Je app voorbereiden voor beoordeling

Op de pagina App-content verstrek en beheer je de informatie die we nodig hebben om te zorgen dat je app veilig is voor de beoogde gebruikers en voldoet aan het Programmabeleid voor ontwikkelaars van Google Play en aan de wettelijke vereisten.

Overzicht

Op de pagina App-content krijgen we informatie over de content van je app. Op deze pagina kun je beleidsverklaringen invullen en andere informatie verstrekken, zoals speciale toegangsinstructies voor reviewers. Hier zijn een paar andere voorbeelden van wat je kunt doen op de pagina App-content om te zorgen dat je app voldoet aan het beleid van Google Play:

• Je privacybeleid toevoegen om te delen hoe je omgaat met gevoelige gebruikers- en apparaatgegevens.
  • Aangeven of je app advertenties bevat.
  • Instructies verstrekken en beheren voor hoe toegang kan worden gekregen tot beperkte delen van je app.
  • Informatie verstrekken over de doelgroep en content van je app.
  • Beschrijven hoe je riskante of gevoelige rechten wilt gebruiken, zoals rechten van het type Sms/gesprekslijst.
  • Contentclassificaties van officiële classificatie-instanties ontvangen.
  • Ons vertellen over de privacy- en beveiligingsprocedures van je app.

De pagina App-content heeft 2 tabbladen:

• Vereist aandacht: Beleidsverklaringen die je aandacht vereisen, worden hier getoond. Je moet de verklaringen invullen vóór de relevante deadlines om aan het beleid van Google Play te voldoen.
  • Actie ondernomen: Beleidsverklaringen waarvoor je actie hebt ondernomen, worden hier getoond. We laten het je weten als we problemen aantreffen. Check de informatie die je hebt verstrekt regelmatig en zorg dat deze up-to-date blijft om aan het beleid van Google Play te voldoen.

App-gegevens verstrekken

Privacybeleid

Als je een privacybeleid toevoegt aan de winkelvermelding van je app, bied je meer transparantie over hoe je omgaat met gevoelige gebruikers- en apparaatgegevens.

Het privacybeleid moet, samen met kennisgevingen in de app, duidelijk bekendmaken hoe je app gebruikersgegevens verzamelt, gebruikt en deelt. Hieronder vallen de typen partijen waarmee ze worden gedeeld. Neem contact op met je juridische vertegenwoordiger voor advies over wat je moet doen.

• Voor apps die toegang vragen tot gevoelige rechten of gegevens (zoals gedefinieerd in het beleid voor gebruikersgegevens): Je moet op de pagina met de winkelvermelding van je app en in je app zelf een link naar een privacybeleid plaatsen. Zorg dat je privacybeleid via een actieve URL beschikbaar is, dat deze op je app van toepassing is en dat de privacy van de gebruiker hierin specifiek wordt behandeld.
  • Voor apps die kinderen targeten: Je moet op zowel je pagina met de winkelvermelding van je app als in de app zelf een link naar een privacybeleid plaatsen, ongeacht of de app toegang vraagt tot gevoelige rechten of gegevens. Zorg dat je privacybeleid via een actieve URL beschikbaar is, op je app van toepassing is en de privacy van de gebruiker hierin specifiek wordt behandeld. Houd er rekening mee dat zelfs apps die geen toegang tot persoonsgegevens of gevoelige gebruikersgegevens hebben, toch een privacybeleid moeten indienen.

Een privacybeleid toevoegen

1. Open de Play Console en ga naar de pagina App-content (Beleid > App-content).
  2. Selecteer onder Privacybeleid de optie Starten.
    • Opmerking: Als je eerder een privacybeleid hebt toegevoegd en wijzigingen wilt aanbrengen, zie je Beheren in plaats van Starten.
  3. Voer de URL in waar het privacybeleid online wordt gehost.
  4. Sla je wijzigingen op.

Advertenties

Je moet aangeven of je app advertenties bevat. Dit omvat advertenties die worden weergegeven via SDK's (Software Development Kits) voor advertenties van derden, display-advertenties, native advertenties en/of banneradvertenties. Apps met advertenties krijgen in de winkelvermelding het label Bevat advertenties. Dit label is zichtbaar voor alle Play Store-gebruikers.

Opmerking: Het label 'Bevat advertenties' is niet bedoeld om aan te geven of een app andere soorten commerciële content bevat, zoals betaalde productplaatsingen of aanbiedingen voor in-app-aankopen of upgrades. Als je app betaalde productplaatsingen bevat, moet je ervoor zorgen dat ze voldoen aan de lokale wetgeving.

Aangeven of je app advertenties bevat

1. Open de Play Console en ga naar de pagina App-content (Beleid > App-content).
  2. Selecteer onder Advertenties de optie Starten.
    • Opmerking: Als je eerder hebt aangegeven of je app advertenties bevat en je wijzigingen wilt aanbrengen, zie je Beheren in plaats van Starten.
  3. Check het advertentiebeleid om te zorgen dat je app hieraan voldoet en selecteer Ja of Nee
  4. Sla je wijzigingen op.

Voorbeelden

Hier zijn enkele voorbeelden van situaties waar je de vraag of je app advertenties bevat, met ja moet beantwoorden. Deze producten krijgen dan het label Bevat advertenties. Dit is geen volledige lijst. Het zijn enkele voorbeelden op basis van de meestvoorkomende typen advertenties.

• Banners en interstitials: Mijn app is geïntegreerd met een SDK voor advertenties om banners en/of interstitials weer te geven. Ik gebruik de advertentie-indelingen om inkomsten te genereren en/of mijn eigen producten of apps te promoten.
  • Native-advertenties: Mijn app bevat native-advertenties die niet te onderscheiden zijn van andere content (zoals gesponsorde artikelen, advertenties in een feed, enzovoort).
  • Eigen advertenties: Mijn app geeft een kleine advertentiebanner, interstitial-advertentie, advertentiemuur en/of widget weer om mijn andere apps te promoten.

Je moet de vraag of je app advertenties bevat met nee beantwoorden als je je andere apps alleen op de volgende manieren crosspromoot. De producten krijgen niet het label Bevat advertenties in de volgende gevallen:

• In de app is een gedeelte Meer apps* in het hoofdmenu opgenomen, waarmee een gebruiker naar je andere apps wordt gebracht.
  • De optie Meer apps* heeft geen invloed op de gameplay.
  • De optie Meer apps* is niet ingesloten in de gameplay en is daarom niet verwarrend voor de gebruiker.

*Andere acceptabele vervangingen voor 'Meer apps' zijn Meer games, Meer om te ontdekken, Volledige versie, Meer, Over ons of je ontwikkelaarsicoon.

Extra controle

Het is je eigen verantwoordelijkheid om correct aan te geven of je apps advertenties bevat, maar Google kan dit altijd controleren en zo nodig het label 'Bevat advertenties' weergeven.

Als je van mening bent dat je app verkeerd gelabeld is door ons systeem, neem je voor hulp contact op met ons supportteam.

Handhaving

Als je een onjuiste voorstelling geeft van het gebruik van advertenties in je apps, wordt dit beschouwd als een schending van het beleid van Google Play en kan dit ertoe leiden dat je apps worden opgeschort.

App-toegang

Als je volledige app of delen van je app worden beperkt op basis van inloggegevens, lidmaatschappen, locatie of andere vormen van verificatie, moet je alle vereiste details voor toegang tot je app opgeven.

Instructies voor app-toegang toevoegen

1. Open de Play Console en ga naar de pagina App-content (Beleid > App-content).
  2. Selecteer onder App-toegang de optie Starten.
    • Opmerking: Als je eerder instructies voor app-toegang hebt toegevoegd en wijzigingen wilt aanbrengen, zie je Beheren in plaats van Starten.
  3. Klik op + Nieuwe instructies toevoegen en geef je toegangsgegevens op.
    • Opmerking: Gebruik het veld Aanvullende instructies om ons te laten weten of je inlogmechanismen specifieke kenmerken hebben, zoals het gebruik van een eenmalig wachtwoord, verificatie in meerdere stappen of logins met meer dan 2 velden.
  4. Sla je wijzigingen op.

Als je update is afgewezen of je app is verwijderd, volg je de onderstaande instructies om je app opnieuw in te dienen voor beoordeling. Je kunt deze stappen uitvoeren zonder dat je contact hebt opgenomen met of een reactie hebt gekregen van het beleidsupportteam.

1. Open de Play Console en ga naar de pagina App-toegang.
  2. Update de gegevens voor app-toegang en klik op Opslaan.
  3. Als je updatestatus 'Klaar om voor beoordeling te sturen' is of als er op de pagina Publicatieoverzicht een gedeelte is met de naam 'Wijzigingen kunnen worden verstuurd voor beoordeling', klik je op de pagina Publicatieoverzicht op Versturen voor beoordeling om de wijzigingen ter beoordeling in te dienen.

Opmerkingen:

• Je kunt maximaal 5 sets met instructies toevoegen.
  • Als je inloggegevens niet numeriek of alfanumeriek zijn (bijvoorbeeld een QR-code of streepjescode), moet je een statische URL genereren en deze uploaden naar de Play Console.
  • Als je app normaal gesproken een code vereist voor verificatie in 2 stappen of er een eenmalig wachtwoord nodig is, geef je ons herbruikbare inloggegevens die niet verlopen.
  • Als je app normaal gesproken een wachtwoord op basis van locatie gebruikt (zoals geo-gate), moet je inloggegevens opgeven die geldig zijn ongeacht de locatie van de gebruiker (bijvoorbeeld hoofdinloggegevens).
  • Als je inloggegevens normaal gesproken in een andere taal zijn dan het Engels, moet je van alle benodigde inloggegevens een Engelse versie opgeven via de Play Console.

Doelgroep en content

Je moet de getargete leeftijdsgroep van je app aangeven. Alle apps met kinderen in een getargete leeftijdsgroep moeten voldoen aan het Gezinsbeleidvan Google Play.

Het is belangrijk dat je nauwkeurige informatie geeft over je app. Afhankelijk van de doelgroepen die je selecteert, kunnen er aanvullende Google Play-beleidsregels gelden voor je app. Je kunt je vertrouwd maken met dit beleid en meer informatie vinden over hoe je het gedeelte Doelgroep en content kunt invullen op de pagina App-content .

Meer informatie over het proces en de interactieve checklist vind je op Academy for App Success.

Declaratieformulier voor rechten

Verzoeken voor rechten worden geëvalueerd tijdens het releaseproces nadat je je Android App Bundle hebt toegevoegd. Als je app het gebruik van riskante of gevoelige rechten (bijvoorbeeld Sms of Gesprekslijst) aanvraagt, moet je misschien het declaratieformulier voor rechten invullen en goedkeuring van Google Play krijgen.

Hier vind je meer informatie over het proces en over hoe je het declaratieformulier voor rechten op de pagina App-content kunt invullen.

Contentclassificaties

Je kunt je gebruikers makkelijk informeren over vertrouwde en lokaal relevante contentclassificaties. Ook verbeter je de betrokkenheid bij de app door de juiste doelgroep voor je content te targeten.

Je kunt voorkomen dat je apps worden weergegeven als 'Niet geclassificeerd' door in te loggen bij de Play Console en de vragenlijst zo snel mogelijk in te vullen voor elk van je apps. Apps met de status 'Niet geclassificeerd' kunnen worden verwijderd uit Google Play.

Ga naar Contentclassificaties voor apps en games voor meer informatie over specifieke classificatie-instanties en beschrijvingen en voor instructies voor hoe je dit gedeelte van de pagina App-content kunt invullen.

Apps voor COVID-19-contactonderzoek en -statussen

Je moet ons laten weten of je app functionaliteit bevat voor COVID-19-contactonderzoek en/of COVID-19-statussen

Lees Vereisten voor COVID-19-apps (coronavirus 2019) voordat je dit gedeelte invult.

De verklaring voor apps voor COVID-19-contactonderzoek en -statussen afronden:

1. Open de Play Console en ga naar de pagina App-content (Beleid > App-content).
  2. Selecteer Starten onder 'Apps voor COVID-19-contactonderzoek en -statussen'.
    • Opmerking: Als je de verklaring eerder hebt ingevuld en iets wilt wijzigen, kun je Beheren selecteren in plaats van Starten.
  3. Selecteer alle verklaringen die van toepassing zijn op je app.
  4. Sla de wijzigingen op.

Als je app functionaliteit voor COVID-19-contactonderzoek of -statussen bevat, moet je een vooraankondiging naar het Google Play-team voor app-beoordeling sturen.

Gerelateerde content