt gecontroleerd, gefilterd of beheerd.

6 USK: 6 jaar en ouder

Apps in deze categorie kunnen elementen bevatten die mogelijk niet geschikt zijn voor jongere kinderen. Ze kunnen af en toe enge momenten, een kleine hoeveelheid mild vloeken of subtiele erotische toespelingen bevatten. Als er gewelddadige afbeeldingen zijn, blijven deze abstract en zijn deze niet bepalend voor het totale product. Games in deze leeftijdscategorie kunnen nog steeds worden gecategoriseerd als gezinsvriendelijk maar omvatten spannendere en competitievere aspecten.

12 USK: 12 jaar en ouder

Apps in deze categorie kunnen jongere kinderen beïnvloeden als gevolg van de opname van enge elementen, afschrikwekkende effecten, enig grof taalgebruik, seksuele inhoud of incidentele gewelddadige afbeeldingen. Games in deze categorie kunnen een veel competitievere en hectische gameplay bevatten. Houd er rekening mee dat inhoud in sociale netwerken of door gebruikers gegenereerde inhoud meestal een bepalende rol kan spelen bij het vaststellen of kinderen hiertegen moeten worden beschermd.

16 USK: 16 jaar en ouder

Bepaalde realistisch vormgegeven weergaven van geweld, een grotere hoeveelheid afschrikwekkende en horrorelementen, veelvuldig grof taalgebruik of apps met een erotische of seksuele focus vallen in deze categorie. Gewapende strijd, een verhaallijn en militaire missies zijn vaak onderdelen van deze games. Onder de genres in deze categorie vallen ook actie- en avonturengames, militaire strategiegames en first person shooters.

18 USK: 18 jaar en ouder

Aspecten zoals de expliciete weergave van drugsgebruik en realistisch, expliciet geweld zijn de meest voorkomende redenen dat deze apps de classificatie 18+ krijgen. In games in deze leeftijdscategorie is vrijwel altijd sprake van gewelddadige gameconcepten die een prominente rol spelen bij de meeste gamedoelstellingen.

Bekijk meer informatie op de USK-website.

Australian Classification Board - Australië

Opmerking: Australian Classification Board-classificaties worden alleen gegeven voor games.

Contentclassificaties in Australië worden gehandhaafd door de ACB (Australian Classification Board).

Voor games in de Play Store in Australië worden de volgende contentclassificaties gebruikt. Voor andere apps worden contentclassificaties toegewezen die in de categorie Andere landen worden beschreven.

Classificatie Beschrijving
G Algemeen

De inhoud heeft een zeer milde impact.

De classificatie G is geschikt voor iedereen. Producten met de classificatie G kunnen classificeerbare elementen zoals taalgebruik en thema's bevatten die een zeer milde impact hebben. Sommige computergames met de classificatie G kunnen echter inhoud bevatten die niet interessant is voor kinderen.

PG Ouderlijk toezicht

De inhoud heeft een milde impact.

De impact van computergames met de classificatie PG (Parental Guidance; ouderlijk toezicht) mag niet hoger dan mild zijn, maar ze kunnen inhoud bevatten die kinderen verwarrend of eng vinden. Hierbij kan toezicht van ouders en voogden gewenst zijn. Ze kunnen bijvoorbeeld classificeerbare elementen zoals taalgebruik en thema's bevatten die een milde impact hebben. Het bekijken of spelen van de games zonder toezicht van ouders of voogden wordt afgeraden voor kinderen jonger dan 15 jaar.

M Volwassen

De inhoud heeft een gemiddelde impact.

Computergames met de classificatie M (Mature; volwassen) bevatten inhoud met een gemiddelde impact en worden aanbevolen voor tieners vanaf 15 jaar oud. Het is wettelijk toegestaan dat kinderen jonger dan 15 jaar toegang tot dit materiaal krijgen, omdat dit slechts een adviserende categorie is. Computergames met de classificatie M kunnen echte classificeerbare elementen zoals geweld en naaktheid met gemiddelde impact bevatten die worden afgeraden voor kinderen jonger dan 15 jaar. Ouders en voogden moeten wellicht onderzoek doen naar de specifieke inhoud van de computergame voordat ze besluiten of het materiaal geschikt is voor hun kind.

MA15 Beperkt

De inhoud heeft een sterke impact.

Materiaal met de classificatie MA15+ bevat inhoud met sterke impact en is wettelijk beperkt tot mensen van 15 jaar en ouder. Het kan classificeerbare elementen zoals seksscènes en drugsgebruik bevatten die een sterke impact hebben.

Mensen kunnen worden gevraagd hun leeftijd te bewijzen voordat ze een computergame met de classificatie MA15+ huren of kopen. Het is kinderen jonger dan 15 jaar wettelijk verboden materiaal met de classificatie MA15+ te bekijken, te kopen of te huren, tenzij ze in het gezelschap zijn van een ouder of voogd.

De voogd moet een volwassene zijn die ouderlijk toezicht uitoefent over de persoon die jonger dan 15 jaar is. De voogd moet 18 jaar of ouder zijn.

R18 Beperkt

De content heeft een hoge impact.

Materiaal met de classificatie R18+ is wettelijk beperkt tot volwassenen. Dergelijk materiaal kan classificeerbare elementen zoals seksscènes en drugsgebruik bevatten die een hoge impact hebben. Bepaald materiaal met de classificatie R18+ kan aanstootgevend zijn voor bepaalde volwassenen. Mensen kunnen worden gevraagd hun leeftijd te bewijzen voordat ze computergames met de classificatie R18+ huren, kopen of bekijken.

Bekijk meer informatie op de ACB-website.

Classificação Indicativa (ClassInd) - Brazilië

Contentclassificaties in Brazilië worden gehandhaafd door ClassInd.

Classificatie Beschrijving
L Alle leeftijden

De inhoud is niet schadelijk voor kinderen. De inhoud kan een zeer lage impact hebben, zoals cartoongeweld.

10 Classificatie 10 jaar en ouder

Enige inhoud met lage impact, met name voor jongeren kinderen. De inhoud kan enigszins grof taalgebruik, wapens, gevechten zonder bloed, enge scènes, verwijzingen naar tabak/alcohol en medicinaal gebruik van illegale drugs bevatten.

12 Classificatie 12 jaar en ouder

Inhoud met lage impact. De inhoud kan grof taalgebruik, seksuele toespelingen of verwijzingen, wonden, bloed en gebruik van tabak en consumptie van alcohol bevatten.

14 Classificatie 14 jaar en ouder

Inhoud met gemiddelde impact. De inhoud kan dood/overlijden, erotische settings, naaktheid en verwijzingen naar gebruik van illegale drugs bevatten.

16 Classificatie 16 jaar en ouder

Inhoud met gemiddelde impact. De inhoud kan frequent geweld, bloedvergieten, verminking, marteling, seksuele handelingen en gebruik van illegale drugs bevatten.

18 Classificatie 18 jaar en ouder

Inhoud met hoge impact. De content kan sadisme, wreedheid, aansporing tot of idealisering van drugs/geweld en expliciete seksuele handelingen bevatten.

Bekijk meer informatie op de ClassInd-website.

GRAC - Zuid-Korea

Opmerking: GRAC-classificaties worden alleen gegeven voor games. Apps gebruiken een afzonderlijk systeem voor contentclassificatie.

Classificatie Beschrijving
Voor iedereen

Titels met de classificatie 'Voor iedereen' bevatten content die geschikt kan zijn voor alle leeftijden.

Classificatie 12 jaar en ouder

Titels met de classificatie 12 jaar en ouder bevatten content die geschikt kan zijn voor gebruikers van 12 jaar en ouder.

Classificatie 15 jaar en ouder

Titels met de classificatie 15 jaar en ouder bevatten content die geschikt kan zijn voor gebruikers van 15 jaar en ouder.

Classificatie 18 jaar en ouder

Titels met de classificatie 18 jaar en ouder bevatten content die geschikt kan zijn voor gebruikers van 18 jaar en ouder.

Bekijk meer informatie op de GRAC-website

In landen en regio's die niet worden vertegenwoordigd door een deelnemende classificatie-instantie, stelt een afzonderlijke classificatie de leeftijdsgeschiktheid van een app of game voor.

IARC Algemeen

Contentclassificaties in andere landen worden gehandhaafd door de IARC (International Age Rating Coalition).

Classificatie Beschrijving
3

Classificatie voor 3 jaar en ouder

Geschikt voor alle leeftijdsgroepen. Enig geweld in een humoristische of niet-realistische context is toegestaan. Grof taalgebruik is niet toegestaan.

7

Classificatie voor 7 jaar en ouder

Kan enkele scènes bevatten die beangstigend zijn voor kinderen. Mild geweld (geïmpliceerd of niet-realistisch) is toegestaan.

12

Classificatie voor 12 jaar en ouder

Geweld waarbij fantasiewezens zijn betrokken en/of niet-expliciet geweld waarbij menselijk uitziende personages of dieren zijn betrokken, is toegestaan. Niet-expliciete naaktheid, enigszins grof taalgebruik en gesimuleerde kansspelen zijn ook toegestaan, maar seksuele krachttermen zijn niet toegestaan.

16

Classificatie voor 16 jaar en ouder

Realistisch geweld, seksuele handelingen, grof taalgebruik, gebruik van tabak en drugs en afbeeldingen van criminele activiteiten zijn toegestaan.

18

Geschikt voor 18 jaar en ouder

Expliciet geweld, zoals het afbeelden van zinloos geweld, geweld tegen weerloze personages en seksueel geweld, zijn toegestaan. Hieronder vallen ook expliciete seksuele content, discriminerende handelingen en/of het idealiseren van het gebruik van illegale drugs.

Bekijk meer informatie op de IARC-site.

Google Play-classificatie - Van toepassing in Zuid-Korea (alleen voor apps)

Het systeem voor contentclassificatie voor apps (met uitzondering van games) in Zuid-Korea is gebaseerd op het Google Play-classificatiesysteem.

Classificatie Beschrijving
3

Classificatie 3 jaar en ouder

Over het algemeen geschikt voor alle leeftijden. Houd er rekening mee dat apps met deze classificatie mogelijk niet specifiek zijn bedoeld voor kinderen.

7

Classificatie 7 jaar en ouder

Mogelijk niet geschikt voor kinderen jonger dan 7 jaar. Houd er rekening mee dat apps met deze classificatie mogelijk niet specifiek zijn bedoeld voor kinderen.

12

Classificatie 12 jaar en ouder

Mogelijk niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.

Classificatie 16 jaar en ouder

Mogelijk niet geschikt voor kinderen jonger dan 16 jaar.

18

Classificatie 18 jaar en ouder

Alleen aanbevolen voor volwassenen.

Google Play-classificatie - Van toepassing in Rusland

Opmerking: Als u de nieuwe vragenlijst voor contentclassificatie niet heeft ingevuld, worden uw apps weergegeven als 'Niet geclassificeerd'.

Classificatie Beschrijving
3

Classificatie 3 jaar en ouder

Over het algemeen geschikt voor alle leeftijden. Houd er rekening mee dat apps met deze classificatie mogelijk niet specifiek zijn bedoeld voor kinderen.

7

Classificatie 7 jaar en ouder

Mogelijk niet geschikt voor kinderen jonger dan 7 jaar. Houd er rekening mee dat apps met deze classificatie mogelijk niet specifiek zijn bedoeld voor kinderen.

12

Classificatie 12 jaar en ouder

Mogelijk niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.

Classificatie 16 jaar en ouder

Mogelijk niet geschikt voor kinderen jonger dan 16 jaar.

18

Classificatie 18 jaar en ouder

Alleen aanbevolen voor volwassenen.

Overig

Niet geclassificeerd
Classificatie Beschrijving
Unrated

Niet geclassificeerd

Waarschuwing: De inhoud is nog niet geclassificeerd. Niet-geclassificeerde apps bevatten mogelijk inhoud die alleen geschikt is voor volwassenen.

Classificatie geweigerd

Op beperkte basis kunnen classificatie-instanties weigeren een app te classificeren die wordt gedistribueerd in hun gebied. Dit betekent dat de distributie van de app of game niet is toegestaan in het gebied van de classificatie-instantie.

Als de classificatie van een app of game wordt geweigerd in een gebied, gebeurt het volgende:

• De IARC informeert de ontwikkelaar van de app per e-mail over de beslissing.
  • In plaats van een classificatie van een classificatie-instantie kan Classificatie geweigerd RC worden weergegeven in de Play Console.
  • Google Play verwijdert apps en games met de aanduiding Classificatie geweigerd alleen in het toepasselijke gebied.

Als een van je apps of games deze aanduiding krijgt en je bezwaar wilt indienen, kun je dit doen via de URL in de e-mail die je hebt gekregen van de IARC.

Landspecifieke classificaties en richtlijnen

Brazilië

Google Play bevat nu een classificatie specifiek voor Brazilië op de informatiepagina's van je apps voor de naleving van plaatselijke regelgeving. Specifiek Braziliaanse classificaties worden automatisch gemaakt op basis van de bestaande contentclassificaties van je app in de Play Console en worden weergegeven aan gebruikers in Brazilië.

Opmerking: De ClassInd-contentclassificaties voor Brazilië die worden berekend op basis van antwoorden op de vragenlijst voor contentclassificatie, zijn momenteel niet zichtbaar voor eindgebruikers.

De classificaties specifiek voor Brazilië worden als volgt gemaakt op basis van je bestaande contentclassificaties:

Google Play-classificatie Classificatie specifiek voor Brazilië Beschrijving van content
Iedereen L Niet van toepassing
Volwassenheid: laag 10 Geweld, criminele activiteiten, legale drugs
Volwassenheid: medium 14 Geweld, criminele activiteiten, legale drugs, illegale drugs, ongepast taalgebruik, seksuele content
Volwassenheid: hoog 16 Extreem geweld, criminele activiteiten, seksuele content, seks, legale drugs, illegale drugs, ongepast taalgebruik